31 C
Willemstad
• vrijdag 21 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | ‘Moeder en peuter herenigen’

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | ‘Moeder en peuter herenigen’

Willemstad – Human Rights Defense Curaçao (HRDC) eist dat het tweejarige meisje dat deze week meevoer op een boot met dertien ongedocumenteerden, met de moeder herenigd wordt.

Volgens Ieteke Witteveen, directeur van HRDC, verblijft het meisje nu bij haar opa, de vader van haar moeder, die in 2020 hier als vluchteling belandde. ,,We proberen haar vrij te krijgen, zo nodig met een enkelband”, aldus Witteveen. Maar, zo voegt zij eraan toe: ,,De opvarenden zitten allen vast. Ze zijn voor tien dagen niet bereikbaar, ook niet telefonisch, helaas.”

De kustwacht maakte deze week melding van de aanhouding. Een door HRDC gedeeld videobericht van Jonathan Petit uit Falcón leert dat de dertien opvarenden zes mannen, zes vrouwen en het kind van twee waren. De mannen zijn opgesloten in de politiecellen van Curaçao, zo vertelt hij, en de vrouwen in de gevangenis.

,,De moeder moet vrijgelaten worden om zich te herenigen met haar kind, zo wordt door ‘activistas’ op het gebied van mensenrechten op Curaçao geëist”, aldus Petit.

HRDC beroept zich op artikel 9 van het Kinderrechtenverdrag, dat gaat over het verbod op scheiding van ouders. Witteveen: ,,In dit artikel staat dat de staten die partij zijn in het verdrag, en Curaçao ís partij, waarborgen dat een kind niet wordt gescheiden van zijn of haar ouders tegen haar of zijn wil. In de volgende artikelen staan uitzonderingsclausules als het in het belang is van het kind. Geen van deze uitzonderingsclausules zijn nu van toepassing.”

Overigens blijkt uit de foto die de kustwacht meestuurde met het bericht over de Venezolaanse vluchtelingen dat het ging om een speedboot met de naam ‘Jack Sparrow’, geregistreerd op Curaçao onder het nummer NC 1420.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties