31 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | UPDATE: Gezochte Sebelon snel gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 19-jarige Ingemar Sebelon, geboren op Curaçao, en verdacht van een zedendelict en mishandeling is aangehouden. De politie had het publiek om hulp gevraagd,...

PBC | Lichaam gevonden in een verlaten huis op Berg Altena

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In een verlaten gebouw op Berg Altena is gisteren in de late namiddag een levenloos lichaam ontdekt. Dat meldt de politie. Een voorbijganger zag een...

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PBC | Forse daling van vooral Amerikaanse toeristen naar Curaçao

HomeLandenCuraçaoPBC | Forse daling van vooral Amerikaanse toeristen naar Curaçao

Persbureau Curacao

hato AA American Airlines | Persbureau Curacao

In Januari kwamen er 35.489 toeristen voor twee of meer dagen naar Curaçao. Ruim 6.700 minder dan de maand er voor, toen kwamen er nog 42.281 stay-over-gasten. Dat meldt het CTB, de Curaçaose Toeristen Organisatie. Het verlies zit vooral in het Noord-Amerikaanse continent: Bijna de helft minder bezoekers in vergelijking met december.

 

74 procent van alle toeristen komt uit Europa. Curaçao kreeg in januari 23.631 bezoekers uit Nederland. Net iets minder dan in december toen 24,062 Nederlanders naar Curacao kwamen. Het aantal in januari is wel bijna dertig procent hoger vergeleken met januari 2019, vlak voor de start van de covid-pandemie.

Amerika

Uit de Verenigde Staten van Amerika kwamen dus maar 3.459 bezoekers, tegen 6.229 in december. 772 bezoekers kwamen uit Canada tegen 1.490 de maand er voor. 61 procent van de Noord-Amerikaanse bezoekers verblijft in resort of hotel.

Vanuit de Zuid-Amerikaanse regio werden 3.516 bezoekers verwelkomd. Dat was in december nog 4.808. 55 procent van alle stay-over toeristen van het Zuid-Amerikaanse continent kwam uit Colombia en zeventien procent uit Brazilië.

Vanuit het Caribische gebied ontving Curaçao in januari 867 verblijfbezoekers, voornamelijk van de Nederlandse Koninkrijks-eilanden. Dat waren in december nog 1.549 reizigers.

Er meerden 39 cruiseschepen aan in de maand januari, die in totaal 39.975 passagiers bij zich hadden. Dat is fors minder dan de 34 cruiseschepen en de 61.550 cruisebezoekers die in december naar Curaçao kwamen.

twaalf procent uit Noord-Amerika, tien procent uit Zuid-Amerika en twee procent uit het Caribische gebied zelf.
Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Amerikanen willen niet 4 keer overstappen voor een vakantie. Met dank aan Charles Cooper hebben we nog steeds Cat 2 status.

    Zelfs Bonaire heeft vluchten vanuit Atlanta en Houston.

    Aruba en concurrent Jamaica, Mexico en DR hebben ook vluchten van overal uit de USA.

  2. Nou, die miljoenenkostende upgrade van het geDEgradeerde vliegveld is dus enkel een prestigeproject en reken eens uit wat dat per Amerikaanse passagier gaat kosten. En gezien de belabberde serviceverlening op Curacao, kiest elke weldenkende Amerikaan ook nog eens veel liever voor Aruba.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties