27.5 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 11:58

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Hoe gek zijn wij in NL?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Cor Hattink aan het woord.

Hoe gek zijn wij in Nederland bezig? Staat er op nos.nl een tekst dat er meer ic-bedden moeten komen! Het zorgpersoneel loopt het water over het hoofd; gaat er zo een groep naar Curaçao! Hoe gek moet het nu nog worden?

Treurig voor woorden. Verplegend personeel in Nederland loopt zich de naad uit de broek. Roosters kunnen bijna niet gemaakt worden vanwege personeelstekort. Gaan collega’s gewoon naar Curaçao om daar te helpen!

- Advertentie -

Gewoon te gek voor woorden, terwijl er in Nederland gewoon een tekort is.

Cor Hattink,
Nederland

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

20 reacties

 1. @Fox schreef;
  “Ja het is moeilijk hè om de context te bevatten. Mijn comment over de “toerist” is niet per se aan jou gericht Mano, maar voor hen die de schoen past.”

  Precies, voor HEN die de schoen past. Maar dan moet je ook zo mans zijn om ‘HEN die de schoen past’ mét naam en toenaam op aan te spreken! Of ben je zo’n lafaard dat je HEN niet persoonlijk durft aan te spreken, en je boodschap aan/voor HEN maar heel laf en sneaky plakken in een reactie die aan mij gericht is. Ben je helemaal gek geworden? stommeling!

  @Fox schreef;
  “Jouw scheur verkondigt in ieder veel onwaarheden en misinformatie. Kwalijke zaak.”

  Ha, dus wat je eigenlijk beweert is dat de Nederlandse media, o.m. Nos.nl, onwaarheden en misinformatie verspreid?!? Omdat alles wat ik schreef letterlijk van Nos.nl komt. Dus geef aan welke onwaarheden ik heb verkondigt. Dat kun je niet!! Het artikel van Nos.nl heb ik juist gedeeld zodat Cor Hattink zich niet meer hoeft te ergeren aan het feit dat er personeelstekort is in Nederland, maar dat er dan wel hoognodig gekwalificeerd personeel naar Curaçao is uitgezonden. Zijn klacht is in die zin dus heel begrijpelijk.

  @Fox schreef;
  “Verder blijf ik erbij dat hier geen enkele zorgverlener wordt toegelaten die niet aan de geldende kwalificaties voldoet en in het BIG register ingeschreven is. Dus ook hier sla je de plank mis.”

  Geldende kwalificaties? Dat kan best, maar in Nederland behoren zij in ieder geval tot de grote groep van duizenden oud-verpleegsters/verplegers en vrijwilligers die zoals vermeld in het nos.nl artikel; “Ongeschikt en afgewezen zijn.
  Het overgrote deel van degenen die zijn afgewezen is niet gekwalificeerd of geschikt genoeg. Zoals oud-verpleegkundige Esther Gervers. ”
  Het zijn echt niet mijn woorden, begrepen Fox!?

  Of denk je dat de Nederlandse ziekenhuizen die echt, maar dan ook echt te kampen hebben met personeelstekort juist hun gekwalificeerd personeel naar Curaçao zullen uitzenden? Je denkt toch niet echt dat de Nederlanders gek zijn?

  Maar zoals ik al in mijn eerste reactie te kennen gaf, ik heb respect voor de 40 vrijwilligers die naar Curaçao zijn gezonden om een handje te helpen. Het zijn lieve mensen. Maar in Nederland zijn ze niet geschikt bevonden om met corona patiënten om te gaan, daar kan ik niets aan doen.

  Maar wat een stomme lul ben je eigenlijk Fox. De enige reden dat jij je als een hongerige hyena op mijn reactie hebt gestort is vanwege de jolige opmerking van Sate batata. Het ergerde je dat hij mij tot 1 van de grote 3 benoemde, dát zat jou dwars! Terwijl SB gewoon een lijntje uitgooide. Gewoon om te zien wie zou toehappen. Stommeling. Heb je niet gemerkt dat niemand, behave jij, op de opmerking van Sate batata heeft gereageerd? Omdat ze SB ook een beetje kennen zoals ik hem virtueel ken. Jij bent de enige die toehapte. Niet gek, omdat ik je al ruim 3 jaar geleden, (ja, de tijd holt vooruit), flink op je lazer heb gegeven. en dat ben je nog niet vergeten, idiota. hahahaha

  Op dit forum is er zoals in mijn antwoord op SB’s jolige opmerking geen sprake van de ‘3 groten’. Er is hier op dit forum voor zover ik weet nooit een wedstrijd uitgeschreven wie de grootste of de slimste is. En als er al echt sprake zou zijn van 3 groten zou jij er in ieder geval niet bij horen Fox! hahahahaha.
  Op een forum zijn er mensen met verschillende meningen, en over de meningen wordt er gestreden, gebekvecht en soms geruzied. Dat is alles. Ik ben blij dat Sate batata zijn lijntje heeft uitgegooid, en jij stommeling bent er in gestonken.

 2. @Mano
  Ja het is moeilijk hè om de context te bevatten. Mijn comment over de “toerist” is niet per se aan jou gericht Mano, maar voor hen die de schoen past. Dat jij je zo enorm aangesproken voelt, zegt meer wat over jou. Over scheur gesproken. Jouw scheur verkondigt in ieder veel onwaarheden en misinformatie. Kwalijke zaak.

  Verder blijf ik erbij dat hier geen enkele zorgverlener wordt toegelaten die niet aan de geldende kwalificaties voldoet en in het BIG register ingeschreven is. Dus ook hier sla je de plank mis.

 3. @Mano 14 april 2021 – 15:23
  Sate Batata denkt dat er een “grote 3” op dit platform zitten. Misschien is hij in de war met de grootste natuurkundigen. Ach, laat hem maar in die waan.

 4. @ Toeske schreef;
  “1 van de grote 3” waar Sate Batata het over heeft. Geeft nix want zelf hoort hij [SB} er ook niet bij.”

  Er is geen sprake van “de grote 3” op dit forum. Ik ken Satebatata niet persoonlijk, maar virtueel ken ik hem wel een beetje. Hij heeft z’n eigen stijl. Dat van ‘de grote 3’ is een poging om bepaalde mensen uit hun tent te lokken. Peter p is namelijk masha pompado, hij gusta hinka palu bou di kandela, hahahahaha, en dat vind ik leuk. Ja, dat is SB.

 5. @Fox schreef;
  “Ook zeer triest dat keer op keer “de toerist” de schuld krijgt van de toegenomen besmettingen en niet de eigen gedragingen. Deze bewering klopt ook totaal niet met de cijfers. Wie duidt men eigenlijk aan met de toerist? ”

  Hey Fox, ik vind het niet erg dat je graag je bemoeizuchtige scheur openspert, maar ik kan me niet herinneren dat ik in mijn reacties ooit het woord ‘toerist’ heb gebezigd, ben je soms gek of zo? Want jouw reactie is wel aan mij gericht. Je moet je beschuldigingen richten aan degenen die het over toeristen hadden. Begrepen Fox!?

  @Fox Schreef;
  “Snap dat je graag je gelijk wilt halen en je refereert naar een link die nergens op slaat. Bovendien ondersteunt het betreffende artikel geenzins jouw beweringen.”

  De link refereert wel degelijk naar hetgeen Cor H. schreef. Ik weet niet of jij tussen de regels kunt lezen, maar als de 40 zorgverleners die naar Curaçao togen om een handje te helpen echt allemaal tot de topzorgverleners behoorden, dan zouden ze niet zijn afgereisd naar Curaçao. Het gaat over 23.000 mensen in Nederland die wilden helpen. Daarvan zijn uiteindelijk ‘maar’ 2800 geschikt bevonden. Niet mijn woorden, maar volgens de NL media. Bovendien Fox, denk je echt dat Nederland, een land dat zelf ook met het coronaprobleem worstelt, haar toppers naar Curaçao zou uitzenden? Misschien wel als Nederland zelf niet met het covid-probleem zou zijn opgezadeld.

  Volgens Nos.nl;
  Bijna 23.000 mensen deden dat, “maar uiteindelijk zijn slechts 2800 van hen daadwerkelijk ingezet”, bleek in december uit een rapport van de onafhankelijke commissie Werken in de Zorg onder leiding van Doekle Terpstra.

  Nos.nl;
  Ongeschikt en afgewezen.
  “Het overgrote deel van degenen die zijn afgewezen is niet gekwalificeerd of geschikt genoeg”.
  Zoals oud-verpleegkundige Esther Gervers. “Ik wilde de handen uit de mouwen steken en heb mijn agenda vrijgemaakt. Ik heb me aangemeld bij het landelijk meldpunt, bij een ziekenhuis en verpleeghuisorganisatie. Maar ik ben nog maar nul keer ingezet.”
  Ze denkt dat dat komt ‘omdat ze niet de juiste papieren heeft’ en niet fulltime inzetbaar is.

  In tegenstelling tot Gervers meldden zich ook veel mensen aan zonder medische ervaring, die graag ondersteunende werkzaamheden wilden verrichten. “Maar de zorginstellingen hadden juist behoefte aan medisch geschoolde mensen”.
  Volgens Nos.nl

  @M.a.w. Fox, die 40 lieve zorgverleners, al dan niet gediplomeerd, behoren niet tot de groep van 2800 die wél geschikt zijn bevonden om in Nederlandse ziekenhuizen te helpen. De Nederlandse ziekenhuizen hebben behoefte aan medisch geschoolde mensen! Snap je dat Fox?

 6. @ Mano 13 april 2021 – 1:45
  Ik heb jouw reactie wel direct gezien.
  Citaat
  “Heb niet het gevoel noch het idee dat ik hier aan een of andere grootsheid wedstijd meedoe””
  ‘Grootheidswaanzin’ tiert welig op dit platform onder leiding van ene T.M.

  @ Tico Martina 13 april 2021 – 05:44
  citaat
  “…immers hebben hun op 17 maart massaal ermee ingestemd toch.”

  Het is niet “hebben hun”, maar ‘zij hebben’. Je behoort voorlopig nog niet bij “1 van de grote 3” waar Sate Batata het over heeft. Geeft nix want zelf hoort hij [SB} er ook niet bij.

 7. @Mano
  Snap dat je graag je gelijk wilt halen en je refereert naar een link die nergens op slaat. Bovendien ondersteunt het betreffende artikel geenzins jouw beweringen. Net als in NL geldt op Curaçao dat men pas gekwalificeerd is om in de zorg te werken als men aan de eisen voldoet en men ingeschreven is in het BIG register.

  Ter info aan de heer Cor Haittink de betreffende zorgprofessionals komen niet alleen uit NL, maar o.a. ook uit de Verenigde Staten. Ingehuurd door Nederland.

  En nog iets. Het geld dat NL tegen 0% rente ter beschikking stelt om de Coronacrisis op de CAS eilanden te beteugelen, zijn in principe inderdaad leningen. Echter, indien de broodnodige hervormingen, zoals afgesproken in de Landenpakketten worden uitgevoerd kunnen deze leningen worden omgezet tot schenkingen. Niet onbelangrijk om te vermelden lijkt mij. Wat betreft de zorg, zorgapparatuur, vaccins e.d. deze kosten worden door Nederland betaald.

  Ook zeer triest dat keer op keer “de toerist” de schuld krijgt van de toegenomen besmettingen en niet de eigen gedragingen. Deze bewering klopt ook totaal niet met de cijfers. Wie duidt men eigenlijk aan met de toerist? De Europees Nederlandse toerist die in een hotel of dergelijke verblijft? Daarbij vergeet men selectief te vermelden de vele in NL wonende Curaçaos Nederlandse “toeristen” die nog dagelijks flink heen en neer vliegen en bij familie verblijven. Daar waar de besmettingen vooral plaatsvinden.

 8. @SB aka peter p schreef;
  “1 van de grote 3 hier is weer terug”

  Ha die spontane peter p, bedankt voor je hartelijke begroeting.
  Maar de grote 3?!? Hm? Heb niet het gevoel noch het idee dat ik hier aan een of andere grootsheid wedstijd meedoe. Het is niet belangrijk, eerder een belachelijkheid. Mensen die zich op een forum ‘groot’ wanen, zijn in werkelijkheid ‘klein’ achter hun schermpje. Dus nee, ik doe niet mee. (lol)

 9. O zie daar, opeens zie ik dat het inderdaad geplaatst is, opeens kan ik alle geplaatste reacties zien, niet enkel de eerste. Comment-police, je beheert een wel behoorlijk rare capriolen makende site. haha

 10. Heb vannacht en reactie geplaatst, maar het gekke is dat mijn reactie niet meer te zien is. Sterker, ik zie bij recente reacties dat mijn reactie wel degelijk geplaatst is.

  Er staat bij recente reacties:
  Mano on ingezonden | Hoe gek zijn wij in Nederland? “Ik moet toch zo lachen, kan er niets aan doen. Ik heb het in het verleden al eens over gehad,…” apr 12, 21:54.

  Bovendien zie ik bij recente reacties dat er nog zeker 3 of 4 nieuwe reacties zijn geplaatst onder bovenstaande ingezonden stuk.

  Maar op een of andere bovennatuurlijke wijze neem ik enkel 1 reactie waar. En het ligt echt niet aan mijn PC. Of mag ik het zelf niet meer teruglezen. Ik heb er echt geen moeite mee dat, of als mijn reactie verwijdert is, maar dat kan de comment-police me toch gewoon eerlijk mededelen? Ik val echt niet dood vanwege een verwijderde reactie.

 11. @Opmerker, Je bedoelt een YDK die op vakantie gaat en het virus terug meeneemt.. en daarna gaan we ondanks alle waarschuwingen lekker het virus verspreiden!

 12. Hoe gek zijn wij?
  Ja, diezelfde Nederlander gaat dan toch maar met vakantie naar Curacao en neemt het virus mee. Dank je wel!
  Men houdt zich in Nederland niet aan de regels terwijl dit op Curaçao grotendeels wel gebeurd.
  Ik weet niet of de briefschrijver als wat in de zorg werkt maar moet zich diep schamen. Het feit om geen hulp te verlenen staat niet in het boekje van de zorg. Zou dus niet graag door hem in een ziekenhuis geholpen willen worden.
  Het gaat trouwens niet om het geld dat naar Curaçao gaat maar om bijna 50% van de bevolking die zonder werk en inkomen zit.
  Dat er zakkenvullers zijn weten we maar dat is elders idem dito.

 13. Nou Cor, ik zal het nog gekker vertellen. Terwijl men de bevolking in Nederland verwijt dat het HUN schuld is dat er zo een groot tekort is aan verplegers en IC deskundigen, en dat we dagelijks worden overstelpt met berichten dat de verpleging het niet meer aankan, hebben zich honderden gemeld om te komen chillen op de antillen. Tja het pakket met voordelen was er dan ook 1 waarvan je wel gek moest zijn om daar niet voor te gaan. Ook ik ben 1 van hun die tegen de rest van mijn collegas in Nederland zei: “werken jullie maar harder, ik ben lekker naar de zon”. Zit nu lekker te genieten van het tropisch klimaat en plaats af en toe een prikje hier en een prikje daar. En alles betaald door de Nederlandse belastingbetaler. Maar ja die vinden dat wel best, immers hebben hun op 17 maart massaal ermee ingestemd toch. Tja wie is nu de gek?

 14. Het geld uit Nederland voor medische zorg inclusief vaccins en voedsel is geen lening en hoeft dus niet terug betaald te worden. De renteloze leningen zijn om het begrotingstekort van Curaçao op te vangen zodat de regering salarissen kan blijven betalen en de steunpakketten aan ondernemers. Hier zijn voorwaarden aan verbonden en zouden in een later stadium terugbetaald moeten worden. Kwijtschelding is echter mogelijk.

 15. Het lijkt alsof @Cor Hattink ook bezwaar heeft tegen het feit dat wij hier het goede spul van Pfeizer en Moderna krijgen door Nederland betaald en zij in Nederland met AstraZeneca moeten doen.

 16. Ik moet toch zo lachen, kan er niets aan doen. Ik heb het in het verleden al eens over gehad, over de heersende kleingeestigheid op dit forum. Heb me ongeveer 2 jaar niet op het KKC-forum vertoond, juist vanwege de kleinzieligheid waarmee zowat elk lid van dit forum besmet is. hahahahaha. (nou ja, lachebekjes mogen ook al niet meer op dit forum, dus ik moet het maar met haha haha doen) Er valt eigenlijk niets zinnigs te lezen anders dan de officiële artikelen. Maar de commentaren, nee, die zijn letterlijk hetzelfde gebleven, dezelfde mensen, dezelfde pseudoniemen, sommigen verwisselen hun aliassen, maar schrijven nog steeds dezelfde bekrompen shit. (lol) Hoewel, er is me gelukkig één forumlid opgevallen die wél interessante commentaren post.

  Wel wel, om achter een scherm te zitten en iedere dag dezelfde shitzooi te blijven schrijven/posten, en dat jarenlang volhouden, móét je wel verschrikkelijk getraumatiseerd zijn en zo langzamerhand ook knettergek. hahahahaha
  Sommigen vinden het zielig, ik niet, ik moet er om lachen. Ik heb geen medelijden met gestoorde mensen, wel met andere dieren.

  Maar goed, wil even reageren op een onzinnige kleinzielige ingezonden stuk van ene Cor Hattink. ”

  @De man schreef;
  “Staat er op nos.nl een tekst dat er meer ic-bedden moeten komen! Het zorgpersoneel loopt het water over het hoofd; gaat er zo een groep naar Curaçao! Hoe gek moet het nu nog worden?”

  Wel beste Cor H.. Zo gek lijkt het me niet. Die 40 zorgmedewerkers die naar Curaçao togen behoren wellicht tot de groep van maar liefst 20.020 die in Nederland niet gekwalificeerd of geschikt genoeg is bevonden. M.a. w. zorgverleners die in Nederland afgewezen en afgekeurd zijn! Dus het zijn niet de, om het maar diplomatiek uit te drukken, de toppers binnen het gilde der zorgverleners die een handje zijn gaan helpen op Curaçao.. De toppers blijven in Nederland. En het gekke is dat je dat nieuws, ook op Nos.nl, dus over het hoofd hebt gezien? Of je wist het wel maar je kleine geest won het van de rede. (? )

  https://nos.nl/artikel/2363811-duizenden-mensen-willen-helpen-in-de-zorg-maar-worden-geweigerd.html

  Ik heb overigens respect voor de lieve, al dan niet gediplomeerde zorgverleners die naar Curaçao togen. Ook al zullen onder hen ook enkelen zijn die profijt van de zon en een handje helpen een prachtige prijs vinden voor de schandelijke afwijzing die hen in Nederland ten deel is gevallen.

  O nog iets,
  degenen die beweren dat Nederland zomaar Corona-geld kado geeft aan de eilanden praten of schrijven niets anders dat shitzooi! . Het zijn leningen, de eilanden moeten binnen 2 jaar beginnen af te lossen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Opinie | Curacaohuis: nieuwe aanstellingen Family & Friends

Opinie: Di pueblo pa pueblo i ku pueblo. Of toch niet? Volgens Kabinet Pisas is het volk nu eindelijk aan de beurt. Maar dan dien je wel tot...

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...

ParadiseFM | Centrale Bank gaat zich richten op innen schadevergoeding

met vonnis De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat zich voorlopig richten op het innen van de schadevergoeding waar verzekeraar Ennia volgens de rechtbank recht...

ParadiseFM | Ansary probeerde via regering rechtszaak te staken

met vonnis De advocaten van Hushang Ansary hebben geprobeerd via de overheid de rechtszaak tegen Ansary te staken. De regering heeft daar echter geen gevolg aan gegeven. Dat...

ParadiseFM | Curaçao krijgt nieuwe vliegtuigmaatschappij

Curaçao krijgt er een nieuwe vliegtuigmaatschappij bij met Dutch Caribbean Islandhopper (DCI). Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Volgens directeur Steven Chin-A-Kwie gaat het om een unieke luchtvaartbedrijf...

ParadiseFM | Curaçao zesde best bezochte eiland in de regio

Curaçao is het zesde best bezochte eiland in de regio. Dat zegt Chata-directeur Helena Seferina-Rojas naar aanleiding van een vergelijkingsonderzoek met het jaar 2019, het jaar voordat...
- Advertentie -