27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 04:19

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao

Welke bedrijven zijn geselecteerd om een serieus voorstel te schrijven, maakt RdK niet bekend | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en Bullenbaai.

- Advertentie -

Volgens de eigenaar van de raffinaderij waren er twintig bedrijven die interesse hadden getoond om de installaties te gaan exploiteren. Direct na ontvangst van het proposal zal RdK een operator selecteren. Welke bedrijven zijn geselecteerd om een serieus voorstel te schrijven, maakt RdK niet bekend.

Volgens de eigenaar is vertrouwelijkheid in dit stadium belangrijk vanwege de complexiteit van het proces. PdVSA, het Venezolaanse oliestaatsbedrijf verliet de raffinaderij als laatste operator, eind 2019.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

21 reacties

 1. Misschien omdat sommige “heren” hier op het forum dames zijn.

  Drechi neem nu het zekere voor het onzekere aangezien hij wellicht in het verleden was met dames die uiteindelijk heren waren of geboren heren waren.

 2. @ Lastiwz:
  Je vergeet er “stiekem” of “overdag als het licht is” ervoor te plakken. De manier waarop ze reageren is echt een “Dame” waardig. En ik zeg “Dame” om geen ander woord te gebruiken. De CP zou me er zo uitgooien…

 3. @William zegt: “…Ovrigens is het mij na al die tijd volstrekt onduidelijk waarom dhr reageerder de mensen op het forum “Dames” noemt…”

  Misschien omdat sommige “heren” hier op het forum dames zijn.
  Of niet Willemien?

 4. Wat jullie stilletjes hoopten, n.l. dat het raffinageproces nooit meer op gang zou komen, gaat dus blijkbaar lekker niet door.

  Tot nu toe lacht iedereen behalve Drechi.. Isla is dicht en met al je chinezen, saudis, amerikanen en Corc.. Hij is nog steeds dicht! en elke dag roest het meer en meer.

 5. Hopende dat die tent dicht blijft?
  Nee, zeker niet van mij mag er morgen een nieuwe huurder in. Als die het achterstallig onderhoud, saneren van de bodem en modernisering gaat doen. Prima.
  Is dit reeel?
  Net zo reëel als een Kia Picanto kopen om 12 kinderen van en naar school te brengen.
  Wij willen afhankelijk zijn van hand-outs?
  Ik spreek niet voor andere maar ik maak me druk over het uitgaven patroon van de regering. Het is dit uitgaven patroon dat het eiland afhankelijk maakt van hand-outs dus de regering kiest daar zelf voor.
  Bovendien denk ik dat Nederland het helemaal niet erg zou vinden om geen steun te hoeven betalen.
  Sterker nog Nederland zou het helemaal niet erg vinden als Curaçao volledig onafhankelijk zou worden.
  PS. @drenchi heb je al een voor jou passende definitie voor rassisme gevonden?
  Kan je die gelijk doorsturen naar de gevolmachtigde minister in Den Haag, kan hij zijn vader mee helpen.

 6. Dat de Kon Shell overal een puinhoop achterlaat is evident.
  Maar om slechts af te gaan op wat een paar figuren van RdK dat er 5 ‘gegadigden’ zouden zijn lijkt mij sterk.
  want laten we wel wezen wie gaat er meer dan een miljard steken in een gevaarlijke roestbak om aan de Int Milieu eisen te voldoen, en verder de gezondheid van de mensen rondom en verder af.
  Maar ja dat zal dhr reageerder geen z uitmaken.
  Ovrigens is het mij na al die tijd volstrekt onduidelijk waarom dhr reageerder de mensen op het forum “Dames” noemt.
  Wellicht heb ik een aantal post de afgelopen jaren gemisst.
  Lol.

 7. Whuahahahauahhaaaaaa…. Wat vermaak ik me als ik jullie je eigen in allerlei bochten hoor wringen hier op KKC. Hopen dat de tent dicht blijft, en dus afhankelijk blijven van slappe handouts uit Makambia….. Dat willen jullie.
  Niet dus Dames. Wat jullie stilletjes hoopten, n.l. dat het raffinageproces nooit meer op gang zou komen, gaat dus blijkbaar lekker niet door.
  Enne….. On a lighter note: Jullie zo geliefde “Koninklijke Shell” heet vanaf vorige week officieel: “Overal waar wij komen maken wij er een puinhoop van” en gaat lekker in een ander land zitten. Het gaat goed daar bij jullie……

 8. “Welke bedrijven zijn geselecteerd om een serieus voorstel te schrijven, maakt RdK niet bekend”.

  Dan weten we al wel hoe laat het is,

 9. De poppenkast moet doorgaan er is geen andere optie voor de elite:
  Symbolisch:
  Het staat symbool voor “de onafhankelijkheid en welvaart” van het eiland. (Best ironisch dat het helemaal juist is)
  Het is de geboorte grond van de zittende elite.
  Praktisch:
  Het is nog steeds een vehikel om geld in de zakken van “vrienden” te krijgen.
  Bij het wegvallen van dit vehikel moet er een nieuwe gevonden worden en dit is, nagenoeg, onmogelijk.
  Uiteraard is het ruim bekend dat het opstarten van de raffinaderij, in huidige toestand en zonder aan de internationale vervuilingsnormen te voldoen, een investering nodig heeft gelijk aan zeker een jaar winst. Om aan de normen te voldoen is een investering nodig gelijk aan meerdere jaren winst. En dat terwijl er op andere plaatsen up-to-date raffinaderijen gesloten zijn.
  Daarnaast is het nog zolang er geen crude ook uit Venezuela kan komen de raffinaderij buiten de gangbare routes ligt.
  Maar the show must go on.

 10. Deze poppenkast heeft al lang genoeg geduurd.
  Eerst zien dan geloven !!
  Ben benieuwd of ze die roestbak wel kunnen aanslingeren.

 11. Citaat: “Welke bedrijven zijn geselecteerd om een serieus voorstel te schrijven, maakt RdK niet bekend”.

  Uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat het hier gaat om: CORC 2 tot en met 20.

 12. “Vertrouwelijkheid in dit stadium is belangrijk”. En zo blijven we als directie doorgaan met het blijven zitten waar we zitten denkende dat de bevolking toch dom is.
  Ze lachen zich rot, om zoveel ‘domheid’.

 13. Ik begrijp het wel. Een exorbitant salaris van Nf 30.000+ vraagt om exorbitante acties van de directie. Je kunt moeilijk anders van een snobistisch sigarenrokersclubje verwachten. Of moeten we een commissie corrupto Wiels 2 in het leven roepen? Zolang de leden van Wiels 1 nog niet voor de rechter zijn verschenen, lijkt me dat niet opportuun. Wij zijn dus allen zeer benieuwd wie die 5 bedrijven zijn, dat begrijpt u wel. Spannend hoor! Alsof wij allen doof, dom en blind zijn.

 14. Ja mensen, komt u maar; het rad van fortuin.
  Geef het weer een slinger..
  En bullebaai er was een kleine tijd in het begin van de corona dat olie en olie producten verkocht werden voor minder dan 0 je kreeg geld toe. Toen was de mogelijkheid om veel geld te verdienen daar en onze toppers deden precies waar ze heel goed in zijn: niets.
  Zelf bullebaai exploiteren. Zou kunnen maar dan heb je ook vertrouwen nodig van bedrijven die hun producten opgeslagen willen hebben. Die is er niet.
  Bedrijven zijn bang dat ze overstelpt worden met rekeningen zolang hun olie daar ligt en hun olie gegijzeld wordt.

 15. Door zo schimmig te doen over die geīntresseerde partijen, ga je bijna denken dat het georganiseerd is. Zijn het niet opgetrommelde vriendjes om ‘te doen alsof’ om de geldstroom op Curaçao naar consultants, directies, commissarissen in stand te houden?

 16. @gerrit. Volledig gelijk. Met deze schroothoop kan je geen producten maken.
  Maar, de huidige regering heeft veel zand om in de ogen van de bevolking te strooien.

 17. Waarom gaat RdK niet zelf Bullenbaai exploiteren? Neem een paar gekwalificeerde mensen in dienst, pak het onderhoud aan en dan kan veel geld verdiend worden voor Pais Korsou toch? Op- en overslag lijkt me toch geen rocket science? Waar wachten we op?

 18. En ja hoor, de jaarlijkse uitvoering van het sprookje is weer uit de kast gehaald.
  Beste mensen van de Rdk, bedenk iets nieuws of ga vissen. Val ons in ieder geval niet meer lastig met deze jaarlijkse uitvoering van het sprookje.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -