28 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

DH | Ottley to young men: ‘We are becoming our own worst enemy’

PHILIPSBURG--United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Omar Ottley has issued a passionate plea to the young men of St. Maarten, urging them to refrain from...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

HomeLandenCuraçaoNu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en een woningoverval gemeld. Dat blijkt uit de analyse van High Impact Crime van het Korps Politie Curaçao (KPC).

De overvallers waren vooral actief tussen 21.00 en 22.00 uur bij Zuikertuintje, Sta. Catharina, Rio Canario, Marie Pampoen en Mahuma-Zuid.

Daarnaast registreerde de politie twee woninginbraken. Beiden vonden plaats op donderdag 20 januari. De dieven betraden tussen 8.00 en 10.15 uur een woning in Sta. Rosa. En in de middag was het raak in Otrobanda.

Verder moest de politie bij vier winkelinbraken uitrukken. De inbrekers sloegen vooral ’s nachts en in de vroege ochtend hun slag. Uit de analyse blijkt dat de meeste winkelinbraken in het weekend plaatsvinden. De getroffen ondernemingen zijn gevestigd in de Dokweg, Souax en de F.D. Rooseveltweg.

Het KPC gaat vaker de analyse van High Impact Crime (een verzamelnaam voor delicten als woninginbraak, overvallen, straatroof en geweldsmisdrijven) met de samenleving delen. Burgers worden daardoor waakzamer en kunnen zo de politie helpen bij het bestrijden van misdaad.

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Jarenlang werd het dood gezwegen.
  De atrako.s
  Waarvan de politie precies weet wie het zijn.
  Want op een piep klein eilandje kan je binnen een week uitvinden wie officieel geld verdient en wie niet.
  In Colombia moet iedereen bij een supermarkt cedula opgeven.
  Dat betekend einde verhaal in 1 week.

 2. “De dieven betraden tussen 8.00 en 10.15 uur een woning in Sta. Rosa”. Vreemd de dieven kunnen wel vroeg opstaan om te gaan stelen, maar niet om een baan te zoeken.

  Het probleem is dat veel mensen nog veel contant geld in huis hebben want ze vertrouwen de banken niet. Gezien de veroordelingen van de laatste tijd is dat natuurlijk begrijpelijk.

  Een bekende plaats waar mensen hun geld thuis bewaren is onder de matras of in de vrieskast en dat zijn juist de eerste plekken waar dieven zoeken. Het blijkt dat dieven nooit een boek opdoen dus het is logischer om het geld daar te bewaren.

 3. Alleen hierom verlang je alweer terug naar de lock downs, was toen lekker rustig, nagenoeg geen inbraken, geen atrako’s, alle mafklappers zaten verplicht thuis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties