28 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

AntilliaansDagblad | ‘Productiviteit taxi’s moet hoger’

Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – De kostencomponent van een taxichauffeur moet herberekend worden om zo tot een betere taxiprijs te kunnen komen. Dat wordt door de Sociaal-Economische Raad (SER) geadviseerd op het nieuwe Landsbesluit Taxitarieven.

Een belangrijke reden voor de te hoge taxitarieven is gelegen in de productiviteit. De SER stelt vast dat de commissie die in 2008 onderzoek deed een schatting maakte van een productiviteit van 30 procent. ,,Een percentage dat te laag is voor een gezonde bedrijfsvoering”, aldus de SER.

In 2017 berekent het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) een basistarief waarbij rekening is gehouden met het gemiddeld aantal bezette en betaalde ritten op jaarbasis. Er wordt uitgegaan van gemiddeld drie ritten per dag, omgerekend naar kilometers gaat het dan om gemiddeld 60 bezette betaalde kilometers per dag.

De SER stelt vast dat het gehanteerde kostenmodel in een te grote mate naar de taxichauffeurs is toegerekend. ,,Alle onkosten, tot kleding, schoeisel en afhaalmaaltijden toe, zijn immers inbegrepen. Maar de prijs is tevens gebaseerd op de aanname dat alle kosten gedekt moeten worden, onafhankelijk van de productiviteit van de taxi’s. In het huidige model wordt immers uitgegaan van drie ritten per dag, waarmee de taxichauffeurs minimaal het minimumloon moeten kunnen verdienen. Naar het oordeel van de SER is dit geen steekhoudende redenering.”

De hoge taxitarieven maken ook dat toeristen minder gebruikmaken van taxivervoer. De commissie bracht al naar voren dat ‘de bestedingen aan taxidiensten zijn gedaald terwijl de bestedingen aan autoverhuur en toerbussen zijn gestegen’. De SER voegt hieraan toe zich niet aan de indruk te kunnen onttrekken dat de tarieven, mede door uitsluiting van het ondernemersrisico, te hoog zijn vastgesteld, en daardoor niet per se zullen bijdragen aan de verhoging van de kwaliteit van de toeristische bestemming Curaçao. Want, zo wordt uitgelegd, taxichauffeurs zijn vergunninghouders en eigen ondernemers.

Onenigheid in taxiwereld
De discussie over het gebruik van zones of kilometers voor de berekening van de taxitarieven is er een die zorgt voor onenigheid in de taxiwereld. Zo blijken de taxiassociatie TSA met 45 leden en het 24-7 taxiplatform zich te baseren op een kilometerprijs. Alle andere taxi’s gebruiken hogere tarieven gebaseerd op een zonestelsel waarbij de airport het uitgangspunt is, zo wordt nader tegenover deze krant uitgelegd.
Dit leidt tot onenigheid tussen de taxidiensten onderling.

Uit het SER-advies valt op te maken dat in het verleden een tarievenstructuur bedacht is dat inderdaad gebaseerd was op zones. Eerst waren er 13 zones en later 4. Maar door tekortkomingen in deze structuur is MEO nu, in het nieuwe ontwerp, overgegaan op een tarievenstructuur gebaseerd op kilometers. In dit ontwerp blijkt een zekere mate van marktwerking mogelijk want er wordt gewerkt met een maximum- en minimumbasistarief, zo constateert de SER.

,,Taxi’s kunnen hun diensten aanbieden onder het maximumtarief, mits zij het minimumbasistarief voor zeer korte afstanden, namelijk ritten tot 2,5 kilometer, hanteren”, zo is de nadere uitleg.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

2 reacties

  1. 3 ritten per dag, hato- Jan thiel..150 dollar mas minus, maal 5 dagen is 750 dollar, maal 4 is 3000 dollar (!?!?!) per maand. Voor 3 keer per dag heen en weer…. geen wonder dat niemand dat veranderen wil , compleet belachelijk..

  2. Exploitatie berekenen op 3 ritten per dag. Wat een onzin. Ga commercieel denken en werken en laat de overheid links liggen. Jullie zijn toch zelfstandig ondernemers. Het minimaal halveren van de prijzen vergroot je marktgebied en voor je het weet zit je op veel meer ritten per dag. Betekent wel dat je de hele dag moet werken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -