27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 04:57

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Opnieuw twee doden als gevolg van corona in het CMC

Persbureau Curacao


Opnieuw zijn twee patiënten in het CMC overleden aan de gevolgen van corona. Sinds het begin van de golf van besmettingen van de omikron-variant op 15 december zijn 28 mensen om het leven gekomen vanwege hun coronabesmetting.

- Advertentie -

Vandaag kwamen er twee patiënten bij in het CMC, maar door het overlijden van de twee anderen liggen nog steeds 54 covid-patiënten, van wie zeventien op de intensive care. Twee meer dan gisteren en een meer dan de IC eigenlijk aan kan – zie video.

Er kwamen vandaag 422 mensen bij die positief testten. 517 mensen mochten hun isolatie verlaten, waardoor het aantal actieve case per saldo daalde naar 11.773.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Ook op Aruba neemt de ziekenhuisopnames en het aantal overledenen toe. Teller staat inmiddels op 187.

  Positivity rate is momenteel 60%

  Opnames ziekenhuis 33 waarvan er 3 op de IC en 6 in Colombia

  Noticiacla.com 22 januari 2022

 2. @ Loes,

  Weet niet of je hebt op zitten letten, maar sinds dat omikron hier op het eiland is zijn er al 30 mensen gestorven en dat is dus in minder dan 1 maand tijd.
  Wil je nu nog altijd vol bijven houden dat omikron niet gevaarlijk is ?

  Wat wel een voordeel is dat alle doden niet gevaccineerd waren. Het percentage gevaccineerden ligt op het eiland op slechts 59 %, dus 41 % loopt nog steeds ongevaccineerd rond en het is die groep die wederom het ziekenhuis in bezit heeft genomen en het is wederom die groep die aan corona ten onder gaat.
  Dan denk je………..nou, ze zullen het nu toch wel begrijpen zo langzamerhand, maar nee, ze begrijpen het nog steeds niet en dus blijven er nog steeds ongevaccineerden sterven.

  Met zo’n gebrek aan hersens is het eigenlijk ook helemaal niet erg dat deze mensen komen te overlijden. Het gemiddeld IQ op het eiland stijgt er alleen maar door.

 3. Er is een groot verschil met Nederland en Curçao.
  Besmettingen in Nederland nemen toe, ziekenhuisopname en IC bezetting nemen af.
  Curaçao heeft hoge besmetting, ziekehuisopname en IC bezetting nemen toe.
  Even een vergelijk: in verhouding zijn de bezettingen in Curaçao een factor 5 hoger.
  Wat is hier de oorzaak? Meer niet gevaccineerde? Meer onderliggende ziekte? Minder booster?
  Ik neem aan dat de verantwoordelijke in CMC hier wel een antwoord op hebben.

 4. Claps he t moet nu toch wel duidelijk zijn dat ja vaccineer jezelf als je in de risicogroep zit Maar dat maatregelen helpen is een illusie.

  Net als in Nederland. Wat zijn de werkelijke aantallen Als daar nu eindelijk wordt toegegeven dat zeker 30% met Corona is en niet door.
  De groep op de IC net als in NL zijn voornamelijk d variant ouderen van 70plus met issues. Als je in de risicogroep zit moet je je vaccineren toch. Maar he op Curaçao geen woord over leeftijd en of duidelijke statistiek.
  Toeristen en nu ook cedula houders moet PCR test doen voor vertrek dus die kunnen het niet brengen. Dus op houden daarover te klagen. Die komen geld brengen. We zijn failliet… Maar he als rasegoïst dat zal jou een zorg zijn toch. En de toekomst van de jeugd interesseert je helemaal niks.
  70% loopt t thuis op de rest op werk. Dus die isolatie en thuis werken is nu niet echt de oplossing.
  Mondkapjes maken ook ziek en zieker. Helpt ook niet echt.
  Een van de grootse werkgevers het CMC had 20% besmet. Dus wie zegt dat je het daar niet oploopt.
  Jongeren worden niet of nauwelijks zie dus dat jaloerse gedoe over feesten.
  We hebben nu zat voorbeelden van landen waar het los gelaten wordt en er verder niks ergs gebeurt.
  De is ligt niet vol want Gerstenbloed kon maanden terug doodleuk verklaren dat ze genoeg reservecapaciteit hebben, personeel en andere probleem ja, die hebben ze niet maar niet alleen met of door Corona. Dat moet nu ook wel duidelijk zijn.
  Corona gaat niet weg.
  Met of zonder vaccinatie, de vraag is niet of je het krijgt de vraag is wanneer.

 5. De vraag is of deze regering wel aan het regeren is. Dit zagen we toch allemaal aankomen? Iedereen bleef de maatregelen aan hun laars lappen zelfs de premier ging doodleuk verder met karaoke in volle bars zingen en zelfs de politiechef kan zijn ego niet opzij zetten en stoppen met op feesten zingen.

  Van de week was nog een dodelijk auto-ongeluk met zwaargewonden toen stierven plotseling 4 corona patiënten op de IC, was dat code zwart? Waar blijft de minister van volksgezondheid? De IC is vol maar toch blijven toeristen binnenkomen.

  De regering en de epidemioloog laten het geheel afweten en laat het bij een timeout in plaats van een totale lockdown in te stellen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -