29 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Scholen maandag weer open

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Scholen maandag weer open

Alle scholen gaan maandag weer open. Dat heeft het Ministerie van Onderwijs vanavond bekend gemaakt. Het gaat zowel om scholen in het funderend onderwijs als het voortgezet onderwijs. Alle hygiëne- en voorzorgsregels blijven van kracht.

Wat er gebeurt met de ingeleverde dagen van de carnavalsvakantie wordt in de loop van komende week bekend.

De heropening van de scholen is volgens plan. De regering stelde op 7 januari een ’time out’ in van tien dagen. Die loopt aanstaande maandag, op 17 januari af. Of ook andere maatregelen dan weer versoepeld worden, zoals de avondklok en restricties in de horeca, is nog niet bekend gemaakt.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Nou dit is het lot tarten, het aantal besmettingen lopen flink op en nu komt nog een besmettingsbron erbij. Een timeout, wat een flauwekul zeg, Nederland had ook zoiets in begin dat ze niet als andere landen een lockdown wilden instellen dus hadden ze het over een intellecte lockdown.

  Zal hier op Curaçao niet gaan natuurlijk want intellect valt niet te rijmen met bestuurders die zichzelf doodrijden om een avondklok te halen.

  Vorig jaar nog zag ik een bericht van een school in Belgie, voorbijkomen. De leerlingen werden verzocht om vanuit thuis lessen te volgen en wie geen computer thuis heeft kan een tablet op school afhalen.

  Maar goed ook al hadden we een goede minister van onderwijs met visie die liever in onderwijs dan in gebouwen had geïnvesteerd zodat elke kind een tablet heeft, dan nog is de kans groot dat er geen internet is.

  Het is toch ongelooflijk voor een klein land van nog geen 444 km² hoeveel miljoenen in een internet provider als UTS is gegaan.

  Uiteindelijk is het resultaat een CEO, Paul de Geus die miljonair is geworden en de meeste scholen hebben geen fatsoenlijke internet om in een pandemie digitaal onderwijs te kunnen volgen. Gevolg meer besmettingen en meer doden.

  Eén ding is zeker je zou in dit land arm zijn, ben je aan de heidenen overgeleverd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties