29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

PBC | Omikron eist op Curaçao vier doden vandaag

HomeLandenArubaPBC | Omikron eist op Curaçao vier doden vandaag

Persbureau Curacao

Daarmee komt het aantal mensen dat is overleden als gevolg van een infectie met covid-19 op 215 | Persbureau Curacao

De omikron-variant mag dan bij de meeste mensen milde verschijnselen vertonen, patiënten met onderliggende problemen en ouderen die besmet raken, lopen toch risico op ernstiger gevolgen. Vandaag overleden vier mensen aan de gevolgen van hun besmetting, drie in het CMC en één patiënt thuis.

Daarmee komt het aantal mensen dat is overleden als gevolg van een infectie met covid-19 op 215. 33 mensen zijn bezweken aan de omikron-variant die zijn intrede deed op 15 december.

Nieuwe besmettingen

Vandaag testten 262 positief. Ruim 1.500 patiënten mochten hun isolatie beëindigen omdat ze niet meer besmettelijk zijn. Daarmee komt het totaal aantal actieve cases op ruim 8.500.

Mede door de drie sterfgevallen daalde het aantal mensen dat is opgenomen vanwege covid van 54 naar 49. Zestien van hen liggen op de intensive care.

Aruba

Het actieve aantal besmettingen daalde vandaag naar 896. De laatste keer dat het aantal besmettingen onder de duizend zat, was op tweede kerstdag.

Er kwamen vandaag 148 nieuwe patiënten bij, maar 362 mensen mochten hun isolatie beëindigen.

Het aantal patiënten in het ziekenhuis daalde van 34 naar 27. Er kwam wel één patiënt bij op de intensive care. Daar liggen nu drie coronapatiënten.

Bonaire

Op Bonaire kwamen er 99 nieuwe besmettingen bij. Maar 104 mensen mochten hun isolatie beëindigen. Het totaal aantal actieve cases daalde daardoor met vijf naar 677. Er werd één patiënt opgenomen, zodat daar nu acht mensen met covid-19 liggen.

Bron: Persbureau Curacao

14 reacties

 1. @Lionfish, wat l*l je nou man. Ik heb nog wel expliciet erbij gezet “lees goed”. De PCR en sneltest kunnen helemaal geen onderscheidt maken in variatie. De vraag is dus hoe men kan stellen wie de Zuidafrikaanse, Indiase, Engelse en weet ik wat meer variant heeft opgelopen. Ik weet dat dit te hoog gegrepen is voor jou, dus nadere uitleg kan ik geven als je ooit eens in BRNO op bezoek komt. Dan kan ik je laten zien hoe het echt werkt in het lab. Neem je aanteken boekje mee dan leer je nog eens wat over virussen, bacillen en bacterien.

 2. @Dvma schrijft:
  “We kunnen Loes dus vanaf nu ook toevoegen aan de Specialisten met oogkleppen van Curaçao”

  Wilt u mij van de “we” lijst afhalen alstublieft

 3. Hi commentpolis.

  Ik zie het belerende wijs vingertje omhoog gaan, LOL.
  Ik ga afscheid nemen van het forum en nee ik ‘pop’ niet onder een andere alias op.
  Once William, always William.

 4. Goh Tico. Jij leeft nog in de tijd van de microskoop. En daarmee denk je varianten van covid te kunnen onderscheiden? Totale onzin wat je schrijft, dat kan helemaal niet, je probeert sprookjes te verkopen. Moderne labs werken daarvoor met sequencing of snp analyse waarmee heel snel, eenvoudig, in grote aantallen en goedkoop onderscheid kan worden gemaakt tussen de verschillende mutaties in het virus, op basis van dezelfde samples welke voor de sneltesten worden afgenomen. Ook voor curacao gebeurt dat reeds routinematig in nederland. Voor mij ben je nu volledig door de mand gevallen en heb je voorzover daarover nog twijfel bestond bewezen een trol te zijn.

 5. Mensen wat een discussies weer zonder feitelijke en deugdelijke kennis.

  De Zuid-Afrikaanse, Engelse, Indiase en wat voor varianten meer zijn grondig onderzocht in een laboratorium en vergeleken met elkaar. Dat is niet van de ene dag op de andere gegaan. Er was een significante mutatie waargenomen. Lees goed! Dit is uitgeplozen onder een microscoop (EM).

  De testen die worden afgenomen maken geen onderscheid in varianten. Ofwel test je positief of negatief op aanwezigheid van een virus die voldoet aan bepaalde criteria. Nogmaals LEES GOED!. Om uit te wijzen of iemand besmet is met de Zuid-Afrikaanse, Engelse Indiase of wat voor variant dan ook, zou er microscopisch onderzoek moeten worden gedaan. Dat kost geld, mankracht en vele vele uren. Bij overlijden zou men autopsie moeten uitvoeren en onderzoek wat alweer veel tijd, geld en mankracht en capaciteit kost.

  Vraag jezelf het volgende af:

  Heeft Curaçao de gelden ter beschikking?
  Heeft Curaçao de mankrachten en capaciteit ter beschikking?
  Heeft Curaçao de tijd ter beschikking?
  Heeft Curaçao de machine ter beschikking?

  Een ieder die goed kan lezen, goed kan analyseren en enerlei verstand heeft van de materie kan dus oprecht 1+1 = 5 uitrekenen.

 6. 60% of meer is van de opnames is gewoon gevaccineerd.

  Dat is niet zo vreemd als 85 procent gevaccineerd is. Uiteindelijk belanden de meeste ongevaccineerden op de IC en overlijden.

 7. Meloen onzin.
  60% of meer is van de opnames is gewoon gevaccineerd.
  Kom met Curaçao statistiek.
  En als in Nederland wordt toegegeven dat minimaal 30% met corona in het hospitaal beland, dan zegt dat veel of niet.
  En ja lamoen heeft gelijk.
  Mondkapjes houden niks tegen, voorkomt geen thuis besmetting wat 70% is. Vaccinaties ook niet.
  Vaccinatie houd virussen niet tegen, alleen het effect.
  De groep die onderuitgaat is 70 plus.
  Dat is waar je naar moet kijken.
  Niet het aantal besmettingen.
  40.000 besmettingen per dag en het aantal opnames blijft omlaaggaan.
  Het aantal doden ook.
  5 …. op 500… dat is 1% en 99% is iets anders.
  Waarom maken we zoveel herrie over 1%.
  Dat is wat je je moet afvragen.

 8. @ Lamoenchi,

  Kun jij ons dan wellicht ook nog uitleggen hoe het komt dat, tot op de dag van vandaag, er nog steeds alleen maar ongevaccineerden overlijden aan corona ?

 9. Exact @Dvma

  Voor de doden die te betreuren zijn hebben specialisten als @L cs wel hun verkaring.

  @William: voor de laatste maal, gelieve geen afkortingen te gebruiken. Ik weet niet wie @Dvma is. En @L, is dat Lamoenchi, LaStiwz, Loes…
  En cs? Centraal Station is het niet. Dat is CS. Caesium ook niet. Dat is Cs. En het vermoedelijk door jou bedoelde cum suis is c.s.
  Gewoon woorden en namen volledig typen. “Echte” afkortingen zijn OK. M.a.w. bijv. is OK.

 10. Curaçao moet trots zijn met een specialist als Lamoenchi.
  Met deze mensen gaat Curaçao het wel redden. Zeker met het aantal doden welke nog steeds dagelijks te betreuren zijn.

 11. Ja William, Omicron wordt op natuurlijke wijze overwonnen en niet door de flut vaccin. Mensen krijgen immuniteit door besmetting. Doordat zovelen besmet zijn geraakt en daarna genezen, is covid omicron een aflopende zaak. Gerstenbluth Lionfish, Joep Meloen en jij zullen dan ongetwijfeld verkondigen dat dankzij de boostershot de wereld is gered. That’s a big pile of bullshit.

 12. Over enkele weken zullen nieuwe besmettingen drastisch verminderen. Dan zullen de “deskundigen “ en “wetenschappers”, Lionfish, Joep Meloen en William allemaal beweren dat de vaccins het eiland en de wereld hebben gered. Bullshit ! De vaccins en QR code hebben juist een averechtse werking gehad. Het grote aantal besmettingen komt voornamelijk door de QR code en de vaccins bleken duidelijk weinig uit te maken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties