31 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Onderzoek politiecontrole Marnix afgerond

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Onderzoek politiecontrole Marnix afgerond

Het onderzoek naar de beruchte politiecontrole op het Marnix College is afgerond. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. De Procureur-Generaal zal binnenkort beslissen of de betrokken agenten strafrechtelijk worden vervolgd.

De agenten kwamen in september vorig jaar naar de vsbo-school op Cas Cora voor een controle op wapens en drugs. Deze controle was door de school zelf aangevraagd. Tijdens de controle hebben de agenten de leerlingen gevraagd zich uit te kleden. Ook hebben de agenten sommige jongeren gekleineerd.

De landsrecherche moest onderzoeken of de agenten buiten hun boekje zijn gegaan. De conclusie van het onderzoek is onbekend.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. De betrokken politie agenten kunnen wat mij betreft met betonnen schoentjes over de noodkust gegooid worden.
  Hetzelfde geldt voor de schoolleiding en docenten die niet ingrepen.
  Je kind zal er maar op school zitten….

 2. “De landsrecherche moest onderzoeken of de agenten buiten hun boekje zijn gegaan.” Welnee joh hoe komt men erbij. Ieder deugend mens weet dat in het boekje van elke agent staat dat je ten aller tijde Ter Leering ende Vermaeck, minderjarige jongens en meisjes zich laten uitkleden waarna je hun vriendelijk vraagt “hoeveel vingers steek ik nu op”. Kwaede gheesten zullen beweren dat dat niet mag, maar ja die zijn niet bekend met Curacao. Daar kan alles. De conclusie zal uiteraard zijn “met de kennis van nu hadden we zaken wellicht iets anders gedaan, maar in deze hebben wij niks verkeerds gedaan”. Gooi er nog een “mijn geheugen laat mij in deze in de steek” of een “ik heb daar geen actieve herinnering aan”, en hef daarna je glas met whisky eis, doe een plas in de mondi en ga over tot de orde van de dag. Zo rollen wij op de kale dorre rots 60 km uit de kust van Venezuela.

 3. Het crack superspecial team flatfeet dat deze “controle” heeft gedaan en zijn eigen hufterige modus operandi heeft toegepast, zal geen van de minderjarigen “gevraagd hebben” zich uit te kleden. Een van de primaire functies van het OM, althans zeker dit OM, is naast het uitbundinge corrigeren van taal en procedurefautjes in pc’s en andere documentatie vóór alles de rechter bereikt, is ook het onder het tapijt vegen van de vele misstappen (in o.a. de social graces) van dit “Korps”.
  Dit doet men al jaren. Van tijd tot tijd, is de toegepaste repressie (gebrek aan tact, deëscalatie), de bejegening, de excessieve individuele powertrip (rèspèt) zo shockerend en publiekelijk, dat een enkele Keystone loser er aan geofferd moet worden.
  Bij dit incident zijn docenten en hun leerlingen aanwezig geweest, het heeft een grote publiciteitsstorm en publieke verontwaardiging veroorzaakt……maar het OM en de Tonton Macoute is vindingrijk.
  We’ll see……..

 4. Dit is zo’n artikel om te polsen hoe de publieke opinie is.
  Kunnen we het nu al onder het tapijt vegen of moeten er toch nog mensen geofferd worden.
  Maar schoolbestuur en korpsleiding blijft buiten schot dus ministers zeker.
  Geen verantwoordelijkheid vragen geen verantwoording dragen.
  Geen bestuur

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties