27 C
Willemstad
• donderdag 19 mei 2022 04:28

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Met Transavia in een Airbus A321neo naar Curaçao?

Persbureau Curacao

Naar Curaçao vliegen met een Airbus A321neo wordt misschien mogelijk. KLM en Transavia hebben vliegtuigen van dit type besteld en die worden eind 2023 geleverd. Dat meldt luchtvaartnieuws.nl

- Advertentie -

De standaard A321neo kan 6.400 kilometer non-stop overbruggen, maar de Long Range (LR) en de eXtra Long Range (XLR) beschikken over een langere adem en kunnen zonder bij te tanken bestemmingen bereiken die op respectievelijk 7.400 en 8.700 kilometer afstand liggen.

De maximale stoelcapaciteit ligt aanzienlijk hoger dan die van de huidige Boeing 737-800 (244 versus 189, aldus luchtvaartnieuws.nl. De site zet de opties op een rij.

Grote afstanden

Hoewel concurrenten als SAS, JetBlue en in de toekomst ook American Airlines en United Airlines met de langeafstandsversie van de A321neo over grote afstanden vliegen, lijkt het onwaarschijnlijk dat KLM haar kostbare slots op Schiphol inzet om met relatief kleine toestellen naar verre oorden te vliegen.

Zeker nu er een nieuw kabinet is aangetreden dat, onder leiding van zelfbenoemd ‘klimaatdrammer’ Rob Jetten (D66), behoorlijk inzet op het aanpakken van de stikstofproblematiek. Een mogelijke maatregel is het drastisch beperken van het aantal vluchten op Schiphol, wat zou betekenen dat KLM elke beschikbare slot nog beter moet zien te benutten.

De A321neo zou Transavia echter in theorie de mogelijkheid bieden om nieuwe markten aan te boren. De Long Range-versie kan zonder tussenstop New York of Delhi bereiken, de Extra Long Range haalt zelfs Curaçao. Dat maakt het toestel in theorie ook een interessant type voor touroperators die dergelijke bestemmingen aan hun klanten zouden willen aanbieden via de luchtvaartmaatschappij.

Strategie

Of het echter zover komt is nog de vraag. “De order betekent geen wijziging in de strategie van de drie airlines voor wie de vliegtuigen besteld zijn”, benadrukte topman Ben Smith van Air France-KLM. Bovendien kleven er aan het overvliegen van de Atlantische Oceaan met een tweemotorig toestel bepaalde regels (ETOPS) en is er geen rustruimte aan boord voor bemanningsleden, wat niet ideaal is.

De A321neo heeft volgens Smith wél als groot voordeel dat de stoelcapaciteit per vlucht kan worden vergroot. Zeker nu Schiphol vluchten dreigt te moeten inleveren vanwege de stikstofkwestie, is dat geen overbodige luxe voor KLM en Transavia.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

5 reacties

 1. @EClapas
  Willen en kunnen is iets heel anders.
  Flink wat hobbels moeten overbrugd worden, vakbond cabine personeel/ vakbond vliegers moeten akkoord gaan, vooral als er geen xtra slaapgelegenheid is gaat dit moeilijk worden.
  Dus lezen en artikel vergeten.

 2. Voor zover bekend is de afstand Amsterdam – Willemstad, precies 7.849,01 km dus het betekent als de eXtra Long Range (XLR) ingezet wordt blijft nog iets meer dan 400km over voordat de benzine op is. Wat zijn we in hemelsnaam mee bezig?

 3. @Fred, De linkse en milieumaffias zijn al druk bezig om Schiphol te sluiten of als regionaal luchthaven te laten dienen en de andere Nederlandse luchthavens te sluiten.
  Straks zullen ze in Belgie en Duitsland (Waar ze overigens gewoon doorgaan met gas) lachen omdat Nederlanders naar die landen moeten gaan om te vliegen.

 4. Naast Schiphol zijn er nog meer (regionale) luchthavens waarvansf gevlogen kan worden. Als concurrent van KLM zou je daar voor kunnen kiezen, omdat niet iedereen zin heeft in Schiphol, en niet iedereen in de Randstad woont. De regionale luchthavens liggen ook vlakbij (voor het werven van toeristen) interessante gebieden, zoals België, Noordrijnland-Westfalen en steden als Bremen en Hamburg.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Russische bedrijven duiken onder in illegale Nederlandse trustsector

Zeker honderd Russische bedrijven doken afgelopen jaren onder in de ondergrondse trustsector in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Investico voor de De Groene Amsterdammer. Op...

Democracy now! | Wednesday, May 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Code geel voor extreem saharastof

De meteorologische dienst Curaçao geeft code geel af voor extreem saharastof. De voorzorgsmededeling geldt van woensdagochtend tot donderdagochtend. Mensen met allergieën kunnen last krijgen van het stof....

Nu.cw | Banco di Caribe waarschuwt klanten voor phishing

Banco di Caribe waarschuwt haar klanten voor phishing berichten. Onlangs zijn er SMS-berichten verspreid naar klanten van de bank waarin gevraagd wordt om bankgegevens. In de berichten...

Nu.cw | Vermiste vrouw weer terecht

De 39-jarige Rochelle Teresita Amalia is weer terecht. Er werd alarm geslagen toen de vrouw maandag van huis vertrok om boodschappen te doen en is niet meer...
- Advertentie -
- Advertentie -