31 C
Willemstad
• vrijdag 21 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Meerdere aangiften tegen Eduard Braam

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Meerdere aangiften tegen Eduard Braam
Onder andere MFK-Statenlid Eduard Braam vraagt zich af of de reis van zijn collega’s echt nodig was. Ook vanwege de huidige coronamaatregelen in Nederland.
Statenlid Quincy Girigorie van de PAR heeft een klacht ingediend bij de Landsrecherche tegen Eduard Braam. Die beschuldigt Girigorie ervan ontucht te hebben gepleegd met minderjarigen.

Volgens Braam komt het nieuws van beveiligers van Girigorie. Ook die zijn woedend en gaan ook een klacht indienen. Het geruzie is deze week begonnen nadat bekend werd dat Braam geen minister van Justitie kon worden vanwege een zedenmisdrijf in 2002.

Daar heeft Girigori kritisch op gereageerd in de media. Hij eist nu dat woorden van Braam worden gerectificeerd.

Bron: ParadiseFM

12 reacties

 1. @Brian S. Aha daar had ik nog niet aan gedacht. Maar goed de familie Martina bestaat uit het algemeen uit luie klaplopers. Ik heb niks met ze op dus ook al zou ik minister zijn ik zou geen van die lui aan een baan helpen. Maar is wel schandelijk zo. Over minister van onderwijs die de hele wereld afreist gesproken, was er niet een minister van onderwijs die naar china afreisde om een hardloper aan te moedigen? Ben nog steeds benieuwd wat zij in zijn oren heeft gefluisterd dat hij spontaan op de lijn stapte. Maar goed vrij reizen voor de ministers dus. Tja daar zit wat in. Maar nee ik ben liever parlementarier. Beetje verkeersbeurs bezoeken enzo. By the way is Menki Royer nu wel of niet op reis geweest? Hij baalde toen en zei dat het zijn beurt was om te reizen, is dat nog gebeurt?

 2. “Als Statenlid is het toch de verkeersbeurs en parlatino.”
  Ja .. nee … Niet helemaal.
  Als Statenlid kan je weldegelijk je familie promoten voor een positie. Al zijn het dan niet de “top” banen en ben je wel afhankelijk van de minister.
  Zo worden banen bij de entiteiten gevuld.
  Meestal komt er geen “open” vacature aan te pas en als die er is is het vaak voor de vorm.
  Bijna alle entiteiten zijn “kinderen met waterhoofden” overvol maar zonder inhoud.
  De 12.5% bezuinigen zou een fluitje van een cent moeten zijn. Schop ze er uit en vervang ze door minder maar capabele mensen.
  Gaat dus niet gebeuren familie ontslaan!

 3. @Tico, Maar als MInister kan je ook je eigen familie in dienst nemen als medewerker (en die kan later bij de overheid blijven met haar salaris). Je kan je broer als consultant inhuren. Wat mensen afbetalen. en als je minister van onderwijs bent de hele wereld rondreizen.
  Als Statenlid is het toch de verkeersbeurs en parlatino.

 4. Ok, even de cijfers erop na geslagen. Als parlementariër krijg je als basissalaris Nafl. 12.714. met allerlei vergoedingen erbij kom je makkelijk op Nafl. 18.537,01 uit. De meesten op Curacao kunnen alleen maar dromen van zo een exorbitante vergoeding. Het enige dat je hoeft te doen daarvoor is lekker in een auto met airco rondrijden, in een airco gekoelde zaal zitten, en je tegenpartijleden met veel passie bestrijden. Elk plan, hoe goed ook, ga je vol tegenin. Zijn je argumenten op dan verhef je je stem en roept luid dat het een schande is en dat er niks van klopt.
  Een minister basissalaris komt op Nafl. 17.418,18 uit. met allerlei vergoedingen erbij kom je om en nabij de Nafl. 23.000,-. Daar staat tegenover dat je enorm veel verantwoordelijkheid hebt, je constant in de schijnwerpers staat, en elke kleine misstap het einde verhaal is. Nou hou die 5000 Nafl extra maar hoor. Ik ga wel in het parlement slap lullen voor ietjes minder. Of zou het de meesten die willens en wetens minister willen worden gaan om de functie en aanzien? Dat ze kunnen zeggen: “ami ta minister”? Dan in ieder geval een minister zijn die veel kan reizen, business class natuurlijk en in de beste hotels kan verblijven.

 5. Wijlen Helmin Wiels zei altijd dat je beter statenlid kon zijn dan Minister. Als minister kun je na 1 kleine misstap al weggestuurd worden. De ambtenaren die aan jou rapporteren kunnen je verkeerde informatie geven, waarna jij wordt aangesproken en je boeltje kan pakken. Ik zou dus nooit minister willen worden. Maar klaarblijkelijk wil Braampje dat met alle macht. Waarom? Ik bedoel je bent statenlid en beurt al een redelijk hoge vergoeding. Wees er blij mee man. Je hebt geprobeerd minister te worden, is niet gelukt. Als minister moet je hard werken, wordt er constant aan je stoelpoten gezaagd en sta je midden in de spotlight en wek je haat en woede op. Als statenlid kom je weg met quasi intelligent gelul. Ik zou het wel weten hoor.

 6. Als je een auto maakt die explodeert bij een snelheid meer dan 120km/h, maar de locale maximum snelheid is 80 km/h. Is er dan een probleem?
  Als de auto’s nu aan mass exploderen, is er dan een probleem?
  Komt dat probleem door de mentaliteit (het ruim te hard rijden) of komt het door het systeem (de auto’s zijn niet veilig)
  Welk probleem ga je aanpakken, de mentaliteit of de auto’s?
  Het antwoord is gemakkelijk de auto’s eerst en tegelijkertijd probeer je wat aan de mentaliteit te doen.
  Het veranderen van de mentaliteit maakt de auto’s niet veilig, ook al is de snelheid lager dan 80 km/h een moment van onachtzaamheid en het probleem komt weer terug.
  En zo is het ook met ons politieke systeem.
  Het is niet veilig. En al zou de mentaliteit veranderen er hoeft maar een zich niet aan de “nieuwe mentaliteit” te houden en we zijn weer terug bij de ongewenste situatie van misbruik, onkunde en opportunisme.

 7. @Dislect, Braam heeft waarschijnlijk heel veel “Boeboes” betaald voor deze “puesto ministerial”.
  Daarom geeft hij maar niet op
  Pik de Pias heeft zijn buit allaaaang binnen, die viert feest, en laat hem rustig op de lijst staan, hij staat immers bij hem in het krijt.
  Zo werkt dat.
  Zita, een van de hoofdsponsors van PAR, kwam zo ook aan haar ministerplaatsje.
  Money talks, “Stierenstront” walks!

 8. Het is geen modder gooien meer.
  Dit is volksvertegenwoordiger onwaardig.
  Dat de man niet geschikt was als minister is duidelijk niet alleen een juridische feit.
  De man is ook ongeschikt als volksvertegenwoordiger.
  En ga nu niet zeggen dat de MFK dit niet wist.
  En toch moest hij op de kieslijst.
  Sterker nog; alles moest gedaan worden om hem minister te maken.
  Komt dit door de mentaliteit?
  Of komt het door het systeem dat dit mogelijk maakt?
  Dit systeem maakt geen politici dit systeem maakt misdadigers of beter gezegd; cultiveert misdadigers.
  En zolang deze cultuur op posities van landsbestuur blijft blijven exponenten van dat bestuur het ook voor het zeggen houden bij de overheidsnv’s en entiteiten.
  Wil het land een toekomst hebben moet het systeem op de schop en een bezem er doorheen.

 9. En Amerigo, nu Pizza het over ezels heeft, lijkt steeds meer op een ezel die dolgraag een raspaard wil zijn. Maar hij is nog steeds dommer dan het achtereind van een e…l
  Over respect hebben. What a joke!!

 10. Èxtra 12 feb 2022

  Braam heeft via zijn advocaat, de advocaat van Girigorie laten weten dat hij zijn aantijging(en) gaat rectificeren…

  Wordt vervolgd…

 11. Het moddergooien tussen politic is begonnen.

  Braam, Girigori, Cooper tegen Silvania, Silvania tegen Vanessa, Gijsbertha tegen Silvania, Amerigo -Teodoro Obianng Mbasogo -Thode tegen de bevolking (Als jullie nog iets over Pizza durven te zeggen dan dreigt er wat )

  Hoe harder je in de poept roert, hoe meer dat het gaat stinken.
  Braam blijft maar roeren in de poep.
  Als hij slim was geweest, had hij zich bij de eerste afwijzing al teruggetrokken.

 12. In wat voor land leven wij? Kinderen zijn hier vogelvrij verklaard dit is een serieuze beschuldiging, moet Girigorie niet geschorst worden en door landsrecherche een onderzoek worden ingesteld? Het is de wereld op zijn kop, nu gaat justitie juist achter de boodschapper en de vermoedelijke zeden delinquent kan zijn werk in het parlement blijven verrichten alsof niets aan de hand is.

  Het wordt erger als we weten dat Girigorie zelf kinderen heeft, moet die kinderen niet hangende het onderzoek (die er niet is) uit huis geplaatst worden? Waar blijft het bestuur van PAR? Waar blijft de kinderbescherming?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties