27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 04:35

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en een woningoverval gemeld. Dat blijkt uit de analyse van High Impact Crime van het Korps Politie Curaçao (KPC).

- Advertentie -

De overvallers waren vooral actief tussen 21.00 en 22.00 uur bij Zuikertuintje, Sta. Catharina, Rio Canario, Marie Pampoen en Mahuma-Zuid.

Daarnaast registreerde de politie twee woninginbraken. Beiden vonden plaats op donderdag 20 januari. De dieven betraden tussen 8.00 en 10.15 uur een woning in Sta. Rosa. En in de middag was het raak in Otrobanda.

Verder moest de politie bij vier winkelinbraken uitrukken. De inbrekers sloegen vooral ’s nachts en in de vroege ochtend hun slag. Uit de analyse blijkt dat de meeste winkelinbraken in het weekend plaatsvinden. De getroffen ondernemingen zijn gevestigd in de Dokweg, Souax en de F.D. Rooseveltweg.

Het KPC gaat vaker de analyse van High Impact Crime (een verzamelnaam voor delicten als woninginbraak, overvallen, straatroof en geweldsmisdrijven) met de samenleving delen. Burgers worden daardoor waakzamer en kunnen zo de politie helpen bij het bestrijden van misdaad.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Jarenlang werd het dood gezwegen.
  De atrako.s
  Waarvan de politie precies weet wie het zijn.
  Want op een piep klein eilandje kan je binnen een week uitvinden wie officieel geld verdient en wie niet.
  In Colombia moet iedereen bij een supermarkt cedula opgeven.
  Dat betekend einde verhaal in 1 week.

 2. “De dieven betraden tussen 8.00 en 10.15 uur een woning in Sta. Rosa”. Vreemd de dieven kunnen wel vroeg opstaan om te gaan stelen, maar niet om een baan te zoeken.

  Het probleem is dat veel mensen nog veel contant geld in huis hebben want ze vertrouwen de banken niet. Gezien de veroordelingen van de laatste tijd is dat natuurlijk begrijpelijk.

  Een bekende plaats waar mensen hun geld thuis bewaren is onder de matras of in de vrieskast en dat zijn juist de eerste plekken waar dieven zoeken. Het blijkt dat dieven nooit een boek opdoen dus het is logischer om het geld daar te bewaren.

 3. Alleen hierom verlang je alweer terug naar de lock downs, was toen lekker rustig, nagenoeg geen inbraken, geen atrako’s, alle mafklappers zaten verplicht thuis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -