26.9 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Rechters Gemeenschappelijk Hof worden getraind in ethische dilemma’s tijdens rechterswerk

HomeLandenArubaDolfijnFM | Rechters Gemeenschappelijk Hof worden getraind in ethische dilemma’s tijdens rechterswerk
Hof | Antilliaans Dagblad

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie gaat minstens een keer per jaar alle rechters en andere Hofmedewerkers trainen in het omgaan met ethische dilemma’s tijdens hun rechterswerk.

De training is onderdeel van een Global Judicial Integrity Network, dat onder toezicht staat van de VN-organisatie UNODC, de United Nations Office on Drugs and Crime. Doel van deze organisatie is corruptie voorkomen.

Het Hof gaat gebruik maken van hun collectie van les- en naslagmaterialen. Deze stap past verder in het streven van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie om het bewustzijn van integriteit te versterken en te verdiepen.

Bron: DolfijnFM

8 reacties

  1. Zij hebben allemaal een eed afgelegd dat hielp niet waarom zal een cursus wel verandering in brengen? Dus dit gajes dat in de naam vd koning recht horen te spreken, over anderen oordelen en veroordelen hebben een integriteits cursus nodig om goed van kwaad te onderscheiden? Pls!!!! Wat is het verschil tussen criminelen en witte boord criminelen? De een krijgt een onderscheiding en blijft met de belerende corrupte vinger wijzen naar de zgn boeven en een ander zit achter tralies daar geplaatst door deze witte boord criminelen en moet vechten voor een onderscheiding zonder resultaat. Sommige zelf opgesloten zonder enige rechtsvorm alleen maar omdat ze illegaal zijn. Neem nou die vieze rat genaamd Kimberly Lasten ik heb haar op audio opgenomen, klacht ingediend, door ranzige handlanger Eunice Saleh in behandeling genomen die ook de wet aan haar lars lapte. Geldt ook voor Van Gastel die als integere rechter vindt zonder bewijs in een vonnis iets als feit op te nemen en zichzelf in dat zelfde vonnis over dit feit tegenspreekt. Last but not least marionet Maartje Molenaar bij haar hoef je alleen aan de touwtjes te trekken. Die ratten vinden zichzelf superieur en zijn gewend met alles weg te komen, allemaal handjeklap. Dit autonome eiland die graag zelfstandig wil zijn maar in bijna 12 jr nog steeds niet eens in staat is om openlijke corruptie binnen de eigen gelederen aan te pakken maar bewust te laten lopen omdat het allemaal vh zelfde laken en pak zijn. Ik zal ze allemaal bij naam blijven noemen. Moeten ze maar laten zien hoe ver hun macht strekt en mij vervolgen of laten oppakken door de politie, maar dat durven ze niet. Ben benieuwd of de nieuwe minister van justitie daadkracht durft te tonen en de bezem door zijn eigen discipline haalt en deze smerige corrupte dieven geboeid laat afvoeren.

  2. …”Curaçaosch recht is krom’…..
    De toepassing van het recht ook!
    Curaçao, het land Waar de politieke boefjes en RvC leden overal mee wegkomen, en waar de kruimeldief de bak in gaat!

  3. Beide, Nederland en Curacao horen bij hetzelfde Koningsrijk.

    Tijd voor een lesje Staatsrecht Sonia? Deze kreet wordt te pas en onpas gebruikt en vooral als in wel de lusten en niet de lasten.

    Om het maar kort samen te vatten. Nederland en Curacao zijn aparte en autonome landen die elk haar eigen wetten hebben! Het is dus aan Curacao zelf om dingen te regelen!

  4. Woensdag, 9 februari 2022/22:39
    Vooraf aan het ethisch oordelen is kennis van de wet ( lokale ) noodzakelijk.
    Daar ontbreekt heel wat. Interpretaties vanuit het Europese zienswijze doet de werking en kennis van de lokale wetgeving teniet. De lokale burgerrechten worden over het
    hoofd gezien. Onze vorige President van het Hof en haar personeel bleken niet voldoende op de hoogte van deze lokale wetten, met als gevolg het ontnemen van
    de grondrechten van burgers. Las net dat er een Koninklijke onderscheiding is toegekend aan deze voormalige President van het Hof. Onterecht.
    Deze onderscheiding is geen sterk genoeg wasmiddel.

  5. Dat de rechters getrained moeten worden over ethische dilemma’s is duidelijk. Het gaat zeker niet alleen om corruptie te vermijden.Het zijn ook andere ethische dilemma’s die zelf in de wetten op Curacao in verband met dezelfde situaties in Nederland met hun wetten niet het concordantie beginsel volgen en onterecht zijn.Bijvoorbeeld een buitenechtelijke kind op Curacao heeft andere rechten volgens de nieuwe wet als een buitenechtelijke kind in Nederland. Op Curacao heeft zo een kind geen erfrechtelijke rechten en in Nederland wel. Hetzelfde is het geval in wat betreft de legitieme portie. Beide, Nederland en Curacao horen bij hetzelfde Koningsrijk. Dat is ook ethisch niet goed te spreken en daaraan moet iets gedaan worden. Daar hebben de rechters zeker een grote rol in, niet alleen het Parlement en wordt het tijd dat ze zich niet meer achter schuilen dat ze niet mogen gaan zitten op de stoel van de wetgever,zeker niet als de huidige wetgevers op Curacao geen kaas hebben gegeten van wetten te maken of aan te vullen.

  6. Ook rechters zijn maar mensen. En ja, er zal hier en daar een rotte apel tussen zitten. Hopelijk is dit een vooruitgang op de Code of conduct”van de rechters, alhoewel de trias politica dit ook al enigszins bewerkstelligd, advocaat staat op scherp met OM en HOf en houden elkaar op waterpas.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties