28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

Telegraaf | Curaçao erg in trek bij Nederlandse toeristen in 2021

Ⓒ ANP
WILLEMSTAD – Ondanks dat het aantal toeristen in Curaçao het afgelopen jaar met bijna de helft is afgenomen ten opzichte van 2019, is het eiland populairder dan ooit onder Nederlanders. Dat staat in een overzicht dat het Curaçaose toerismebureau maandag heeft gepresenteerd.

Het aantal Nederlanders dat naar Curaçao is afgereisd, is tijdens de pandemie flink gestegen. Vorig jaar was het niet alle maanden mogelijk om het eiland te bezoeken, zo ging het eiland in april in lockdown. Toch werd in zes van de twaalf maanden van 2021 een nieuw record aan Nederlandse bezoekers geregistreerd.

Curaçao heeft in 2021 265.000 toeristen mogen verwelkomen. Dat is 57 procent van het aantal toeristen dat het eiland in 2019 bezocht, dus voor de coronapandemie. December 2021 was de beste maand met 42.281 toeristen; daarmee werd 95 procent van het aantal toeristen bereikt dat in 2019 het eiland bezocht. Daarvan waren 24.062 bezoekers uit Nederland afkomstig.

Corona heeft de afgelopen jaren voor veel lagere toerismecijfers gezorgd. In 2020 kwamen er 174.871 toeristen naar Curaçao, dat is 38 procent van het aantal dat in 2019 het eiland bezocht. In de cijfers over 2020 wordt niets bijzonders over het aantal Nederlandse toeristen gezegd.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Claps dat is volslagen onzin. Toeristen moeten testen voor en na.
  Dus hou op met onzin verhalen. Cedula houders konden met vaccinatie bewijs wat niks tegen houd zo naar binnen. We hebben ons zelf besmet en besmetten nu toeristen.
  Zo is het.
  Al die regels hebben niks uit gemaakt. Gewoon met deze versie alle open gooien dan ben je er vanaf.
  Mensen gaan t zat worden in Europa.
  Er moet geld naar de zorg uitbreiding. Dat hadden ze al jaren geleden moeten doen met zware vergrijzing… In Duitsland, België , Colombia etc. is de zorg niet overbelast. Curacao was met het SEOHS een puinhoop en nu hebben ze een nieuw jasje en nieuwe veel te dure spullen het is een zelfde puinhoop. Puur politiek. De ouderen hadden gewoon vooruit moeten kijken en dingen moeten regelen ipv van nu lopen te mekkeren.
  Ja top als je ouder wordt maar alles gaat wel door. Nu wordt doodleuk alles op de jeugd geschoven maar die gooien we in beperking.
  Dat helpt. Mekker oudjes. Campo nog steeds dicht ? Of loop je nu de snacks af.

  REvisited, Curacao heeft geen enkel milieu beleid. Er staat nog steeds een raffinaderij in het midden.
  Die toeristen die dumpen geen afval overal waar ze maar kunnen. Dat doen wij.
  Wij maken er een puinhoop van maar het is altijd Palu ta sla mi. Rij je zelf met een auto tegen een boom dan is het de schuld van de boom.

  Wees blij dat ze komen.
  Ze komen geld brengen.

 2. CHATA EN HET CTB blijven het volk voor LIEGEN en vooral de ondernemers die het moeten hebben van toeristen bedriegen met hun uit de mouw geklopte getalen.

 3. CHATA en CTB hebben geen enkel beleid. Niet ten opzichte van zwaarvervuilende cruise toerisme en ook niet voor corona

 4. Het is geen hogere wiskunde, wij zien het resultaat in het aantal covid patiënten. Probeer CHATA, CTB aan hun verstand te brengen dat het toerisme in deze pandemie meer kwaad dan goed doet, is trekken aan een dood paard.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...