29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Besmet: 1 op de 40

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Besmet: 1 op de 40
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

Vandaag ben ik zelf ook coronapositief getest Naar aanleiding van klachten, eveneens een schoonzuster van 76 jaar met longproblemen en mijn vrouw begint ook klachten te krijgen. Ondanks alle voorzorgen en adviezen (contacten alleen binnen gezin en familie tot vier personen) hebben we toch in de kerstperiode een besmetting opgelopen; mogelijk zelfs in de wachtrij van twee uur op 26 december voor de boosterinjectie bij SDK.

Graag zou ik u willen verzoeken in chocoladeletters in het Antilliaans Dagblad te plaatsen dat bijna één op de veertig mensen op Curaçao besmet is met corona. Ik hoor niemand dit cijfer noemen: 1 op de 40. Waar kun je nog gaan zonder iemand tegen te komen die besmet is? Het virus is en zit overal. Naast dat 1 op 40 geïsoleerd is, zal iedere positieve ook circa drie tot vier personen in quarantaine dwingen. Dit betekent dat door het laissez- fairebeleid van premier Pik Pisas c.s. het gehele eiland straks geïnfecteerd is en/of thuis zit in quarantaine.

Dit zal ook enorm de economie schaden, want in het ziekenhuis is geen personeel meer om zieken te behandelen (nu al 56 personeelsleden thuis in verband met corona), geen voldoende personeel meer in de toeristische industrie: hotels, airport, douane. Allen of ziek of in quarantaine. We hebben al gezien wat één corona-positieve piloot veroorzaakte. Het was goed bedoeld de economie te trachten te redden zonder maatregelen te nemen, maar het is nu zijn doel voorbijgeschoten en krijgen we het deksel op onze neus of slaat de boemerang ons regelrecht in het gezicht.

Volgens mij is het moment al gekomen of wordt het ‘als het kalf verdronken is, dempt men de put’? De rekensom: we gaan gemakshalve uit van 160.000 inwoners op Curaçao; 1 procent komt overeen met 1.600 inwoners. Op 1 januari 2022 waren 3.842 mensen nog besmettelijk; 3.842/160.000×100 procent = 2,4 procent = circa 1 op de 40.

Naam bij de redactie bekend,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

47 reacties

 1. Op naar één op de 5 dan maar!

  Soms moet men even door de zure appel heenbijten, maar zal dat in de nabije toekomst hopelijk óók zijn zoete vruchten afwerpen…

  Die prikjes hebben de pandanoia vooralsnog niet doen afnemen, wellicht dat massale besmetting ons méér groeps-immuniteit gaat bezorgen in de nabije toekomst..

  Angst is een slechte raadgever en met die stress komt de teloorgang van je afweersysteem nietwaar?
  Relax een beetje dus beste mensen.
  Er brandt licht aan het einde van de Coronitïs tunnel.

 2. @ Loes,

  We weten nu allemaal wel dat begrip van cijfers en interpreteren van data niet aan jou is besteed, maar doe ons allen eens een lol en loop daar niet zo mee te koop.

  Momenteel is omikron de overheersende variant, welke minder gevaarlijk zou moeten zijn, echter……………wanneer je het aantal sterfgevallen (totaal) op deze wereld bekijkt dan zul je zien dat we nog altijd op ruim 5000 doden per dag zitten en dat scheelt dus niet zoveel met het dodental van de Delta variant.
  Hoe zou dat nu komen ?

  Mocht je het nog steeds niet begrijpen dan kun je wellicht even googlen naar ‘wet van de grote getallen’ en mocht je het dan nog niet snappen dan is een bezoekje aan school misschien de beste oplossing.

  In ieder geval heeft die ‘onschuldige’ omikron variant hier op Curacao in minder dan 1 week tijd toch weer voor 5 doden gezorgd. Dat waren mensen die gewoon vrolijk kerst- en oud en nieuw hebben gevierd, die midden in het leven stonden, maar die waarschijnlijk onachtzaam zijn geweest. Zij kunnen het niet meer navertellen en alleen daarom al zou je corona serieus moeten nemen. Veel wappies zijn hen al voorgegaan en het feit dat ALLE overledenen op Curacao niet waren gevaccineerd, moet toch ook bij jou ooit eens een keer tot een Eureka effect gaan leiden. Kunt natuurlijk stug doorgaan met ‘de kop in het zand steken’, maar of je jezelf daarbij een dienst bewijst durf ik te betwijfelen.

 3. NL 500 overlijdens per dag. Corona gerelateerd… Nu minder dan 10.
  Dat is minder dan 2% Dus 98% is iets anders.
  Moet daar alles voor op slot.
  Dat overbelasting verhaal gejammer, dat had na 2 jaar allang kunnen worden opgelost.
  Curaçao het zelfde verhaal. Veel herrie om weinig echt risico.
  Maar de rest mag stikken.
  400.000 mensen die wachten op een operatie daar. Van wege niet echt significante oversterfte. Nou dat hebben we intussen significant gemaakt door de zorg om te draaien. waar zouden al die extra overlijdens nu vandaan komen.
  Curaçao. doet precies het zelfde. Een 70 plusser met corona krijgt boven alles voorrang, boven 60 minners met direct behandelbare problemen.
  Richt een speciale plek in. En hou op met het gerommel en paniek zaaien.

 4. TOC Table Of Contents.
  Ja vaccineer je. Dat heb ik al tientallen keren geschreven. Maar blijkbaar ondanks dat weigert dat door te dringen.
  Sars was altijd onderdeel van griep, is er al miljoenen jaren en aan griep gaan al honderden jaren mensen dood. Tuurlijk.
  Maar het is niks nieuws. Je houd het niet tegen.
  Dus al die zogenaamde maatregelen doen helemaal niks. Maken dingen alleen maar duurder en erger.
  Het is gewoon een feit dat de achtergehouden zorg meer slachtoffers maakt, ook veel jongeren, dan dat het oplevert. Daar gaat het om. En dat begint nu gewoon een feit te worden. NA meer dan 2 jaar.
  Dus die mensen die door andere oorzaken goed behandeld kunnen worden en jonge dan 70 zijn worden nu uitgesloten en dan zijn er heel veel meer. Kom maar eens met statistiek.
  Dom voorbeeld. De meerderheid een ziekenhuis heeft nik smet corona te maken. Nu draaien we het steeds om.
  Vaccineer je. En kijk naar wat je kan verbeteren in het behandel proces. Maar hou op met onzin maatregelen die meer gericht zijn op onderdrukking en politieke rook gordijnen dan dat het met verbeteringen te maken heeft.
  Ja het is intussen een griep. En geen significante doodsoorzaak zoals Dementie wel is. Maar waar niemand iets om geeft. Ja er zijn tientalen plekken waar het is losgelaten en waar het niet to drama.s meer leid.
  Dat is het punt. Corona angst is ook een Fobie. Dat je alleen daaraan dood kan gaan is een illusie.

 5. DELTACRON variant? Echt?

  Mogelijk, nog niet bewezen dus geen feit. En als de deltacron variant een feit wordt, hoe gevaarlijk is het dan voor de mens? Hm, ik vraag me toch af of er misschien sprake is van paranoia dan wel algemene angstgevoelens in virologenland. Hoewel ik me best kan voorstellen dat de virologen e.a. virusexperts zo langzamerhand knetter worden van een virus dat een intelligent spelletje met hen, met hun kunde, lijkt te spelen.

  Toch vind ik het ergens prachtig om te ervaren hoe de mens, anders dan de mens zelf wel denkt, totaal geen macht bezit op aarde en al helemaal geen benul heeft wie of wat de echte heersers op deze planeet aarde zijn.(lol)

 6. Tja @Limoen. En dan te weten dat ook jij als kind 36 verschillende prikjes hebt ontvangen tegen een tiental verschillende virussen, waarbij je niemand erover hoort dat ieder vaccin drie tot vijf keer werd gegeven om werkzaam te zijn. En nu is dat plots wel bijzonder? Iedereen die teveel hersencellen mist denkt nu net als jij en @Loes plots overal verstand van te hebben en komt vervolgens met waanzinnige theorieen. En niemand van de wappies heeft daarbij in de gaten dat je zoekmachine je simpel voorschotelt wat je zelf graag wilt horen, al is het de grootste onzin. Je zoekmachine heeft eigenlijk je verstand overgenomen. Hoe dom kan je zijn?

 7. @”Volgens Van Dissel blijkt uit laboratoriumanalyses dat van de mensen die met omicron zijn besmet (maar liefst) 85% volledig is gevaccineerd. Bij de Deltavariant is dat 62%. Ook mensen die eerder al corona hebben gehad, zijn volgens Van Dissel minder beschermd tegen de omicronvariant.”

  Het begint steeds duidelijker te worden dat de omicronvariant inderdaad niet zo gevaarlijk is als eerder door virologen epidemiologen e.a. virus deskundigen ingeschat is. Niet alleen in Zuid-Afrika, maar ook in het VK schijnt besmetting met het omicronvariant eerder als een griep te verlopen. Ik ben het overigens volkomen eens met de virusdeskundigen dat zij het zekere voor het onzekere hebben genomen en met de boosters aan de slag zijn gegaan.

  In Zuid Afrika waar omicron voor het eerst opdook dalen de omicron besmettingen net zo snel als ze in het begin stegen. Ook in Engeland verwacht men eenzelfde evolutie met een steile opmars, snelle piek en steile neergang, “zelfs als iedereen voorzichtig is en de regels volgt” volgens de Engelse virologen.

  En ik ‘nog niet gevaccineerd’ persoon, met nadruk op ‘nog niet’ en absoluut geen viroloog laat staan een deskundige, beweer; “niet als je je beschermt met echte medische FFP2 mondkapjes en als het nodig is met medische handschoenen.”

  Dus omicron lijkt gewoon heel anders te opereren dan de levensgevaarlijke Delta en Wuhanvarianten. En dat is goed nieuws! Hoera.

  Het verschil met de 2 eerdere varianten is dat omicron ongelooflijk besmettelijker is. Van Dissel had trouwens gelijk dat iedereen met omicron besmet kan raken, ook al ben je volledig gevaccineerd + geboosterd. Dus als je niet uitkijkt, krijgt omicron je te pakken. Het lijkt wel alsof die varianten tikkertje met elkaar spelen. (lol)

  Geen zorgen geen paniek, voorjaar 2022 is de wereld bevrijd van corona. De vraag is wat er dan voor in de plaats komt, een nog gevaarlijker virus dan de Wuhan of Delta coronakiller? Of niets….

 8. In het begin was het verhaal : pfizer, moderna en nog enkele andere geven wel 95% bescherming tegen besmetting. Het verhaal werd regelmatig aangepast naarmate besmettingen ook bij reeds gevaccineerden werd geconstateerd. Vaccin raakt na tijdje minder werkzaam, dus boostershot nodig. Inmiddels is het verhaal zo vaak en zoveel aangepast en veranderd dat de vaccins nu slechts beperkte bescherming geeft tegen “ernstige” ziekte. Dus nu 4de prik aangeraden, en voor dit jaar reeds gesteld dat nrs. 5 en 6 eraan komen.. Kwakzalver middelen. Laten de pharmaceuticals maar een echte vaccin produceren in plaats van vast te houden aan iets dat overduidelijk niet werkt. Boerenbedrog. Liegen en bedriegen. Omicron wordt niet gestopt, hoe vaak men ook vaccineert. Pisas doet, al begrijpt hij het zelf niet helemaal, het correcte door alles open te laten.

 9. De aarde is plat en staat in het centrum van het universum.
  Geloof je je eigen ogen niet?
  En wat als autoriteiten dit bevestigen en deze zienswijze afdwingen met verbranding van iedereen die wat anders beweert?
  Dit terwijl wetenschappers 1000 jaar daarvoor al tot de conclusie waren gekomen dat de aarde rond was en niet het centrum van het universum was.
  Soms is het beter om wetenschappelijke uitleg te volgen dan eigen ogen te geloven.
  Voor elke waarnemer staat hij midden op de platte aarde en draait het universum om hem heen.
  Vaccinatie helpt.
  Niet tegen besmetting wel tegen gevolgen van besmetting.
  Eerdere besmetting helpt niet tegen nieuwe besmettingen wel tegen de gevolgen.
  Inhoever vaccinatie en of eerdere besmetting verdere verspreiding voorkomen is, volgens mij nog niet helemaal duidelijk.
  Ik denk alleen dat:
  Awa di limoen,
  Chloor
  Zonnebank
  Uv licht
  En aluminium hoedjes niet echt helpen en dat de wetenschap dit ondersteunt.

 10. De Polio vaccin blijkt heel effectief te zijn. Wat als de wetenschappers, virologen en epidemiologen zouden zeggen dat de polio vaccin beschermd tegen “ernstige verlamming” dus met het vaccin zal een kind niet aan beide benen verlamd raken, maar kan wel misschien alleen aan 1 been verlamd.
  Of met anti- conceptie pil een vrouw niet helemaal zwanger zal worden maar misschien wel een beetje zwanger. De kans op een tweeling zal heel klein zijn.
  Voor mij is het duidelijk dat de corona vaccins niet opgewassen blijken tegen Omicron en andere varianten. Kwakzalvers zijn degenen die deze vaccins aanprijzen.
  Waarschijnlijk beseffen vele regeringen en epidemiologen dit maar durven het niet hardop te zeggen.

 11. @Kiko, ja inderdaad heeft iedereen zich laten bedonderen, maar durven dat niet te bekennen. De vaccins deugen niet voor de huidige varianten. Wel voor geld verdienen en exorbitante bonussen voor CEO’s.
  Als jij reeds de boosterprik gehad hebt, ga weer in de rij staan voor nr. 4 , indien je niet in quarantaine bent vanwege besmetting.
  Snap je nog niet dat iedereen besmet raakt, gevaccineerd of niet ?! De vaccin heeft bij Omicron totaal geen zin. Mensen raken besmet bij in de rij staan voor vaccinatie.

 12. Las in het NRC zaterdag dat Curaçao nà Ierland het 7e meest getroffen land ter wereld is
  Ik neem dus aan dat dat wetenschappelijk ideologisch gewauwel is.
  Zo maar even een opmerking overigens.

 13. @Tico, Loes, Lamoen

  99% van de 200 landen in de wereld vaccineren.
  Geloven jullie nou echt dat die allemaal hun eigen burgers zitten te bedonderen? Dat al die landen zich erin laten luizen door de Phizer’s en Moderna’s?
  Dat jullie het beter weten dan alle virologen/wetenschappers ter wereld?
  Dat het allemaal één grote conspiracy is?

  Hou toch op.

 14. Inmiddels is Kooyman , centrum Mahaai, MCB rio C, Colon, de dames in Promenade dicht ivm besmettingen, FKP uit voorzorg dicht evenals APC, SSC.

  De regering hoeft in feite niets te doen, het gaat gewoon vanzelf.

 15. @Tico Martina,

  “Leef maar in dwaasheid zoals wijlen mijn grootvader zou zeggen.”

  Blijkbaar is toch iets blijven hangen toen je grootvader dit tegen jou zei.

 16. Het begint erop te lijken dat landen, staten provincies die het covidbeleid richten op zelfbescherming, gezondheid, afstand, goede voedingsinformatie, en zelfverantwoordelijkheid, maar vooral niet op dichtgooien, en economie-slopende lockdowns uitroepen, (zoals ons wannabe premiertje met de herseninhoud van een knikkertje), niet onder doen aan (zeker niet meer cases hebben dan) landen waar hysterisch wordt gelockdowned.
  De wannabe premier die zelf hard feestvierde op zijn overwinningsavond met duizenden stemmers heeft toen hoogstpersoonlijk voor de eerste golf gezorgd.

  Nu staat meneer de schooljuffrouw als een tetterende tante troela de bevolking de les te lezen met zijn belerende vingertje.

  Meneer de kinderjuf premier, ga aub weer proces verbalen perforeren en filen, dat deed je tenminste wél goed.

 17. Klap, klap, klap , applaus u heeft allemaal gelijk!
  Is het echt nodig om al vanaf uitbraak Corona (2020) steeds weer naar een bevestiging van uw grote gelijk te streven door nogmaals uw grote gelijk te verkondigen?
  Klap, klap, klap, applaus …… en anders nog iets?

 18. @TOC. Ik schrijf duidelijk over 2015 – 2016 en jij komt aanzetten met 2014. Zucht, laat maar je bent nog te slim om begrijpend te kunnen lezen. Leef maar in dwaasheid zoals wijlen mijn grootvader zou zeggen.

 19. @Tico Martina,
  Blablabla toch?

  Die Ebola patiënt is al in 2014 naar Nederland gekomen. https://nos.nl/artikel/2007534-ebolapatient-aangekomen-in-nederland

  https://nos.nl/artikel/2010334-ebolapatient-weer-weg-uit-nederland

  Gelukkig weten we dat het Ebola virus alleen overgedragen wordt door spuug, poep en bloed overdracht. De overdraagbaarheid is daardoor beperkt tot een kleine kring. Heel iets anders dan Sars-Cov-2.

  Een gele kanarie is geel, maar niet alle kanaries zijn geel.

 20. @Loes,
  Men biedt hulp aan mensen die ziek zijn. Als die hulp niet meer kan, omdat de middelen er niet meer zijn, dan laat JIJ ze BEWUST dood gaan. Ook dat kind dat geholpen had kunnen worden nadat ze op voorspraak van een “dokter” bleek had gedronken. Ook die jongen die van zijn fiets was gereden door een “dronken” bestuurder. Ook die oma die ongelukkig over het speelgoed van haar klein kind viel.
  Als daar geen hulp meer aan geboden kan worden omdat alle bedden vol liggen met mensen die een fobie tegen vaccinatie hebben, waar zijn we dan mee bezig?

  “Laat je niet regeren door angst.” is een uitspraak die volledig misplaatst is. Angst is een natuurlijke eigenschap die helpt te overleven. Angst zorgt ervoor dat je maatregelen neemt om jezelf te beschermen. Angst zorgt ervoor dat je kan leven.

  Wat jij bedoeld is “Laat je niet regeren door een fobie. Fobie is een voortzetting van niet-reële angst. Een fobie voor vaccinatie bijvoorbeeld. Een fobie voor Coronamaatregelen.

 21. @Curacao revisited, juist ja want omdat Loes of willekeurig iemand zich niet als speldenkussen laat gebruiken door de pfizer sympatisanten, worden operaties uitgesteld. Of is het omdat er een door de politiek veroorzaakte capaciteitsprobleem is in dat nieuwe ziekenhuis van een half miljard waar 20 bezette bedjes al alles uit de klauwen laat lopen. Ik ben benieuwd wat er gebeurd als er eens een echte besmettelijke ziekte uitbreekt, in plaats van dit bacilletje waar maar 1.2 procent van de mensen last van heeft. En dan te bedenken dat in 2015-2016 men stoer in Europa liep te roepen dat ze ebola patienten wilden importeren om ze aldaar te helpen. Nou als dat doorgegaan was dan was heel europa weggevaagd want ze lopen nu al te jammeren over een verkoudheidsvriusje.

 22. “Durf te leven.”
  en durf ziek te worden zodat standaard operaties moeten worden uitgesteld omdat jij je niet wilde laten vaccineren

 23. Even terug naar de uitgangs punten.
  Wat willen we. Dat besmettingen afnemen. Wel nee. Griep is er elk jaar.
  Dat mensen minder dood gaan. Toch… ja 70 plussers moge niet dood gaan aan niks.
  Met een griep virus gaat dat nooit lukken. Dat deed het al 1 miljoen jaar niet.
  Elke 2 jaar een hogere uitbraak. Dus vaccinaties. Ja dat helpt voor de gevolgen.
  Voor verspreiding niks, dat is bewezen.
  En ja als minder dan 5% dood gaat aan Covid dan kan je daar wel de wereld voor afsluiten maar het is niks significants.
  Als je dokter of ziekenhuis na 2 jaar nog niet weet hoe ze iets moeten behandelen wat al jaren leeft.
  Wat zegt dat van de dokter of het ziekenhuis of de medische wetenschap die wel toestaan dat honderdduizenden dood gaan aan medicijn vergiftiging en verslaving.
  Nee we stoppen miljarden in een vaccin, wat niks tegenhoud.
  Maar niks in fundamenteel onderzoek wat oorzaak is van long problemen.
  Waarom overlijden mensen aan long problemen die net als griep al 100 zijn jaar gedocumenteerd.
  Nu maken we er herrie over. Waarom na 2 jaar nog steeds te kort aan bedden met 100 man hulp op Cur. Maar de rest van de wereld zakt.
  TOC symptomen. Maar Oorzaken. Ja het is iets.
  Maar als iets minder dan 10% is van alle overlijdens ga je het niet 90% aandacht geven of wel.
  Dat is waar het om gaat.
  William. ach ja. nooit met data. nooit met cijfers, alleen met wellus nietes. Ik zal niet zeggen dom. Maar minder intelligent ja.
  Revisted ja kan het ook gewoon niet lezen.
  En nu waar zijn we nu.
  Engeland zegt kom maar binnen zonder test want het maak toch niks uit. Je loopt meer risico het hier op te lopen dan dat je een risico bent voor ons.
  Een miljoen jaar oud griep variant virus hou je niet tegen. En nu.
  Omicron is zo erg. Maar elke dag 100 minder in nl.
  Ze wisten het maar politiek leeft op angst.
  De angst regeert. Niet de realiteit.
  Positieve testen ja en dan wat.
  Durf te leven.

 24. @CR schreef;
  “Mano: dank voor je lange reactie. Wat een schrijvers talent”

  Nou, van mij had jouw lekker kort en bondig bedankje noch dat vals aaitje over mijn bol echt niet gehoeven hoor, zat er niet op te wachten. (lol)

  Belangrijker is dat je nu misschien snapt hoe belachelijk het overkomt als je een langgerekte reactie leest waarvan je bij voorbaat had kunnen weten dat het niet veel om het lijf zou hebben. En na het “vrijwillig” gelezen te hebben nota bene als een verongelijkt mietje aan het klagen gaat dat je een paar minuutjes van jouw leven kwijt bent. (lol)

  Oeps, en wat lees ik daar? Je krijgt warempel een groots applaus van één van jouw bepaald niet meer zo jonge forumschijters, en dat vanwege jouw korte en bondige reactie als antwoord op mijn ellenlange reactie. (lol)

 25. @Hij CR schreef;
  “Hi William omdat ik mij af en toe irriteer aan de lengte van de reacties. Een forum is voor korte bondige reacties.”

  Ik kan me heus wel voorstellen dat iemand zich zou kunnen irriteren aan de lengte van de reacties, vooral als zo’n lange reactie in de ogen van degene die zich er oh zo erg aan stoort niets anders is dan bullshitterij. Maar is het nou echt zo moeilijk om die lange reacties gewoon niet te lezen of over te slaan?

  Ik bijvoorbeeld sla minstens 75% van de reacties over, maar niet omdat ik de door mij overgeslagen reacties irritant vind, maar omdat die reacties mij gewoon niet boeien. Niet iedereen is geïnteresseerd in elk onderwerp, men reageert in het algemeen op berichten of reacties die men interessant vindt, of ze nou lang of kort en bondig geschreven zijn. Bovendien is er ook nog de mogelijkheid om gewoon niet te reageren.

  @Hij schreef;
  “Een forum is voor korte bondige reacties.”

  O zo? En wie heeft dat ooit vastgesteld? Je hebt het over een chatbox man! Elk forum heeft haar eigen regels, het ligt aan de forumbeheerders hoe en wat er kan op hun fora. Er zijn fora die een limiet instellen aan de hoeveelheid woorden die de reacties mogen bevatten.

  Maar er bestaat geen algemene wet die stelt “dat een forum uitsluitend bestemd is om korte bondige reacties te geven.” Juist niet! Dan moet je op een chatbox wezen!

  @Hij schreef;
  “Als iemand hier echt een betoog gaat houden, waarom stuur je geen ingezonden brief naar de (knipsel)krant?”

  Omdat het niet hoeft zeurkous! Zolang de beheerder(s) van KKC het niet in het reglement opnemen mogen reageerders een schriftelijk betoog houden. Als een bepaalde lange reactie naar de mening van de Comment polis pure bullshit is, kan hij het verwijderen of inkorten. Zo gaat het al jaren. En dat weet jij heus wel.

  Bovendien ben je partijdig, want je reageert lang niet op alle “lange” reacties, af en toe, maar wel op de lange reacties van degenen die jou niet welgevallig zijn, dus shut up!

  Ik weet dat er een paar mensen op dit forum zitten die graag schrijven en ook vaak best wel lange reacties, en juist dat maakt het KKC-forum zo aantrekkelijk voor hen. En ik heb het niet specifiek over Loes. Ik lees haar reacties niet, maar de lengte van haar reacties irriteert mij niet. Het kan me gewoon niets schelen. Maar jij bent zo stom om haar reacties te lezen om daarna te klagen dat je 3 minuten van je oh zo voortreffelijke leven hebt verspild, stommer kan ik me niet voorstellen. (lol)

  Betogen en een ruime vrijheid van meningsuiting is wat dit forum aanbiedt.

 26. Idd en ook zo goed wiskundig onderlegd.
  Daarbij natuurlijk voorbijgaand aan het feit dat bv
  wiskunde de taal is die gebruikt wordt door elke vorm van wetenschap. Ook epidemiologie gebruikt wiskunde als taal, heel exact, heel zwart-wit. En geen enkele wetenschap weet 100% de “waarheid” (anders was wetenschap immers niet meer nodig). Maar die wiskunde wordt dus overal gebruikt om de theorie te valideren. Om modellen op te stellen en te toetsen aan de realiteit.
  En precies dat is de reden waarom de wetenschap zich zorgen maakt over de Omicron variant. Niet omdat ze 100% zeker weten hoeveel mensen in het ziekenhuis belanden, maar omdat de “wiskunde”, de modellen, laten zien dat er een goede mogelijkheid is dat deze variant voor problemen gaat zorgen.
  En verder blijven de wappers maar hun bs spuien.
  Zoals ik gisteren opmerkte @CR is scroll snel door als ik de namen zie.

 27. @Dvma : klopt met Tico Martina hebben wij echt een topper hier. Iemand die zo druk is met social media dat er geen tijd overblijft om te publiceren in internationale tijdschriften en spreken op internationale congressen. Een zegen dat deze persoon voor Curacao heeft gekozen en niet het grote geld in het buitenland

 28. Goh @Loes heeft weer gezelschap gekregen van nitwit @™ die ook meent de wijsheid in pacht te hebben en er geen moeite mee heeft om samen met @Loes met droge ogen 1,2% van de wereldbevolking om zeep te helpen. Je moet maar durven om je eigen arrogantie en egoisme op een dergelijke manier ten toon te spreiden, er zijn lieden voor minder veroordeeld.

 29. @TOC. Blablabla. Kort samengevat, net als miljoenen andere virussen kan iemand besmet worden. 98.9 procent van de mensen zijn al tig malen besmet geraakt met het virus. Hebben geen centje pijn ondervonden. 1 procent raakt ernstig ziek. de rest heeft milde klachten. En dat is met en zonder prik in den mik. Dagelijks lees ik in de extra over verkeersongelukken op kale rots Curacao. Dat zijn ongelukken door mensen met een rijbewijs. Net voor oud en nieuw zijn er weer een paar mensen als honden afgeknald. Onlangs is er nog een jongetje van 1 zeer tragisch om het leven gekomen. In Belgie ontploffing in een flat. In vele landen enorm veel doden door ongelukken, honger etc. Net voor 1 januari een jongen van 12 die door een klaphamer is overleden. En zo kan ik nog wel doorgaan. Niemand die er stil bij staat. Geen geschokte ministers en experts op tv. Berichtje misschien op pagina 12 van de krant. Maar wel avondvullende programmas en dagelijks berichten over skieers die besmet zijn geraakt, tweelingbroers van 72 jaar met meer plastische chirurgie dan 1 tiet van Pamela Anderson die overleden zijn, en een ieder die maar last heeft van dit verkoudheidbacilletje. De wereld is gek geworden

 30. @CR
  De BS van upperwappetrs als Loes, TM en consorten zijn het lezen niet waard.

  Laat vooral TM zich amuseren in zijn ‘disco’ in Tsjechië. Lol.

 31. Het is te gemakkelijk om te stellen dat de vaccins niet werken. Ja, je kan nog steeds besmet raken en mogelijk ook andere besmetten. Ja, je kan nog steeds behoorlijk ziek worden. En ja, je kan zelfs in het ziekenhuis terecht komen. Maar waar gaat het nu allemaal om? Je gelijk krijgen dat het onzin is en dat het een grote hoax is? Als je dat gelooft, zou je dan het volgende in overweging nemen?

  – Sars-Cov-2 is er. PUNT! Waar het vandaan komt is niet belangrijk.
  – Sars-Cov-2 verspreid zich door de lucht via de adem van mensen.
  – Sars-Cov-2 is erg besmettelijk.
  – Sars-Cov-2 zoekt in het lichaam cellen die het virus vermenigvuldigen en vindt die in de neusholtes, keel en longen.
  – Het immuunsysteem in het lichaam valt de cellen aan die het virus vermenigvuldigen.
  – De eerste ziekte verschijnselen noemen we COVID-19.
  – Je immuunsysteem werkt trager naarmate je ouder wordt.
  – Je immuunsysteem kan al bezig zijn met andere ontstekingen in het lichaam, soms zelfs zonder dat je het merkt.
  – Je immuunsysteem kan op hol slaan doordat de natuurlijke rem niet meer goed werkt.
  – Een op hol geslagen immuunsysteem valt ook de goede cellen aan.
  – Het bloedsysteem van het lichaam gaat lekken door die overproductie van het immuunsysteem.
  – Slachtoffer in het bloedsysteem zijn de longen, nieren, lever en bloedvaten.
  – De bloedvaten in de longen gaan vocht lekken waardoor je gaat verdrinken.
  – De bloedvaten in de nieren gaan lekken waardoor de nier stop met filteren, hetgeen een dodelijke verzuring veroorzaakt.
  – De bloedvaten in de lever gaan lekken waardoor delen van de lever afsterven en afvalstoffen als dode witte cellen niet meer afgevoerd worden.
  – Het leven stopt binnen 2 tot 3 dagen nadat de longen, nieren en lever hun functie niet meer doen.
  – In de tussentijd zijn er ook mensen die gebruik moeten maken van de IC bedden, mensen die niet besmet zijn met Sars-Cov-2 virus of de mutaties daarvan.
  – Wanneer de bedden van de IC allemaal bezet zijn door mensen waarvan hun immuunsysteem op hol is geslagen is er geen plek meer voor andere (zieke) mensen.
  – Vaccinatie zorgt er voor dat het immuunsysteem een beetje is voorbereid op de komst van Sars-Cov-2 in het lichaam. In de hoop dat het daardoor niet op hol slaat. In de hoop dat daardoor mensen met andere ziektes een kans hebben op een IC bed.
  – Het immuunsysteem heeft geen eeuwig geheugen en vergeet sneller naarmate je ouder bent.
  – Een extra vaccinatie zorgt dat je immuunsysteem weer er aan herinnerd wordt hoe Sars-Cov-2 herkenbaar is.
  – Sars-Cov-2 muteert. Soms in naar een onschuldig vorm, soms naar een agressievere vorm.
  – Sars-Cov-2 is er. PUNT.
  – De huidige mutatie van Sars-Cov-2 is zeer besmettelijk.

  – Er zijn maar een beperkt aantal IC bedden op het eiland.
  – Ik hoop niet dat je gestoken wordt door een schorpioen.

  PS. @CR.. sorry, het verhaal is iets langer geworden.

 32. En aan de brievenschrijver die nog te laf is om zijn/haar naam te plaatsen onder de ingezonden brief. Wat wil je nu precies zeggen? Je stond dus braafjes met de kerst in de rij voor prik nummer zoveel, en jij en je partner zijn toch besmet. Nou ja kan gebeuren toch. Of dacht u daadwerkelijk dat die experimentele troep u onkwetsbaar maakt. Het laat alleen maar zien dat als het je tijd is dat je er niks aan kunt doen. Ja u kunt wel angstig elke dag onder de tafel kruipen hopende dat het virus uw huisje voorbij loopt, maar zo werkt het niet he. En zie het positieve in. U heeft 2 prikken genomen en een booster en heeft nu ook een besmetting doorlopen. Dus u bent extra beschermd toch? Sommige mensen hebben niet een 1 prik kunnen nemen denk daar eens aan. Mijn advies is leef lekker en eet uw dagelijkse portie uit de schijf van vijf. Geniet want er zijn velen die al twee jaar in angst leven en alsnog overlijden.

 33. @CR, het staat een ieder vrij om al dan niet een post van iemand te lezen. Om daarna te gaan huilebalken bij CP omdat je zogezegd 3 minuten van je tijd hebt verdaan aan het lezen, is toch vooral aan jezelf te danken. Maar goed zal wel een bijwerking zijn van die troep van Pfizer, sikkeneurige personen en klagers.
  @ William, fijn dat je elke dag je eerste woordjes die mammie je heeft aangeleerd loopt te roeptoeteren, maar wanneer kom je eens met een inhoudelijk goed onderbouwd stuk waarom Loes en ik die troep waar je mee loopt te leuren zouden moeten nemen? Dat je op de loonlijst staat van ome Pfizer dat weten we nu wel, maar elke dag wappie roepen trekt mensen echt niet over de streep hoor.

 34. 2@CR

  Dat kunnen ze niet. Het is makkelijker een epistel vol bs op dit forum te zetten waar alles meteen wordt geplaatst, dan een ingezonden brief te schrijven waarvan je maar moet afwachten – of – het geplaatst wordt.
  Maar je hebt gelijk, het isvervelend. Het beste is het gewoon aan de CP over te laten die af en toe gaat ingrijpen.
  Ik verdoe m’n tijd er niet meer aan. Als ik bepaalde namen al er boven zie scroll ik meteen naar beneden.

 35. Het moet inmiddels wel duidelijk zijn dat de vaccins te wensen over laat. Die beschermen niet zoals was aangeprezen en stellen zwaar teleur. In feite zijn de gevaccineerden belazerd. Dat 82 medewerkers bij CMC besmet zijn spreekt boekdelen over de vaccins. Allemaal zijn gevaccineerd maar toch besmet en hebben anderen ook besmet. Schandalig.
  Gevaccineerden die besmet raken, verdienen een boete. Zij hebben zich niet aan de regels van afstand, mondkapjes etc. gehouden en vormen een gevaar voor de niet gevaccineerden. Crimineel is dat. Lionfish en William, foei jullie moeten je schamen!

 36. “Waarom reageer je ook op dat gebazel van de wappers.”
  Hi William omdat ik mij af en toe irriteer aan de lengte van de reacties. Een forum is voor korte bondige reacties. Als iemand hier echt een betoog gaat houden, waarom stuur je geen ingezonden brief naar de (knipsel)krant?

 37. commentpolis is het mogelijk om een woord limiet in te stellen? ik heb nu 3 minuten van mijn leven verspild door het religieuze gebrabel van Loes

  “Er zijn dingen veel erger maar dat krijgt geen aandacht. ”
  doodgaan (door Covid) lijkt mij anders wel het ergste wat een mens kan overkomen tenzij Loes echt denkt dat alles in de hemel beter is

 38. Fout.
  1 op 40. Is niks. Het is 60% of meer.

  Maar besmet gaat 0.5% dood. Dat is niks in vergelijking met dementie Hart en vaatziekten en kanker
  Het voorbeeld van bang makerij.
  Dit is nu precies het sprekende voorbeeld van wat de regeringen niet vertellen.
  Dat het ziekenhuis zonder personeel zit is onzin. Ze hadden 100 man hulp en volgens mij nog steeds.

  Dat je overbelast bent door 22 patiënten… In een ziekenhuis van een miljard met 1000+ werknemers is gewoon een leugen, na 2 jaar. Gebrek aan geld. Ja. Tuurlijk het is te groot log en te duur.
  Dat ze daar besmet zijn zegt alles over he t ziekenhuis. Te groot te duur en een management dat niks kan. Een Sehos in een ander jasje. Gotspe.
  1 op 40 Is fout. Het is heel veel meer. Ja vaccinaties helpen maar….. Ze hebben ook een maar.
  60% zal zeker besmet raken en niet 1 keer maar meerdere keren. Elk jaar weer.
  Corona is een influenza griep variant. Was er altijd al miljoenen jaren. Was altijd onderdeel van griep. In 2001 zelfs een benoemde Nederlandse variant. Maar had nooit de aandacht.

  Griep had nooit aandacht maar ja, daar gaan mensen aan dood al honderden jaren.
  Spaanse versie Mexicaanse versie en xxx versie Engelse D versie nu omikron en de Franse versie in opkomst. Media paniek feed.
  Het draait om politiek, om de angst er in te houden. Dat laat de massa controleren van de echte beslissingen die niet genomen worden. Leid ze af. Een gemeenschappelijke vijand. De politieke droom.
  In 2018 in nl overleden geschat 12.000 personen in NL. Normaal 6-8000 per jaar.
  Elke 2 jaar is het hoger. Ondanks griep vaccinaties etc. Maar het had nooit aandacht.
  Aan reguliere griep overlijden ook jongeren. Vaccinaties heeft ook nadelen.
  Het uitbannen van een snel en makkelijk muterend virus dat er al een miljoen jaar is, is uitgelsloten.
  Kan gewoon niet. Een volslagen illusie. Maar de specialisten die nooit aandacht hadden, willen dat nu houden.

  What ever ze je willen vertellen. Kan gewoon niet. Het eerste vaccin was voor pokken en zelfs dat is er nog steeds.
  Dus vaccineer je als je oud en kwetsbaar bent en hoop for de best.
  De enige echte maatregel zou zijn dat de hele wereld elke persoon op aarde 14 dagen of meer volledig in quarantaine gaat. Dat is uitgesloten. En zelfs dan zal het terug komen.

  Je moet je ook afvragen wat de functie is van virussen.
  Van veel virussen is bekend dat als je ze hebt gehad dat je voor andere dingen minder gevoelig bent.
  Als de schepper ze heeft gecreëerd en alles heeft een doel.
  Laat je niet te bang maken voor iets wat in werkelijkheid niet zo erg is als ze vertellen. Er zijn dingen veel erger maar dat krijgt geen aandacht. Waar je aan overlijd zijn de dingen waar je nooit over na dacht.

  76 jaar oud… Dat is een leeftijd die 40 jaar geleden toekomst was. En hoe gelukkig wil je zijn.
  Eddy Mercury. Does not happen.

  Laat je niet regeren door angst.
  Durf te leven. Vergeet de angst, wat veel moeilijker is dan wat je denkt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties