27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

ParadiseFM | Boete voor hondenverzorgster

 Manon Hoefman-Picture This!

Een vrouw die dagelijks 150 zwerfhonden opvangt, is gisteren door de rechter beboet. Ze moet 2500 gulden betalen en heeft een proeftijd van twee jaar gekregen voor het illegaal bezetten van een terrein op Playa Canoa.

Al sinds 1994 probeert de vrouw het terrein legaal in eigendom te krijgen. Zonder resultaat. De rechter en de officier van Justitie toonden begrip voor de situatie van de vrouw. Ze verricht goed werk door de zwerfhonden op te vangen.

Toch mag ze de beesten daar niet langer verzorgen. Het illegaal toe-eigenen van terrein is strafbaar.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

11 reacties

 1. @ John,

  De regering betaalt geen subsidies en ook Nederland betaalt die niet. Dus ben heel benieuwd waar die subsidies vandaan komen ?
  Van donaties wellicht ?
  Dat zijn dan geen subsidies.
  Ga even bij Dulce Bonifacio langs en kijk even hoe zij zich moet redden, dan praat je ineens heel anders.
  Nogal makkelijk om negatief commentaar te leveren op het werk van deze personen en helemaal wanneer je de boel gewoon uit je duim zuigt. Hoor graag waar de subsidies vandaan komen en hoe hoog die zijn.

 2. Ipv dat de rechter deze mevrouw helpt voor haar diereninzet, krijgt ze een boete.
  Suzy, Cooper, larmony en Pik c.s. roven de kas leeg en doen niets aan dierenleed, en krijgen een aai over hun bolle toeten van de rechter en OM

 3. Ik voel me vereerd Joep Meloen dat je bijna een half A4 aan mijn persoon hebt gewijd. Natuurlijk zijn er mensen die veel voor de dieren doen, maar ik ken er legio die ‘leven’ van de subsidies die zij zgn voor de dieren binnenharken. Dus ja voor hen money making business, ze werken niet en souperen subsidies op.
  Maar dat is een andere discussie.
  Om dan iemand te beschuldigen achterover te leunen en aan het bier te zitten vind ik wel erg suggestief.
  Ten eerste kennen we elkaar niet, dus je flopt er gewoon gemeenplaatsen uit en verder ben ik iemand die al jaren uit eigen zak – met liefde – voor mensen kook en dat rondbreng.
  Ik ben een dierenvriend maar het geven van een zakje voer elke maand laat ik aan anderen over.
  Er wordt veel misbruik van subsidies gemaakt, ook voor wb de dierenhulp. Wat ik jammer vind. Wat meer structuur zou dit kunnen voorkomen.

 4. @ John

  Ik weet niet wanneer jij voor het laatst bent wezen kijken bij de personen die de gedumpte dieren verzorgen, maar kan je vertellen dat er werkelijk helemaal niets van jouw verhaal klopt. Dieren verzorgen is hier geen business model. Er zijn een paar instellingen die zichzelf wel kunnen bedruipen, maar vetpot zou ik het niet willen noemen.

  Het is helaas noodzakelijk dat we hier veel stichtingen hebben die de verzorging van dieren op zich nemen. Niet omdat ze dat leuk vinden, maar omdat het nodig is. Er zijn hier een aantal dames die zelf in een hutje wonen om zo al die dieren op te kunnen vangen. Ze hebben zelfs niets te makken, maar zullen voor de dieren blijven zorgen. En dat is alleen maar noodzakelijk omdat er een extreem groot aantal mensen is die mening zijn dat dieren gebruiksvoorwerpen zijn.
  Dus voordat je nog eens dit soort domme opmerkingen plaatst zou ik je willen vragen om eens bij deze verzorgers langs te gaan, zodat je kunt zien hoe ze wonen en wat ze allemaal doen om deze dieren in leven te houden. I.p.v. hier woorden van kritiek te plaatsen zou je ook gewoon iedere maand een zak voer kunnen brengen. Daar help je hen bij, daar help je de dieren mee en dan help je jezelf er ook nog wat bij. Wellicht dat je wat meer mededogen krijgt voor de dieren. Ik breng ook iedere maand een grote zak voer naar zo’n dame. Niet omdat ik mezelf dat ineens beter voel, maar omdat ik weet dat zij het nodig heeft en ik kan het nog betalen. Dan maar een paar biertjes minder. Zou jij (en iedereen) eens moeten proberen.

 5. Het illegaal toe-eigenen van terrein is strafbaar.

  Waarom doet de overheid dan verder niets? Overal eigenen mensen tereinen illegaal toe.

 6. De regering kan niet eens voor de allerarmsten opkomen, kunnen/willen. Meer dan 40.000 mensen zijn afhankelijk van de een of andere caritas.
  Er is nergens geld voor begroot, behalve voor friends and family natuurlijk.
  Verder is de zorg’ voor dieren big business. Dierenbescherming NL blijft obscure stichtingen hier steunen. Overigens een fenomeen wat zich ook in Spanje, Italië en Portugal voordoet.

 7. ik heb op Curacao gewoond maar ik ben blij dat ik weg ben want ik kon niet meer kijken hoeveel dierenleed op dat eiland bestaat want ze hebben geen oplossing voor. De Curacaoenaren zijn harteloze mensen van dieren betreft ze zorgen alleen voor dieren die ze kunnen opeten: varkens geiten kippen etc. de rest, honden en katten zwerven op de straten of in de mondi en creperen van de honger en dorst. Deze dieren zijn een slechte visite kaart voor de toeristen die het eiland nodig heeft. Het asiel is dicht, er zijn enkele opvang locaties van mensen die dat doen maar niet voor de liefde van dieren, ze doen dat voor de liefde van geld zoals mevr Kluivert heeft gedaan een tijd geleden, want als je een zwerfhond of kat daar wil brengen vragen ze altijd veel geld voor, en ze zitten altijd “vol”. De regering moet geld reserveren voor het probleem van deze dieren op te lossen in plaats van de mensen straffen die iets voor de dieren doen.

 8. Het terrein ligt op een punt waar een straat hond nog geen dag wil wonen en ik neem aan de eigenaar ook niet, is het niet mogelijk voor die vrouw om de eigenaar wettelijk te onteigenen van dat stuk terrein als hij er via een recht zaak niet binnen twee jaar een resort cq woningbouw neer zet, en die boete van 2500 moet die mevrouw gewoon nooit betalen, lekker gaan zitten in het politie hok met al je 150 honden voor de deur die gaan wel met haar mee omdat ze van haar elke dag hun kostje eten krijgen, trouwens wil nog wel eens zien of de groot grond bezitter al die zwerf honden van dat terrein af krijgt als de vrouw er niet meer is om ze te voeren ik zou zeggen tegen deze dieren vriend zet elke dag een stelletje zwerfhonden bij deze terrein eigenaar bij hem voor de deur of in zijn tuin of terrein, kijken hoe snel hij de vrouw toestemming geeft om dat zooitje straathonden weer naar hun eigen plek mag brengen, ik wist wel hoe ik zo’n stuk verdriet moest opknappen, al 26 jaar geen last van honden???????en nu zeiken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -