28 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | CMC zegt operaties af

HomeNieuwsGezondheidParadiseFM | CMC zegt operaties af

Het CMC-ziekenhuis kan niet alle operaties uitvoeren die op het programma staan. Vanwege een tekort aan operatiepersoneel zijn slechts vijf van de zeven operatiekamers in gebruik. De afgelopen maanden zijn er verschillende medewerkers opgestapt.

Hierdoor heeft het ziekenhuis elf vacatures. Het gaat om assistenten bij de anesthesie, op de operatiekamer, sterilisatiepersoneel en verpleging voor recovery. Daardoor kunnen er zestig tot zeventig operaties per week minder worden uitgevoerd dan met een volledige bezetting.

De verwachting is dat de opengevallen vacatures in 1 tot 2 maanden weer kunnen worden ingevuld.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

  1. Ay nos mes por
    En AliBaba is op reis , ta hunga grandi cu plaka di pueblo .
    Het was te verwachten allemaal laag vliegers .

  2. Het is toch ongelooflijk, het ziekenhuis zegt operaties af en de minister van volksgezondheid wilt met het schoonmaken van het eiland scoren.

    Moet deze minister niet een psychologische test ondergaan om te kijken of ze allemaal wel op een rijtje heeft? Normaal gesproken zou de ministerraad en het parlement met spoed bij elkaar moeten komen want het gaat hier om mensen levens.

    Maar ja, 2 ministers zijn in Dubai als kleine kinderen aan het spelen en het parlement bestaat uit parlementariërs die amper kunnen lezen en schrijven.

  3. Alle geheid even op de bekende stok. Het is duidelijk dat het Martina debacle lang genoeg heeft geduurd. Tijd voor zelfreinigend vermogen en opkrassen.
    Je mag maar hopen dat het geen uitgestelde operaties zijn, zoals vh die mensen met kanker betreffen.

  4. Benieuwd hoe men dit gaat framen. De afgelopen twee jaar kon men het debacle afdoen met corona en de ongeprikten de schuld geven. Nu de heer Putin corona in twee dagen de wereld uit heeft geholpen (waar blijft de dankbaarheid?) kan dat excuus niet meer worden gebruikt. “Ku opshon A bo no ta perde net net nada” weet u het nog? Nog geen 30 jaar geleden.

  5. gaat Gilbert Martina nu zijn verantwoordelijkheid nemen en opstappen? Van de ene crisis naar de andere. Bonaire fish farm, ENNIA en nu CMC. Net zoals Etienne ys moeten sommige mensen tegen zichzelf beschermd worden

  6. Wat was het weer?
    Het cmc gaat een regionale betekenis krijgen en letterlijk winst opleveren voor het eiland?
    Het is een van de voorbeelden hoe een initiatief uitgezogen wordt en dood is voor het geboren is.
    Hier zijn enkele gruwelijke rijk van geworden en is een verarming van de bevolking.

  7. Het beter en op tijd betalen van salaris aan de werknemers zou waarschijnlijk voor 100% helpen wat betreft personeel tekort.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties