30 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Opnieuw dodelijk ongeluk op Curaçao

HomeLandenCuraçaoDolfijnFM | Opnieuw dodelijk ongeluk op Curaçao
De fietser is het zevende dodelijke slachtoffer in het verkeer dit jaar.

Voor de derde keer in vier dagen is er op Curaçao bij een ongeluk een dode gevallen. Het ongeluk vanochtend gebeurde op de Kaya Macario M. “Makai” Prudencia in Bonam. Daar werd een fietser aangereden door een pickup.

Toegesneld ambulancepersoneel kon niets meer doen. De fietser is het zevende dodelijke slachtoffer in het verkeer dit jaar.

Afgelopen zaterdag en zondag vielen er ook al twee doden.

Bron: DolfijnFM

13 reacties

  1. …..”Nos cultura geen verantwoordelijkheid vragen geen verantwoordelijkheid nemen maar wel geld vangen”…100% @ Dislect.

    Maar wel autonomie schreeuwen!
    Deze bobo’s kunnen alleen maar klagen over autonomie en vingertje wijzen.
    En idd ongehoord dat deze lolomentariers er lustig op doorreizen

  2. Is er nu echt een bezoek aan een verkeersbeurs nodig voor:
    Nieuw wegdek?
    Weg belijning?
    Toezicht banden/remmen?
    Alcohol controles?
    Of is er een verkeersbeurs nodig om duidelijk te maken dat getinte ruiten niet bijdragen tot verkeersveiligheid?

  3. Idd gaat weer een grote groep statenleden naar de verkeersbeurs ook MC W heeft zch aangemeld as ik vanmorgen in het AD. Mag ook de dochter die als vrijwilliger is binnengehaald voor McW terug naar de bankjes ging?
    Hoe is het onderzoek naar Calmes overigens afgelopen die op vakantie naar Londen ging in plaats van naar de verkeersbeurs.
    Om het kort te maken, het is natuurlijk bullshit om met zijn allen de verkeersbeurs te bezoeken, en dat in een tijd dat iedereen zijn broekriem moet aanhalen, de voedselbank hoogtij viert, en de prijzen de pan uitrijzen.

    Het lijkt me dat Manuel dit in zijn eentje wel kan, zoveel bagage heb je niet voor een verkeersbeurs nodig.
    Maar goed, MIL open de stukken nou maar, want we hebben met zijn allen wel recht op te weten welke zaken ‘vermeende’ zijn.

  4. Nos cultura geen verantwoordelijkheid vragen geen verantwoordelijkheid nemen maar wel geld vangen.
    Oorzaak:
    Toestand van de wegen (wegmarkering, gaten)?
    Toestand van de voertuigen (geblindeerde ramen, banden, remmen)?
    Duidelijkheid van verkeersregels?
    Opleiding (rijexamens)?
    De minister voelt zichzelf niet verantwoordelijk en hij eist ook geen verantwoordelijkheid van zijn top ambtenaren. En dus gaat de situatie alleen verslechteren of in ieder geval niet verbeteren.
    Nos cultura.

  5. In November is er weer een verkeersbeurs in Nederland. Kan Cooper er voor de 10de keer erheen en sturen we ook Rennox Calmes maar op Schiphol zal hij meteen uit het vliegtuig worden gehaald want anders vliegt hij door voor een vakantie.

  6. Belijning ontbreekt vaak waardoor autos op de verkeerde helft terechtkomen. De felle zon in je smoel omdat men zo panisch doet over donkere ramen helpt ook niet echt voor de veiligheid. Slalommen om al die gaten heen in het wegdek zorgt voor vervelende situaties. Tja dit is Curacao helaas. Ku opshon A nos no a perde NADA, NADA. Ik hoor het ze nog zeggen

  7. Het begint al met het examen rijden: Je kunt geen afspraak meer maken voortaan moet je al voor 6 uur al bij het afrij gebouw zijn om kans te maken op de zeer gelimiteerd beschikbare nummers. Er zijn maar twee dagen beschikbaar voor het afrijden.
    Degene die geen kans maakten staan er de volgende dag weer. Die groep wordt nu steeds groter. Voor sommigen gaat het maanden duren voordat ze kunnen afrijden.
    Je bent uren kwijt 6 tot 8 uren. Als je van Westpunt komt niet te doen.
    Een groot gedeelte ziet er maar vanaf en gaat maar zonder rijbewijs de straat op.
    Als de efficientie van dat kantoor een weerspiegeling is van de gouvernements instellingen dan is het te begrijpen waarom zoveel eindeloos lang duurt voordat er iets gebeurt en alles in de war loopt op dit eiland. De wegenen kruisingen zijn overgroeid, zijn vol met gaten waarvoor je moet uitwijken, bij kruisingen is er dan ook geen overzicht meer op het verkeer, ‘s avonds is de weg niet te zien vooral als er een tegenligger aankomt. Is het vreemd dat er zoveel ongelukken gebeuren, jammer genoeg ook dodelijke? Wie moeten we hiervoor verantwoordelijk houden? Vul maar in.

  8. De bestuurders van hun auto of fiets zijn meer op de weg aan het kijken hoe zij de gaten moeten ontwijken als op het verkeer, en als het donker is en je begeeft je op de weg met een auto dan rij je in een doods kist en als je in het donker fiets mag je wel lichten hebben die een vliegtuig gebruiken bij het opstijgen of bij het landen dan kom je misschien heel thuis?.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties