28 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

DH | Ottley to young men: ‘We are becoming our own worst enemy’

PHILIPSBURG--United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Omar Ottley has issued a passionate plea to the young men of St. Maarten, urging them to refrain from...
- Advertisement -spot_img

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

HomeNieuwsGezondheidPBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao

Verder is er helaas weer een coronapatiënt overleden op de IC van het ziekenhuis, het gaat om de 183ste coronadode.

Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC en één patiënt thuis. Het totaal aantal doden als gevolg van covid-19 komt daarmee op 205.

Vrijdag overleden er ook al drie patiënten. Sinds omikron zijn intrede deed op het eiland, half december, zijn 21 mensen overleden. Niet bekend is of al deze mensen deze variant bij zich droegen.

590 mensen testten gisteren positief op het virus. 340 patiënten mochten hun isolatie beëindigen, zodat het totaal aantal actieve cases 11.603 bedraagt, een toename van tweehonderd ten opzichte van vrijdag.

In het ziekenhuis liggen 48 patiënten met een corona-infectie, vijf meer dan vrijdag. Van de 48, liggen er veertien op de intensive care.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Als die vaccins werkten dan was de pandemie allang voorbij.
  Maar niet getreurd, we zijn over de piek heen. Iedereen is al besmet, nog eventjes dan is iedereen genezen. Ajooo corona. Nu nog hopen dat de politieke assholes met hun deskundigen en wetenschappers tot bezinning komen.

 2. Een premier die zijn eigen beleid “de lucht in “roemt!
  Zijn neus moet inmiddels tot Tokio gegroeid zijn.
  LOL, zo ken ik er nog wel een paar!
  Een ex-directeur van Curaçao die zichzelf als onmisbaar en integer benoemt in een publieke afscheidsbrief.
  Een minister van verkeer die je gouden wegen beloofd, maar je nog steeds op wegen vol gaten laat rijden, had hij die wiriwiries van Nederland waar hij zijn neus voor optrok nou maar gewaardeerd.
  LOL, ze moeten zichzelf bijna gaan geloven.

 3. @Lamoenchi, Israel heeft zelf een potje van gemaakt. Voor zover bekend moet de derde prik een mRNA-vaccin zijn om effectief tegen Omicron te zijn.

  Mijn vermoeden is dat ze te vroeg met de 3de prik waren. Omikron is daarna pas verschenen dus waarschijnlijk was de derde prik geen mRNA-vaccin.

 4. Intussen is er weer een persconferentie geweest en het moet gezegd worden dat het steeds gênanter wordt. Een premier die zichzelf op de borst klopt omdat ondanks de stijgende besmettingen het kabinet het goed heeft gedaan volgens hem. Een nerveuze minister van Onderwijs die met trillende stem spreek en een minister van volksgezondheid die dacht dat ze gedichten moest voorlezen.

  Buiten de camera ging ook het één en ander mis, blijkbaar is het een hele kunst om wat powerpoint sheets opvolgend te nummeren maar ja dat heb je als je als minister je achterlijke broer aan een baan wilt helpen.

  Het enige lichtpunt was dat de arrogante epidemioloog eindelijk een keer door het stof ging. Hij moest toch toegeven dat de cijfers geen reëel beeld van de werkelijkheid geven.

 5. Israel, het meest gevaccineerde land ter wereld heeft erkend dat zelfs de 4de shot niet werkt tegen Omicron.
  Desondanks gaat Lionfish voor nr. 4, 5 en 6. Ik wens haar veel plezier.

 6. De timeout loopt vandaag af en intussen zitten we op meer dan 11.000 besmettingen en gisteren weer een corona dode erbij.

  Laatst had de woordvoerster van het CMC nog over dat nog 2 kamers op de IC vrij zijn. Op zich wel raar dat een mevrouw zonder medische opleiding de pers te woord staat over de bezetting van het ziekenhuis.

  Nu de scholen open gaan zullen de besmettingen en aantal doden flink blijven oplopen. Als corona ons iets had kunnen leren is dat het regeren van een land een serieuze zaak is maar helaas, we zien hetzelfde erbarmelijk niveau als altijd bij ministers en parlementariërs met als dieptepunt de minister president..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties