23 C
Willemstad
• zaterdag 3 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

PBC | Help, de minister van Volksgezondheid is positief

Redactioneel commentaar Dick Drayer | Persbureau Curacao

Tot nu toe gaf de minister telkens aan dat iedereen kan kiezen om wel of niet te vaccineren.

Minister Dorothy Pietersz-Janga is positief getest op Corona. Dat meldt ze zelf op sociale media, nadat het gerucht vanmiddag door radiozender Z86 in the ether was verspreid. Wij wensen de minister beterschap, maar kunnen enige ironie toch niet onderdrukken.

 

Natuurlijk wij wensen niemand corona toe, zelf niet onze ergste vijanden en sommigen onder ons weten waar we over praten. Maar de ironie heeft ze toch zelf een beetje veroorzaakt door als minister van Volksgezondheid (!) vanuit religieus motief niet te wil zeggen of ze gevaccineerd is.

Voor goede verstaanders is zo’n antwoord natuurlijk duidelijk genoeg. We moeten de eerste gelovige nog tegenkomen die zegt dat-ie zich wel heeft laten vaccineren vanuit religieus oogpunt. Bovendien: zeggen dat je gevaccineerd bent en laten weten dat je de eerste was en iedereen aanraadt om ook die prikken te gaan halen zou een logisch gevolg zijn van ondersteuning van je eigen beleid. De overheid en ook het kabinet Pisas wil immers dat iedereen op Curaçao die prikken en boosters gaat halen.

Afgedwongen

Pas na ingrijpen van Gilmar Pisas stelde zij zich schoorvoetend achter haar eigen beleid. Lees die zin nog drie keer en je kunt je ogen niet meer droog houden. Van humor of verdriet. Haar ‘afgedwongen’ bekentenis verergerde de situatie wat ons betreft nog meer. Immers: ze steunde haar eigen beleid, maar bleef bij haar weigering te zeggen of ze zelf ook een prikje was gaan halen.

Intussen werd gisteren tijdens de persconferentie duidelijk dat ze van het covid-dossier afgehaald is en niet omdat ze besmet zou zijn. Ze mag er gewoon geen woord meer over voeren, wat ze dan meteen ook erg letterlijk heeft genomen. Voor de goede orde, ook dat wilde dit, o zo transparante kabinet niet met zoveel woorden zeggen.

Het antwoord van Pisas was namelijk niet echt overtuigend: “Ik ben als premier eindverantwoordelijk”. Nou, wij hebben nieuws voor hem: de beste man gaat het druk krijgen! Als je deze gedachtenlijn namelijk doorzet, ben je als premier uiteindelijk overal eindverantwoordelijk voor. Voortaan zien we dus alleen nog maar Pisas op persconferenties?

Hulpmiddeltjes

En nu heeft Dorothy het virus zelf opgelopen. Haar huishoudmiddeltjes, die ze eerder aanprees als voorbehoedmiddel tegen convid19, hebben kennelijk niet geholpen. Gelukkig maakt ze het naar omstandigheden goed en wij wensen haar vanuit hier snel beterschap toe.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

19 reacties

 1. @Tico: het feit dat jij niet op mijn vraag reageert, geeft al aan wat het antwoord is. En probeer eerst zelf maar eens wat eens te publiceren begin desnoods in de krant en je komt er al snel achter dat exposure en het krijgen van kritiek een stuk lastiger is dan het lijkt. Het is makkelijker om als politicus wat wijsheid rond te strooien en daar vervolgens nooit verantwoordelijkheid over te nemen

 2. @Joep, het feit dat er 20 mensen in het ziekenhuis liggen en dat er moord en brand wordt geschreeuwd door Martina bewijst dat die zooi van Pfizer niks helpt. Dat is het probleem met Pfizer geloofsfanaten die willen en kunnen gewoon niet inzien dat die troep geen zier helpt. Prik na prik wordt er gezet, mensen raken massaal besmet met en zonder prik. Dan is er niemand die denkt, he wacht even misschien is dit niet de juiste manier. Neen, er wordt opgeroepen om nog een prik te nemen. 2020 werd er gewaarschuwd dat de prik niet afdoende zou werken. Is onzin en wappietaal werd er geroepen. In 2020 werd er gewaarschuwd dat er een sociaal paspoort zou komen. Is onzin en wappietaal werd er geroepen. In 2020 werd er gewaarschuwd dat een ieder gevolgd gaat worden die de prik neemt. Is onzin en wappietaal werd er geroepen. In 2020 werd er gewaarschuwd dat de grondrechten van een ieder met stampende laarzen betreden zouden worden. Is onzin en wappietaal werd er geroepen. Het is nu 2022. De meeste onzin en wappie roepers houden nu angstvallig hun mond dicht.

 3. @ Tico Martina,

  Ik hoop dat jij ook het verschil kunt zien tussen iemand die op religieuze gronden mensen afraadt om een vaccin te nemen en iemand die anderen aanraadt om wel een vaccin te nemen, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs.

  Het feit dat er dus 9 van de 10 personen in het ziekenhuis niet gevaccineerd zijn vertelt mij dat het bewijs, om wel een vaccin te nemen, is geleverd.

 4. @Tico: u beantwoord de vraag niet. Voor welke gerenomeerde tijdschriften schrijft deze vrouw? In welke internationale overleg organen zit zij? Antwoord op beide vragen is “geen een”. Deze vrouw is niet bekwaam op dit gezondheidsgebied om anderen advies te geven. Net zoals veel van onze andere toppers zal deze vrouw best bekwaam zijn in andere activiteiten (gekonkel en konten krappen) maar ze is volstrekt niet geschikt om advies te geven hoe om te gaan met een wereldwijde pandemie. A man must know his limitations, en er is hier een overduidelijke beperking!

 5. @Curacao Revisited. Aha juist ja want alleen mensen die trouw het naratief riedeltje nakwekken en dan wat flutstukjes schrijven in een “gerenomeerd” tijdschrift zijn heilig toch. Een ieder die niet trouw de heilige Pfizer aanbid en geen Willie Wartaal plagiaat stukjes schrijft moeten we niet naar luisteren. Luister naar wat u zelf schrijft. Iemand die verteld dat mensen gezond moeten leven is nu opeens slecht maar iemand die verder gezonde mensen dwingt om experimentele rommel in hun lichaam te spuiten is de heiligheid zelve. Man man man ik verlang echt terug naar 29 februari 2020. Toen de meeste mensen nog zelf konden denken en zich niet door patologische leugenaars liet voorschrijven hoe te denken, handelen, waar ze mogen gaan en staan, hoe laat ze thuis moeten zijn, wanneer ze naar buiten mogen en ten alle tijde hun enkelband ook wel mobiele telefoon bij zich moeten hebben. En als dit straks voorbij is dan staan er weer een hele reeks mensen te vertellen hoe zij in het verzet zaten en dat ze echt niks hebben geweten. KMA

 6. De man die zich graag liet omschrijven als de ghandi van Curaçao, de moderne JFK, heeft zijn kans gehad is gewogen en te ligt bevonden:
  Hij heeft niets gedaan aan machtsmisbruik/corruptie in eigen partij of bij zijn coalitie partners.
  Het maakt al het commentaar op de huidige regering belachelijk.
  Het is het spel, het spel van de politiek op Curaçao in het algemeen.
  Het is net alsof PAR of mijn part par en man een “beter alternatief” bieden.
  Ja natuurlijk.
  Niet.

 7. Het is wel grappig dat uitgerekend Ruggenaath een brief rond stuurt waarin hij DorothyJanga vraagt om haar ontslag te nemen.

  De reden waarom Ruggenaath dat zegt is dat hij vindt dat Dorothy Janga duidelijjk andere belangen heeft dan volksgezondheid.

  Blijkbaar zoekt Ruggenaath de splinter in de ogen van iemand anders want zijn eigen minister van volksgezondheid Suzy Camelia-Römers.

  Camelia-Römers had allerlei andere financiële belangen zoals het bevoordelen van familieleden en de bankrekening van Stanley Betrian. Ruggenaath liet haar stilzwijgend haar gang gaan dus de man heeft absoluut geen recht van spreken.

 8. @Tico: deze mevrouw heeft herhaaldelijk gezegd dat er alternatieven zijn voor vaccineren oa gezondere lifestyle etc. U beantwoord mijn vraag niet: waarom zou deze lokale “topper” andere mensen kunnen adviseren op een gebied waar zij niet kundig op is? Waarom wordt deze lokale “topper” niet uitgenodigd voor internationale congressen? Waarom publiceert zij niet in internationale tijdschirften? Wellicht omdat deze dame inderdaad een lokale “topper” is die daarom niet geschikt is om een internationaal probleem te tackelen?

 9. @Kiko, waar heb jij het over man? Waar staat dat in mijn reageersel, toon mij dat aan. Anders doe je aan laster, smaad en leugenachtige beschuldigingen. Ga mij geen woorden in de mond leggen aub.

 10. @Curacao Revised en waar haal jij de wijsneusheid vandaan dat deze mevrouw zich niet aan “de regels” wat dat dan ook moge zijn en adviezen houd? In plaats van te begrijpen wat mevrouw heeft gezegd praat je klakkeloos al die andere angsthazen na. Niks wondermiddeltjes en wat jullie Heil Pfizer sympatisanten ook verzinnen. Zij heeft gezegd dat mensen aan hun gezondheid moesten denken en vitamines moesten innemen, aangezien er zoveel druk was bij de ziekenhuizen. Vroeger werd dat nog in dank afgenomen, nu is het verboden om aan sport te doen, gezond te leven of aan je eigen lichaam te denken. Neen, je moet en zal de prik die geen zier helpt in je nemen. Alleen dan wordt je verstandig geacht. Daarna kun je je zelf weer volvreten in de Mac of KFC, want met het prikje ben je namelijk gezond. Merkt u zelf niet dat het een grote idioterie is. Dick lag te apegapen en een bed bezet te houden ondanks zijn prikjes. Mevrouw de minister die houdt geen bed bezet. Dat is toch wel een verschil he. Allebei hebben een ongezond gewicht daar niet van, maar Dick moet gewoon zwijgen in deze want hij droeg bij aan de drukte op de gezondheidzorg. Met prik en met een ongezonde BMI. Oh nee, dat mag niet gezegd worden natuurlijk want Dick is een prikaanhanger en heilig. Mevrouw de minister hecht aan haar privacy en dat mag niet. KMA

 11. @tico: Dick maakt hier een goed punt. Een lokale huisarts (wereldberoemd op Curacao) die propogeert om met wat wondermiddeltjes het virus eronder te krijgen is nu zelf besmet. Het doet mij denken aan de discussies over langleven en het effect op pensioenen en de AOV: overal ter wereld is er een duidelijke trend in langer leven, maar volgens sommige lokale “experts” is dat niet het geval op Curacao omdat “wij hier de Isla hebben”. Navelstaren ten top.
  Deze vrouw moet haar plaats weten en gewoon de adviezen van RIVM, CMC en de viroloog op Curacao volgen. Als Dorothy Pietersz-Janga dan zo een “topper” is in haar vakgebied, waarom publiceert zij dan geen artikelen in vooraanstaande tijdschriften en is zij geen regelmatige spreker op internationale congressen?

 12. Ja he Dirkie Draaideur, want zij is de enige die positief is getest toch? Was jij het niet die een ziekenhuis bed bezette omdat je niet alleen positief was getest maar zelfs doodziek was? Dit terwijl (naar eigen zeggen dan) je volledig ingeent was met die pfizer troep? Dagelijks lezen we over duizenden mensen die positief testen, met of zonder prik. Maar omdat deze mevrouw het gewaagd heeft om te zeggen dat zij niet aan de grote klok gaat hangen of zij al of niet getest is, is het opeens wereldnieuws en buitelt men over elkaar om te schreeuwen “zie je wel”. Wat verlang ik terug naar de wereld van voor maart 2020, toen al die angstige haasjes nog gewoon in hun hol bibberend van angst bleven en de rest met rust liet. Bah

 13. Precies de meeste forum gasten. Zegt alles over de mentaliteit en instelling.

  Ik hoop dat ze snel weer beter wordt net als die 99.5%
  Dat ze nu weet dat er geen maatregelen zijn om virussen te stoppen die er al miljoenen jaren zijn.
  Dat de corona locura ophoud. En dat je j eniet meer kan verbergen.
  Dat ze weer gaan regeren over echte themas.
  Die over de jeugd gaan en toekomst.

 14. Hoop vooral dat als ze toch echt ziek wordt van het COVID virus en daarom een ic bed nodig heeft dat ze deze ook weigert. Anders is ze niet alleen een zeer slechte en domme minister maar ook een hypocriete.

 15. Er is niets dat beschermd, ook bleek, vitamine pillen en awa limoeshi niet.
  Ik hoop voor haar dat de gevolgen mee vallen en dat ze niet onder de procent zit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -