28 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Evaluatie contract Damen

Het gaat niet voorspoedig met CDM/Damen

Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – Een van de belangrijke pilaren in de economie moet beschermd worden, en dat is de reden dat Statenleden van de coalitiepartijen een bezoek hebben gebracht aan CDM holding/Damen Shiprepair.

,,Reden voor het bezoek is het feit dat de regering van Curaçao het contract tussen CDM en Damen aan het evalueren is”, zo wordt uitgelegd.

Damen is vanaf 2017 de operator van het Dok, en betaalt daar huur voor. ,,Er zijn aanwijzingen dat er deficiënties zijn voor wat betreft onderhoud en veiligheid van de werknemers. Statenlid Maria Nita (MFK) is van mening dat er duidelijkheid moet komen over het Dok, om zo de continuïteit te garanderen van de maritieme activiteiten en het werk van meer dan 300 werknemers”, aldus de Statenleden.

Na het bezoek is gebleken dat er inderdaad investeringen nodig zijn, zo blijkt uit het verslag van de coalitieleden. ,,Geconcludeerd kan worden dat de laatste twee jaar geen investeringen hebben plaatsgevonden waardoor veel materieel buiten gebruik is. Schepen komen om gerepareerd te worden, maar de pompen van het dok zijn kapot, kranen en generatoren in slechte staat. In plaats van de machines te repareren kiest het bedrijf ervoor te huren, wat hoge kosten met zich meebrengt. De haven wordt niet onderhouden wat een negatief effect heeft op de klanten”, aldus het Statenverslag.

De Statenleden stellen vast dat de haven een goede ligging heeft in het Caribisch gebied en van grote waarde is voor de economie van Curaçao die het zich niet kan permitteren een andere economische pilaar kwijt te raken.

,,CDM Holding, de overheids-nv, moet garanderen dat er ontwikkeling blijft en geïnvesteerd wordt. Daarom is ook gesproken met CDM-directeur Getmar Caldera over Dok, maar ook over de vier andere bedrijven die onder de paraplu van CDM Holding vallen.”

Hoewel er plannen op tafel liggen en er wel wat ontwikkelingen zijn op het terrein van de holding, moet de regering zo snel mogelijk aandacht hebben voor de situatie en de toekomst van de Curaçaose maritieme industrie, zo eindigt het verslag.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

2 reacties

  1. Het eeuwige vinger gewijs.
    PVDSA huurde de raffinaderij maar gaf niets uit aan vernieuwingen. Dat was de taak van de RDK.

    Zou met niets verbazen dat ook nu weer al de huurpenningen op zijn.

    Lijkt wel ingebakken in deze maatschappij. Als je een huis huurt moet je borg betalen (normaal) . Als je een lekkage of ander mankement heb dan moet je de reparatie zelf betalen (niet normaal) . Als je de huur opzegt dan ben je je borg kwijt (diefstal).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -