28 C
Willemstad
• maandag 5 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Nu.cw | Oud-VDC directeur Michaël Römer hamert op nauwe samenwerking met Interpol

Oud-directeur van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) Michaël Römer was in 2013 verantwoordelijk voor de beveiliging van wijlen Helmin Wiels en werd later bij de VDC ontslagen wegens niet integer gedrag. Hij werd daarna door Kabinet Pisas I opnieuw in ere hersteld.

Oud-directeur van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) Michaël Römer is op Curaçao. Sinds 2019 is hij gestationeerd op het hoofdkantoor van Interpol in Frankrijk, als gedetacheerde van het ministerie van Algemene Zaken.

Tijdens zijn verblijf op het eiland sprak hij met premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) over zijn werk bij de internationale organisatie die zich bezighoudt met het ondersteunen van politieorganisaties bij het voorkomen en bestrijden van criminaliteit.

Volgens Römer is het belangrijk dat de grensoverschrijdende politionele en judiciële samenwerking in de regio wordt geïntensiveerd. Ook stelde hij voor dat Curaçao een inventarisatie laat uitvoeren naar de voordelen van het lidmaatschap bij Interpol. Curaçao betaalt voor dit lidmaatschap. Daarnaast suggereerde hij om te onderzoeken op welke terreinen Curaçao hulp kan krijgen van de internationale organisatie. Hetzij op strategisch, tactisch, operationeel niveau of in de vorm van internationale samenwerking.

Interpol ondersteunt lidstaten bij high impact zaken, zoals cybercrime. De organisatie heeft veel ervaring met het versterken van de cyber security van lidstaten. Daarnaast is Interpol actief bij het bestrijden van terrorisme, witwassen van geld en het transport van drugs, wapens en intellectueel eigendom.

Verder raadde Römer aan dat het National Central Bureau van Interpol vaker participeert in interministeriële commissies. Tot slot moedigde hij Pisas aan om het hoofdkantoor van Interpol in Frankrijk te bezoeken. Hierdoor kan hij als minister van Justitie een beter beeld krijgen van de voordelen van Interpol en de banden met deze internationale organisatie aanhalen.

Bron: Nu.cw

Naschrift KKC

Lees ook: Opinie | Landverrader wil schadevergoeding

Lees ook: VDC blog | De lotgevallen van Veiligheidsdienst Curacao (VDC)

Artikel delen

10 reacties

 1. Curaçao betaalt voor het lidmaatschap van Interpol en staat ook als land genoemd op de website van Interpol.

  Citaat uit de Algemene Beschouwingen: “De Raad van Ministers heeft op 20 juli 2011 op voordracht van de toenmalige minister van Justitie besloten, het Nationaal Centraal Bureau-INTERPOL Curaçao (NCB-IPC) als een buiten sectoraal organisatie onderdeel in te stellen, welke direct onder de Minister van Justitie ressorteert”.

  Curaçao heeft dus een National Central Bureau en daar zullen zeker deskundige mensen werken. Zouden deze lokale medewerkers van Interpol de suggesties van Römer al niet hebben uitgewerkt?

  Huidig directeur Interpol Curaçao Prisco Francisca, let op uw stoelpoten!

 2. Interpol is a fun organisation indeed. Net een nieuwe directeur aangesteld: een bekwaam folteraar en certified lunatic, generaal Al-Raisi, uit de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn meest vooraanstaande sponsors, Saudi Arabië en China, beiden al uitblinkers op gebied van mensenrechten. Op Korsou noemde HC Oldenboom het “slechts een vergulde brieven doorgeefluik” , maar reisde altijd tiptop in zijn uniform met erekoorden om de bijeenkomsten bij te wonen. Nu hebben we lone survivor Römer, die ongetwijfeld weet te vertellen welke info Schotte indertijd niet door de Colombianen heeft laten meenemen.
  Well come on, son…… spill the beans.

 3. Dus je kunt gewoon een pistool tegen iemands hoofd zetten, en wordt dan ‘exonerated’.
  Vervolgens kun je ‘zonder’ dat een haan hiernaar kraait bij Interpol gaan werken. No questions asked.
  Zoals ik zei dit kun je alleen op C flikken.
  Wel vreemd dit.

 4. Volgens mij kunnen we allemaal een beetje basis rekenen;

  “Deze man was belast met de beveiliging van Wiels” + “Americo Thodé van MFK stelde openlijk in het parlement vragen over de beveiliging van Wiels” + “bij de VDC ontslagen wegens niet integer gedrag” + “Wiels is vermoord door een ex minister van MFK” + “Pisas leider van MFK heeft deze man weer in ere hersteld”.

 5. pisas heeft hem in ere hersteld, wil dat hij naar Frankrijk komt, dikke vrienden dus. Succes nu al mislukt. Was dus al niks deze romer ontslagen , niet integer. Die twee zullen mekaar wel vinden, verder good for nothing.

 6. Als we nog effe doorgaan met MFK benoemingen op AZ en de hele regering F&F van Gerrit de Raaf & co kunnen we deze regering gewoon vergelijken met een grote bult hondenstront en druk ik mij nog netjes uit.

 7. Was deze persoon niet verbonden aan het schandaal rondom de VDC ten tijde van het Kabinet GS? Waarom wordt die relatie met het verleden niet aangehaald door de pers? Is de positie van deze man met een dergelijke historische achtergrond verstandig in relatie tot internationale betrekkingen? Hij werkt als gedetacheerde van het Ministerie van Algemene Zaken en doet voorkomen alsof dit bericht nieuwswaardig is, terwijl hij dus een intern advies naar buiten brengt. De vraag is dan: wat wil hij bereiken met dit bericht? Het riekt naar eigenbelang. Iets voor de echte journalist?

 8. ‘Namens het ministerie van AZ’ vriend(je) van MFK tante van Rijn’.
  Je moet goed voor elkaar blijven zorgen, F&F first at all times,

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -