29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Antilliaans Dagblad | Simar Aruba wil garanties veilgheid

HomeLandenArubaAntilliaans Dagblad | Simar Aruba wil garanties veilgheid

Oranjestad – Aan scholen zijn geen restricties opgelegd om coronabesmettingen te beperken. Leerlingen en leerkrachten lopen daardoor vanaf morgen – als de scholen weer open gaan – het risico om met Covid-19 te worden besmet. Lerarenvakbond Simar trekt bij de minister aan de bel en vraagt om garanties.

Dat staat in een brief die Simar gisteren naar Onderwijsminister Endy Croes (MEP) heeft gestuurd. Het bestuur van Simar benadrukt haar ‘ernstige bezorgdheid’ over de veiligheid, de gezondheid en het algemeen welzijn van iedereen die werkzaam is in het onderwijs en van leerlingen. ,,Als dit niet kan worden gegarandeerd, kan het verzorgen van onderwijs niet worden gewaarborgd.” Aan minister Croes wordt gevraagd om maatregelen te nemen waardoor risico’s kunnen worden uitgesloten en de kwaliteit van onderwijs in stand kan worden gehouden. ,,In de komende periode moet de continuïteit van het onderwijs alle prioriteit krijgen.”

Na de kerstvakantie gaan de scholen volgens de reguliere planning weer open op 6 januari. De nieuwe variant van Covid-19 zorgt op Aruba in een snel tempo tot veel besmettingen. Het einde is nog niet in zicht en daardoor voorziet Simar problemen in de sector onderwijs.

\De vakbond stelt dat de regering wel de nodige maatregelen heeft genomen en recent heeft aangescherpt om besmettingen in bepaalde sectoren te verminderen. Kinderen worden niet toegelaten in supermarkten, in restaurants geldt een maximaal aantal personen per tafel en ook bij sociale evenementen is een maximaal aantal personen toegestaan. Voor scholen gelden echter geen maatregelen.

Veel werknemers in bedrijven melden zich ziek, op sociale media circuleerden berichten dat 1.100 werknemers zich arbeidsongeschikt hebben gemeld. Simar kijkt naar de eigen werknemers in het onderwijs, naar de leerkrachten. Als veel leerkrachten door ziekte uitvallen, moeten invalleerkrachten worden ingezet. Die zijn echter schaars, aldus Simar.

Om leerkrachten tegen corona te beschermen, publiceerde Simar gisteren een oproep aan ‘iedereen in het onderwijsveld’ om de boostershot te gaan halen. Dat konden leerkrachten, ongeacht hun leeftijd, doen tussen 12.00 en 15.00 uur.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties