28 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 19:54

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zorgen over staking luchthaven Sint Maarten

Philipsburg – De staking van vakbond Windward Islands Civil Servant Union (WICSU/PSU) op Princess Juliana International Airport (PJIAE) afgelopen weekend heeft volgens de ceo van PJIAE, Brian Mingo, een negatief effect gehad op de operaties van de luchthaven.

 

- Advertentie -

Zo schrijft The Daily Herald. Mingo sprak zaterdag zijn bezorgdheid uit over de staking, die tijdens de piekuren was gepland en ‘ernstige financiële gevolgen zou kunnen hebben’. ,,De herstellende business wordt bedreigd door deze acties. Een geplande ‘no show’ door luchtverkeersleiders (ATS) op de drukste dag van de luchthaven kan ook gevolgen hebben voor de veiligheid van onze luchthaven”, zei Mingo in een verklaring die zaterdagochtend vroeg werd uitgegeven.

De luchthaven had vrijdagavond een brief ontvangen van de WICSU/PSU waarin de directie van PJIAE werd geïnformeerd over een geplande bijeenkomst van vakbondsleden op zaterdag. De acties van de vakbond hadden te maken met een lopende eis voor loonsverhogingen van haar leden in de periode 2018-2020. Het ultimatum werd gesteld op vrijdag 14 januari.

,,We zijn bezig met het voorbereiden van wat volgens ons een geschikt pakket is dat de luchthaven zich op dit moment kan veroorloven. We hebben de vakbond om meer tijd gevraagd zodat het pakket op maandag 17 januari 2022 (vandaag, red.) in zijn voltooide vorm kan worden gepresenteerd, maar de vakbond is het daar niet mee eens en heeft naar onze mening onverstandige en schadelijke maatregelen genomen”, aldus Mingo.

De ceo van de luchthaven verklaarde dat er voorzorgsmaatregelen zijn genomen tijdens de late uren op vrijdagavond en zaterdagochtend vroeg om de impact van de acties van de vakbonden en het ATS-personeel te beperken. Tegelijkertijd werden belanghebbenden en luchtvaartpartners zaterdag geïnformeerd over mogelijke verstoringen in de dienstverlening bij PJIA.

De regering van Sint Maarten en de Raad van Commissarissen van PJIAE werden ook op de hoogte gebracht van deze ontwikkelingen, aangezien deze negatieve gevolgen kunnen hebben voor de luchthaven en het eiland in het algemeen.

,,Ik doe een beroep op iedereen om kalm te blijven en het onderhandelingsproces te laten plaatsvinden, zodat we tot een wederzijds akkoord kunnen komen over een schikking die in het belang van iedereen is. Acties op dit moment, op onze drukste dag, hebben duizenden passagiers gehinderd. Het geeft een verkeerd beeld aan degenen die kijken naar hoe we herstellen van orkaan Irma en de covidpandemie. We moeten blijven samenwerken om ons bedrijf weer op te bouwen en volledig te herstellen”, besluit Mingo.

De Princess Juliana International Airport kondigde aanvankelijk een geplande sluiting aan om 18.00 uur om de veiligheid te behouden vanwege het beperkte personeel. Dit werd later verlengd tot 21.00 uur omdat het personeel versterking kreeg.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Russische bedrijven duiken onder in illegale Nederlandse trustsector

Zeker honderd Russische bedrijven doken afgelopen jaren onder in de ondergrondse trustsector in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Investico voor de De Groene Amsterdammer. Op...

Democracy now! | Wednesday, May 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | OM zoekt getuige in kleine rode auto

Het Openbaar Ministerie is op zoek naar een getuige van een gewapende overval op Dr. Maalweg. Bij de vlucht van de vermoedelijke daders werd op hun auto...

DolfijnFM | ‘Beschuldigingen machtsmisbruik en pestgedrag Samira Rafaela kloppen niet’

De conclusies in het onderzoeksrapport naar beschuldigingen van machtsmisbruik en pestgedrag door Europarlementariër Samira Rafaela kloppen niet. Dat zegt Richard Krabbendam, Head of Office van Rafaela tegen...

DolfijnFM | Nederlandse mariniers trainen op Curaçao

Militairen van het Korps Mariniers trainen in het kader van de opleiding ‘Landingcraftsman’ op verschillende plekken op Curaçao. Er wordt met name geoefend rondom de stranden. De...
- Advertentie -
- Advertentie -