30 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Schiphol mag tarieven definitief verhogen, ticketprijzen gaan omhoog

HomeLandenArubaPBC | Schiphol mag tarieven definitief verhogen, ticketprijzen gaan omhoog

Persbureau Curacao

SCHIPHOL – Luchthaven Schiphol krijgt van marktwaakhond ACM toestemming om zijn tarieven voor luchtvaartmaatschappijen te verhogen. Zeven airlines hadden bezwaar gemaakt tegen de verhoging, maar krijgen geen gelijk van de toezichthouder. Reizigers gaan hierdoor waarschijnlijk meer betalen voor hun tickets.

Vliegmaatschappijen als KLM betalen Schiphol om er te mogen landen en opstijgen. De luchthaven kondigde vorig jaar aan deze tarieven stapsgewijs met enkele tientallen procenten te verhogen om de verliezen als gevolg van corona door te berekenen. De luchtvaartmaatschappijen vinden dat de luchthaven daarmee de lasten van de pandemie niet eerlijk verdeelt tussen hen en Schiphol en maakten daarom bezwaar.

Volgens de ACM, die de tarieven van Schiphol ook met die van andere luchthavens vergeleek, heeft Schiphol zich bij het berekenen van de tarieven aan de wet gehouden en zijn de stijgingen niet onredelijk. De kosten van de “daadwerkelijk geleden” coronaverliezen zouden anders voor de belastingbetaler zijn, omdat de Nederlandse Staat en de gemeente Amsterdam de grootste aandeelhouders zijn.

De eerste verhoging is begin deze maand doorgevoerd, omdat Schiphol niet hoefde te wachten op het oordeel van de ACM. Onder meer KLM en EasyJet hebben al gezegd dat als de verhoging doorgaat, ze deze kosten proberen door te berekenen aan reizigers. Hoeveel duurder de tickets naar bijvoorbeeld Aruba, Curaçao en Bonaire worden, is niet helemaal duidelijk. Ook kan de verhoging per route verschillen.

Bron: Persbureau Curacao

15 reacties

  1. @Lastiwz schreef;
    “Het is zo’n typetje die behoefte heeft om zichzelf te verheerlijken omdat niemand anders het doet.”

    ‘(vooral) omdat niemand anders het doet.’

    Hahahaha, dit is een goeie. (lol)

  2. @John: hij is nu eenmaal een erudiet, heeft e.o.a. obscuur Neerlandiaprijsje gewonnen en heeft de (zelfverklaarde) wijsheid in pacht.

    Het is zo’n typetje die behoefte heeft om zichzelf te verheerlijken omdat niemand anders het doet.

  3. @John, je kan het raaskallen vinden. Intussen ben ik wel een handeltje begonnen in de olijf en zonnebloemolie. In Duitsland kun je het niet meer krijgen dus wie draait nu woekerwinsten? Juist, uwer Tico.

    Grappig te lezen nu dat Schiphol de drukte niet aan kan en te kampen heeft met stakingen. Gewoon zo door gaan des te eerder die troep failliet gaat. Mensen uitbuiten en denken dat men gek is. Mensen wijk uit naar Duitsland of Belgie, vriendelijke service, betaalbare prijzen en gemak. Boycot schiphol. Je kunt ook vanaf Belgie naar die kale rots isla con gobierno inutiles vliegen.

  4. @John. Momenteel is zonnebloemolie goud waard. Dus Schiphol opbreken en de grond gebruiken om zonnebloemen te planten. Zoals gezegd, vliegtuigen heeft geen toekomst, vooruit denken. Is het nu duidelijk of is het moeilijk mijn erudiete logica te volgen?

  5. @Tico M wat is dit nu weer voor geraaskal.
    Ik hoop toch echt niet dat je langzaam doordraait. Van zonnebloemen tot olie, waar haal je je nonsens vandaan.

    Overigens is het geen “heeft”. Het is meervoud, herinner je je nog wel.

  6. Tjesus @ Tico M toch.
    Waar haal je die onzinnige reacties als “erudiet” persoon toch vandaan.
    Overigens is het geen “heeft”, je weet toch “meervoud”?

    LOL dit.

  7. @John. Die 68.000 mensen en 800 bedrijven kunnen daarna Schithol opkopen met zijn allen en er een eerlijk bedrijf van maken. Er is momenteel veel vraag naar zonnebloem olie door de dolle acties van die niet verkozenen van de EU. Laat ze zonnebloemen geen planten en olie maken. Vliegtuigen heeft geen toekomst

  8. @Tico: geschemer is gescherm.
    Tussen dat dat een komma.
    Het is niet dat rekening maar die rekening.

    Wat nu erudiet, met een Neerlandiaprijs?

  9. Dus volgens @Tico M is het prima als er straks om en nabij de 68.000 mensen zonder werk komen, van meer dan 800 bedrijven en de economie volledig naar de knoppen gaat.

  10. Dat constant geschemer dat alles “conform de wet” is gegaan, begint me echt de keel uit de hangen. Dat het conform de wet kan wil niet zeggen dat het moet. En wat voor flauwekul redevoering is dat dat anders de rekening bij de belastingbetaler komt te liggen. Door die flauwekul ongein van de overheid komt dat sowieso al daar. Dan kun je wel roepen van corona, maar een virus doet niks anders dan iemand ziek maken. Zeker niet dat het virus economisch zware ongein maatregelen neemt. Ik hoop dat alle vliegmaatschappijen Stinkhol gaan mijden en dat de boel failliet gaat. Iedereen zou moet vliegen via Belgie en Duitsland. Laat die betonnen schroothoop maar op de fles gaan

  11. Dus alleen nog voor de reislustigen van gobiernu , het reisbudget is ook weer verhoogd. Las van de week op KKC, de Nederlandse toerist die hier de economie in stand houdt moet eens weten hoe men over mama Hulanda denkt vooral de “regering”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties