30 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Corendon begint met tweede fase

HomeLandenCuraçaoDolfijnFM | Corendon begint met tweede fase
Volgens het hotel is op dit moment negen van de ten kamers bezet en ziet het komende jaar er rooskleurig uit met stijgende boekingen. De officiële opening werd onlangs al groots gevierd

Corendon begint met de tweede fase en uitbreiding van de bouw van het hotel aan de Pater Eeuwensweg. Dat meldt de Èxtra. Er worden drie- tot vierhonderd kamers bijgebouwd op het terrein ten oosten van het huidige hotel.

Dat is all inclusive, maar het nieuwe gedeelte krijgt een beachclub, waar ook toeristen en cruisepassagiers gebruik van kunnen maken. In totaal investeert Corendon veertig tot vijftig miljoen gulden in de uitbreiding. Eind december volgend jaar moet het klaar zijn.

Volgens het hotel is op dit moment negen van de ten kamers bezet en ziet het komende jaar er rooskleurig uit met stijgende boekingen.

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. @ Ali C.

    Niemand verplicht je om daar te gaan werken, je kunt ook onder de boom gaan zitten niksen.
    Corendon heeft fors geinvesteerd, vervolgens kwam corona en dat deed Corendon bijna de das om. Ze zijn alleen door grote financiële injecties in leven gebleven. Kennelijk denk jij dat de horeca alleen maar bestaat uit mega winsten, doch in werkelijkheid liggen de marges vele malen lager.
    Een hotel rendabel krijgen is een behoorlijk karwei en nee, torenhoge salarissen voor een zeer lage arbeidsproductiviteit gaat de horeca niet succesvol maken.

    Ik ben zeer goed beken met de hotelsector en de kwaliteit van, met name het lokale personeel, is abominabel. Diep bedroevend zou je het ook mogen noemen. Hier moet met 2 of 3 personen aannemen om het werk van 1 persoon te doen en dat houdt dus in dat je het terug gaat zien in de salarissen. Die kunnen dan niet hoog zijn.
    Zelfs onze ministers van arbeid hebben keer op keer aangegeven dat de arbeidsproductiviteit omhoog moet en dan bedoelen ze niet met 5 %. Dan bedoelen ze gewoon dat de arbeidsproductiviteit moet worden verdubbeld, minimaal.

    Dus voordat je komt klagen…………leer eens dat je inderdaad rechten hebt, maar met die rechten komen ook plichten en plichten is op Curacao een heel vies woord.

  2. Hoge winstcijfers voor de buitenlandse aandeelhouder. Slechte arbeidsvoorwaarden voor de nul-uren-contractarbeiders.
    Nog veel mensen die bij dit asociale bedrijf werkten zitten nog steeds werkloos tijd na de vorige ontslagrondes. Zogenaamd vanwege corona.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties