31 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

PBC | Bijna 11.000 besmettingen op Curaçao, 1065 erbij

HomeLandenArubaPBC | Bijna 11.000 besmettingen op Curaçao, 1065 erbij

Persbureau Curacao

Gisteren werden 121 mensen positief getest, waarmee het aantal actieve cases op 372 kwam.

Met meer dan duizend besmettingen erbij, schiet Curaçao vandaag door de tienduizend grens en heeft nu bijna 11.000 covid-patiënten op het eiland. Dat dat getal net niet wordt gehaald, komt omdat er 243 mensen hun isolatie mochten verlaten, omdat zij niet meer besmettelijk zijn.

In het CMC liggen sinds vandaag veertig patiënten met covid-19. Zo hoog is dit jaar nog niet eerder voorgekomen. Op de Intensive Care kwamen er vier patiënten bij, waardoor het totaal daar op vijftien staat. De IC van het CMC heeft zestien IC-bedden.

Aruba

Op Aruba zijn vandaag twee mensen overleden aan de gevolgen van covid-19. De gezondheidsautoriteiten meldden dat een van hen niet gevaccineerd was en dat het tweede slachtoffer slechts één dosis heeft gehad. Sinds het begin van de pandemie zijn 184 mensen overleden als gevolg van corona.

517 mensen werden vandaag positief getest en moeten in isolatie. 699 eerdere besmettingen mochten juist uit isolatie omdat ze niet meer besmettelijk zijn. Het totaal aantal cases daalde daardoor van 3.008 naar 2.825.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg fors. van 23 naar 39. Vier van hen liggen op de intensive care, een meer dan gisteren.

Bonaire

Op Bonaire kwamen er opnieuw een fors aantal besmettingen bij. 125 in totaal. 112 mensen mochten hun isolatie beëindigen, waardoor per saldo er dertien meer actieve cases zijn, 828 in totaal.

Ziekenhuis Mariadal moest twee covid-19 patiënten extra opnemen vandaag. Daar liggen nu zes mensen met het virus.

Bron: Persbureau Curacao

24 reacties

 1. Beste reageerders,

  Helaas zijn we genoodzaakt deze discussie te sluiten wegens te grote verhitting van het debat. Spijtig maar helaas.

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 2. @Loes: ik weet niet waarom ik je zou moeten antwoorden, maar ala.

  Curacao is klein. Na de lange tijd op Curacao was het tijd om te vertrekken. Alle restaurants gehad en alles gezien.
  Toen ik de laatste keer ging duiken en de hoek om zwom, kwam ik een grouper tegen. Weet je wat die zei?
  “Hoi LaStiwz, weer hier?”
  Ja, dan is het tijd om te vertrekken.
  Daarbij is onze dochter in Nederland gaan studeren en heb ik destijds de navelstreng niet goed doorgeknipt.
  Voorts loopt mijn schoonmoeder op haar laatste dagen en wilde mijn vrouw haar in deze dagen begeleiden.

  Redenen genoeg?

 3. @Loes: dat je niet zoveel kaas hebt gegeten van statistiek was al duidelijk.

  Om op jouw domme manier van reageren door te gaan:
  China 1,4 mrd en geen 160.000. Dus dan moet je het afzetten naar populatie.

 4. Gelul… Stawitz
  Ik dacht t niet.
  Er is vrij zuiver weetenschappelijk onderzoek gedaan op Curacao.
  Naar diabeten en obesitas en medicijn gebruik.
  En op al die piep kleine eilandjes is obesitas de reden.
  Dus je eigen proof is ook voor hier.
  Marshall Eilanden. 60.000 geen 160.000
  Dus dan moet je het afzetten naar populatie.
  Lekker lullen.
  Waarom gevlucht naar NL
  Stawitz…
  zonder belasting verklaring.
  Om dat Curacao zo goed is ?

 5. Met al die besmettingen is het lekker rustig op straat. Restaurants en winkels laten maar heel weinig klanten toe. Vind ik ook fijn. Betere service.

 6. Aantal vaccins per 100 inwoners:
  Curacao 142.74
  Netherlands 186.16
  Spain Jan 13, 2022 185.39
  Portugal 199.79
  Bij die vaccins zit dus ook booster, wat gewoon het zelfde vaccin is.

 7. @LaStiwz schreef;
  “Loes zegt: “…met het hoogste aantal diabeten en obesitas ter wereld…”

  ‘GELUL’… volgens LaStiwz’ (lol)

  Ik moet zo lachen man, ik vind het leuk als algemene vastgeroeste aannames bruut ontkracht worden. Er blijven overigens meer dan genoeg aannames en soms zelfs regelrechte leugens over op dit forum om ontkracht te worden. Zoveel -en niet alleen wat betreft covid- dat ik er moe van ben geworden, moe van het ontkrachten van bullshit. Ga zo door LaStiwz. (lol wink)

 8. @Dislect. Hoezo koploper? Man hou het nieuws goed in de gaten. Ik doe nu een voorspelling waarvan ik weet dat die uit gaat komen, net als al mijn voorspellingen tot nu toe. Er wordt nu volop propaganda gemaakt voor een 3e en 4e prik. Er wordt nu volop propaganda gemaakt voor het prikken van 5 tot 12 jarigen. Er zit propaganda aan te komen voor het prikken van 0 tot 5 jarigen. Welnu. Binnenkort wordt een ieder die geen 3e en 4e prik heeft gehaald aangemerkt in het systeem als niet geprikt. Alle kinderen van 5 tot 12 die niet zijn geprikt komen ook in het systeem als niet geprikt. en dra zal ook de groep van 0 tot 5 die niet zijn geprikt in dat systeem worden opgenomen. En dan zal het opeens zo zijn dat al die landen die nu als koploper en voorbeeld worden aangedragen opeens tot de lagere regionen behoren. Net als heel wat landen meer. Dan worden al die meelopers die trots op twitter hun foto waar ze de prik namen verspreiden en met het deugvingertje wapperden, net als ik die geen prik heb genomen ook aangemerkt als “wappie en tegen vaccinatie”. Het hogere doel is nog steeds om een ieder plat te spuiten. Pfizer regeert en zijn wil is wet. Terwijl miljoenen mensen van de ene op de andere dag hun baan verloren of hun bron van inkomsten en hongerig zandkoekjes lopen te vreten, dartelt Pfizer in de miljarden schaterlachend om al die domme angstige wezentjes die zich laten piepelen door de overheid. Al de tijd hebben de overheden over de ganse wereld niet te beroerd te zijn om te liegen, bedriegen en de boel te flessen. Maar nu opeens zijn ze allemaal heilig en hebben zij het beste met ons voor. Zoals Boudewijn de Groot eens zong “slaap zacht, meneer de President”. Het zou verplicht moeten worden dat een ieder Animal Farm leest en begrijpt. Misschien ziet men dan eindelijk eens het licht. Maar voorlopig is men horende blind en ziende doof

 9. @Kiko. En hier zien we hoe makkelijk mensen te hersenspoelen zijn. Zogenaamd hebben we te maken met een pandemie. Een pandemie die men nog nooit heeft meegemaakt. Een pandemie waarbij de pest/spaanse griep/mexicaanse griep/vogelpest/mond&klauwzeer en weet ik wat meer bij verbleken. Elke dag braakt de media weer honderden tot duizenden berichten erover uit. En wat heeft de eerste prioriteit? Een naam verzinnen voor het virus zodat “er geen mensen of landen gekwetst worden”. Waar men nog sprak over de chinese variant, engelse variant, indiase variant etc. moest dat opeens allemaal rare namen krijgen zoals alpha, delta etc. Men kan het niet uit den strot krijgen nu om te spreken over de Zuid Afrikaanse variant. Neen liever lult men als een koploze kip over omnikromt en wat voor rotzooi men meer verzint. In Zuid Afrika lachen ze die domme westerlingen uit die in paniek lopen te schreeuwen “help help we hebben omnigecromt”. Miljarden zijn uitgegeven aan pasjes. Enorm veel tijd is verdaan aan het verzinnen van een “neutrale” naam. Miljoenen worden er uitgegeven aan “handhaving”. En een miezerige tien gulden kan er net vanaf voor de gezondheidzorg. Wat klopt hier niet. Oh ja nu is er opeens wel capaciteit om te “handhaven”. Nu zijn er opeens wel genoeg politieagenten en inspecteurs beschikbaar.

 10. Grappig dat juist wappies Spanje er bij halen.
  Spanje (en Portugal) zijn vaccinatie koplopers.
  Dat stelt ze instaat om corona te gaan beschouwen als een griepvirus.

 11. @Loes zegt: “…Curaçao is sterk vergrijst…”
  GELUL
  Age-groups (%)
  ————2019——–2020
  0-14——-17.4——–17.0
  15-29——16.9——–16.4
  30-44——17.6——–17.6
  45-59——22.9——–22.6
  60-74——18.0——–18.8
  75+———7.2———-7.7
  Bron: https://curacaodata.cbs.cw/people-and-society (even klikken op population)

  @Loes zegt: “…met het hoogste aantal diabeten en obesitas ter wereld…”
  GELUL
  De top 10 betsaat uit eilanden in de Stille Oceaan. De topper is Nauru met een obesity rate van meer dan 70%. Andere landen zijn Palau, Tonga, Samoa, Tuvalu en de Marshall Eilanden.
  Bron: https://worldpopulationreview.com/country-rankings/most-obese-countries

  8 van deze landen zijn ook vertegenwoordigd in de landen met het hoogst aantal diabeten. Perentages boven de 20% zijn normaal.
  Bron: https://data.worldbank.org/indicator/SH.STA.DIAB.ZS?end=2019&most_recent_value_desc=true&start=2010&view=chart
  Curacao komt bij lange na niet aan dat percentage en zit onder de 10%.
  Bron: https://vic.cw/ned/gezondheids-databank/diabetes-mellitus/cijfers-context

  @Loes: wat wil je nu bereiken met je ongefundeerde roeptoeterij? Je bent net als mede-wappie Tico Martina. We verzinnen gewoon vanalles om ons gelijk te krijgen. En niemand checkt dit. Nou ja, bijna niemand.

 12. @loes
  Met veel argumenten heb je gelijk en je bent gewoon een (eigen) “denker”. Helemaal niets mee mis en daar hou ik wel van. Pit!
  Ik denk dat ik best wel een avondje met je wil stappen. Cocktailtje, candlelight, dansje en lachen om de vele onzinnige (bange) hazies oftewel (schijt) luisies hier op het forum. Oeps, nu maak ik mezelf schuldig aan het kwalijke etikettering van een groep “nog niet wakkere” mensen. Excuses, zal niet meer gebeuren. Ik heb me bijna verlaagd tot het miserabele haatzaaiende niveau van Lionfish.

  @tico
  Ook jij hebt veel rake punten, waar men niets tegen in kan brengen, behalve je dan uit armoede “wappie” te noemen. Ga gewoon lekker door. Ik kan dat niet. De beweringen komen keer op keer uit en de circel is idd rond en wij zijn nu uiteindelijk bij griep beland (Spanje). Ben benieuwd hoe de de minister van propaganda Joep Meloen dit zal spinnen.
  Over de bangerikken die je noemt, vergis je je in 2 personen, geloof ik. Bij LaStiwz heb ik geen angst waargenomen, geen enkel moment. En de nederlandse mevrouw die zich als een antilliaanse man voordoet, Ericla Pas, is gewoon de (gedoogde) huis-troll. Dit laatste had ik eigenlijk niet moeten schrijven, want trollen behoor je te negeren. Sorry

 13. @loes. Ik ben jouw ziekelijk morbide verhalen zat. Je moet je hoognodig in een kliniek laten opnemen, voordat er ongelukken gebeuren.

 14. @Tico, dat komt alleen omdat Omicron heel wat anders is dan Delta. En Omicron is er pas een paar weken.
  Delta was nooit een “griepje”
  Jij bent echt goed in dingen te verdraaien.
  Bai eibanda!

 15. Curaçao is sterk vergrijst met het hoogste aantal diabeten en obesitas ter wereld.
  Elke dag overlijden mensen. In nl 95% aan iets anders dan corona.
  En ja 90% zijn 70 plussers.
  Dat die het voorelkaar krijgen dat kinderen onder de 10 gedwongen worden om te vaccineren is te gek voor woorden.

  En claps egocentrisch racistisch en seksistisch je moet je schamen om dat te zeggen over het hoge aantal zelfmoorden onder jongeren.
  Ego eddy mercury terror oudjes.

 16. #@LaStiwsz
  Ik zag net je post waar tussen de aanhalingstekens mijn naam wordt genoemd door superwapper Tico M.
  Jullie hebben vast wel gemerkt dat ik absoluut niet meer reageer op een dergelijke idioot.
  Zoals eerder gezegd als ik zijn naam en die van de overige wappers zie stroll ik rapido verder. Ik zeg altijd, vertel je BS verhaal aan de nabestaanden, ongeacht of zij 60,70 of ouder zijn.
  Leek me wel even aardig te vermelden.

 17. @Tico zegt: “…. Angsthazen zoals William, Ericlapas, Lastiwz en Joep Meloen zullen in hun selecte kringetje nog steeds onheil prediken…”

  Kun je mij even melden waarom ik een angsthaas ben en waar ik onheil zit te prediken?

  Dom lullen, daar ben je goed in.
  Dom denken daar ben je nog beter in.
  En in dom liegen ben je de beste.

 18. Gelukkig ziet Spanje eindelijk in wat al twee jaar geleden werd gezegd vanaf het begin. Dit is niks anders dan een griepvirusje. Nederland begint ook eindelijk het licht te zien. Vele landen zullen volgen. Angsthazen zoals William, Ericlapas, Lastiwz en Joep Meloen zullen in hun selecte kringetje nog steeds onheil prediken. Terwijl er nog niet zolang geleden een rotsblok een groepje toeristen verpletterde waar niemand verder over spreekt, jammeren zij over 3 ouden van dagen met onderliggende kwalen die zijn overleden. Als het aan hun ligt gaat de hele wereld op slot daarvoor. Dwazen dat het zijn.

 19. In Nederland is er vanaf vandaag sprake van enige versoepeling maar de horeca en de culturele sector blijven dicht.

  Het lijkt alsof het ouwehoeren in Nederland is uitgevonden want de hele avond wordt over niets anders meer op TV gesproken dan over de nieuwe versoepelingen. Hier op Curaçao laten ze tijdens de persconferenties al zien dat de novela direct na de persconferentie begint.

  Zo zagen we de horeca en de culturele sector de hele avond op alle zenders klagen, voor hen is het onbegrijpelijk dat ze dicht moeten blijven en de sekswerkers wel aan de slag mogen.

  Blijkbaar realiseren zij zich niet, of het interesseert hen niet dan de sekswerkers (hoeren) geen enkele steun hebben ontvangen dus die hadden gedurende de lockdown geen enkele inkomsten.

  Het was duidelijk te zien dat Rutten moeite had met de versoepelingen maar blijkbaar kon hij niet anders want het schijnt dat de zelfmoord tussen jongeren vanwege de lockdown hoog is.

  Nederlandse jongeren plegen massaal zelfmoord omdat ze niet gezellig met zijn allen een jointje kunnen roken of een biertje pakken.

  Wat een stelletje verwende kwasten, hoeren die niets te vreten hebben en jongeren plegen zelfmoord omdat het sociale leven even stil staat.

 20. Vandaag 965
  En 3 personen overleden. Maar er is niets aan de hand hoor. Pik en Ilario vonden het belangrijker te raaskallen over Fuik en feveren. Dat laatste had al jaren geleden opgelost moeten zijn.

 21. Curaçao heeft in verhouding 4 x zoveel besmetting in verhouding met Nederland, 5 x zoveel op IC in verhouding.
  Curaçao heeft Nederland op rood staan.
  Nederland heeft Curaçao (nog) op geel staan.
  Hoe lang nog?

Reacties zijn gesloten.

Zoeken

Recente reacties