29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Antilliaans Dagblad | Ingrijpen feveren risicovol

HomeLandenCuraçaoAntilliaans Dagblad | Ingrijpen feveren risicovol

Ilario: Achteraf daders opsporen

Feveren | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De politie is in het algemeen terughoudend met ingrijpen bij feverende motorrijders. Dat vanwege het risico voor onschuldige weggebruikers als de motorrijders op de vlucht slaan.

Invallend waarnemend korpschef Jules Ilario zegt dat in de vooravond van 31 december in Mahaai ook niet is ingegrepen, omdat de politie niet voldoende capaciteit had. ,,We hebben toen besloten het feveren daar geconcentreerd te tolereren, als minst slechte keuze, zodat we op andere plekken aanwezig konden zijn.” Maar in het algemeen is het dilemma of het verstandig is in het heetst van de strijd op te treden.

Ilario: ,,Als we de achtervolging moeten inzetten lopen toeschouwers en onschuldige weggebruikers gevaar.” Het gaat dus om een afweging van risico’s.

Een speciaal team van de politie probeert wel op basis van videobeelden de deelnemers alsnog achteraf in de kraag te grijpen. Voor het overgrote deel zijn die in bezit van een omgebouwde motor met een verlengd chassis die niet is gekeurd of verzekerd en waarvoor geen belasting is betaald. ,,Deelnemers aan het feveren hebben vaak ook geen rijbewijs”, zegt Ilario.

,,Maar van alle 3.820 geregistreerde motorfietsen is sowieso van maar 318 de verzekering betaald.” Daarom controleert de politie wel deelnemers die aan de kant van de weg staan. Na controle kan een motor dan in beslag worden genomen en kunnen boetes uitgeschreven worden aan wie geen geldig rij-, keurings- of verzekeringsbewijs kan laten zien.

In de loop der jaren is het aantal motoren dat aan de illegale activiteit meedoet, toegenomen. Dat heeft volgens de invallend waarnemend korpschef ook te maken met de aandacht op sociale media. ,,Tijdens de feestdagen waren er extra veel deelnemers, maar als politie hebben we elke week te maken met dit fenomeen”, zegt Ilario.

Vorige week bracht de groep motorrijders naar voren een eigen plek te willen om hun ‘sport’ te beoefenen. De politie heeft niet de illusie dat daarmee een einde komt aan de ordeverstoring op de openbare weg. Ilario:

,,De kick is juist dat het op de openbare weg gebeurt met veel toeschouwers, juist binnen die illegaliteit.” De politie wil wel meedenken over zo’n locatie, bijvoorbeeld samen met het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP).

Jules Ilario is Hoofd van de Politiedienst bij het Korps Politie Curaçao (KPC) en is tijdelijk belast met de taken van waarnemend Korpschef Raymond Ellis die van 19 december tot en met 16 januari met vakantie is.

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. En opperbevelhebber Pik Pisas alias Hitler cq Gerrit de Raaf keken ernaar en vonden het goed, aangezien zij samen zelf dachten deze gelederen in hun macht te hebben maar niet heus!. Het duur nog geen half jaar of de bewoners van dit mooie eiland trappen deze weldoenders het eiland af de zee in.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties