29 C
Willemstad
• zaterdag 27 mei 2023

Extra | Journaal 25 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Consumentenbond: ‘Kamerleden zien Caribische gemeenten nog steeds als buitenland’

Marit Severijnse Na de grote demonstratie tegen armoede en ongelijkheid. op Bonaire, liet staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) weten dat ze het ‘indrukwekkend’ vond en ‘snel actie wilde’, maar...

DH | Council of Appeals says prison director was rightly dismissed

PHILIPSBURG--Former director of the Pointe Blanche prison Edward Rohan was lawfully fired by the governor of St. Maarten in 2021, it was stated in a judgment of...

AntilliaansDagblad | ‘Geef schildpadden de ruimte’

Kralendijk - Op 5 mei is het eerste schildpaddennest 2023 gevonden op Bonaire en daarmee is het nestseizoen officieel van start gegaan. Alle reden om nu even...

AntilliaansDagblad | Drugsboot onderschept

Oranjestad - De kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben een drugsboot onderschept. Aan boord zaten 9 personen. Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht signaleerde...

AntilliaansDagblad | Club17 werkt toe naar duurzaam Curaçao

Willemstad - Onder de naam Club17 zetten de partners van het Water Refill Program Curaçao hun reis voort naar duurzaamheid. Het 17e duurzame ontwikkelingsdoel van de VN...
- Advertisement -spot_img

PBC | Actueel reisadvies voor Curaçao in verband met corona

HomeNieuwsGezondheidPBC | Actueel reisadvies voor Curaçao in verband met corona

Persbureau Curacao

Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Wil je vanuit Nederland op vakantie naar Curaçao, dan kan dat. Het actuele reisadvies voor Curaçao is geel. Echter, er gelden wel een aantal inreisbeperkingen in verband met corona. Nederland is voor Curaçao een zeerhoogrisicoland door het aantal coronabesmettingen in Nederland.

Alle reizigers van 12 jaar en ouder moeten een negatief PCR-testresultaat laten zien dat uiterlijk 48 uur voor vertrek naar Curaçao is afgenomen. Dit geldt ook als je volledig gevaccineerd bent.

In dit artikel omschrijven we wat je moet regelen voordat je op reis gaat naar Curaçao. Maar ook waar je tijdens de reis en bij aankomst aan moet denken. De hier beschreven inreisbeperkingen kunnen echter iedere moment veranderen. Zorg dat je voorafgaand aan de reis ook de officiële website van de overheid van Curaçao checkt op mogelijke veranderingen.

Wat moet je vooraf regelen?

Voordat je op reis kunt naar Curaçao moet je enkele zaken regelen. Hieronder vind je een opsomming:

  • Alle reizigers van 12 jaar en ouder moeten een negatief PCR-testresultaat kunnen laten zien die uiterlijk 48 uur voor vertrek naar Curaçao is afgenomen. Een negatief antigeentestresultaat is niet voldoende. Dit geldt ook voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn.
  • Indien je recent besmet bent geweest met Covid-19 en jouw PCR-test een positieve uitslag geeft kunt je ook reizen naar Curaçao. In dat geval heb je een negatieve antigeentest van maximaal 24 uur voor de vlucht EN de eerste positieve PCR-test (maximaal 3 maanden oud) EN een PCR-testuitslag van maximaal 48 uur voor vertrek nodig. Een brief van een arts of de GGD is dan niet meer nodig.
  • Alle reizigers moeten voordat zij naar Curaçao vertrekken een ‘Public Health Passenger Locator Card’ en immigratiekaart invullen via de website van de overheid van Curaçao.
  • De uitslag van de PCR-test moet je uploaden als je de ‘Public Health Passenger Locator Card’ en immigratiekaart invult.
  • Reizigers moeten binnen 48 uur voor vertrek naar Curaçao een afspraak maken voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst op Curaçao.

Tijdens de reis

Naast dat er op luchthaven Schiphol diverse coronamaatregelen gelden, moet je tijdens jouw vlucht ook rekening houden met regels. Zo is het tijdens de vlucht verplicht om een geschikt mondmasker te dragen over neus, mond en kin. Lees hier meer informatie over de reisregels tijdens je reis wanneer je met TUI vliegt. Vlieg je met KLM naar Curaçao, dan vind je hier een overzicht van de regels.

Aankomst op Curaçao

Actueel reisadvies voor Curaçao in verband met corona

Bij aankomst op de luchthaven van Curaçao worden jouw documenten gecontroleerd door de autoriteiten. Houd het bewijs van de afspraak voor een antigeentest op de 3e dag na aankomst, samen met het testresultaat van het negatief PCR-testresultaat en de ‘Public Health Passenger Locator Card’ bij de hand voor controle.

Op de 3e dag na aankomst op Curaçao ben je verplicht om een antigeentest te doen. Dit geldt ook voor reizigers die volledig zijn gevaccineerd.

Meer informatie

De regels voor het reizen naar Curaçao kunnen ieder moment veranderen. Dit artikel is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Ga je binnenkort op reis naar Curaçao houd dan de officiële website van de overheid, www.gobiernu.cw goed in de gaten. Hier vind je de meest actuele reisadvies voor Curaçao.

Bronnen: www.gobiernu.cw en www.nederlandwereldwijd.nl

Bron: Persbureau Curacao

3 reacties

  1. Gezien de ontwikkelingen in Europa zou het goed zijn de PCR voor gevaccineerden mét booster af te schaffen. Dat kan en is verantwoord. Bovendien; zo bevorder je én het toerisme én het boosteren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties