28 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

DH | Ottley to young men: ‘We are becoming our own worst enemy’

PHILIPSBURG--United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Omar Ottley has issued a passionate plea to the young men of St. Maarten, urging them to refrain from...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Brancheclub roept trustkantoren op banden met Russen te verbreken

HomeLandenCuraçaoTelegraaf | Brancheclub roept trustkantoren op banden met Russen te verbreken
Martin Worsdorfer is sinds medio vorig jaar voorzitter van Holland Quaestor, na in de voorgaande vier jaar Kamerlid van de VVD te zijn geweest.

DEN HAAG (ANP) – Holland Quaestor (HQ), de brancheorganisatie van de trustsector, roept trustkantoren op om hun banden met rijke Russen te verbreken. Volgens voorzitter Martin Wörsdörfer gaat het namelijk om de vraag of je als trustkantoor nu nog wel zaken met Russen wil doen. „Dat is aan bedrijven zelf, ik kan het niet afdwingen. Maar ik zou zeggen: niet doen.”

 

Russische oligarchen kloppen de laatste jaren sowieso al steeds minder aan bij de zestien trustkantoren die Wörsdörfer vertegenwoordigt. Hoewel zijn achterban met grote spelers als Intertrust, TMF en Vistra goed is voor 80 procent van de trustomzet in Nederland, schat de HQ-voorzitter dat er hooguit nog met tien prominente Russen zaken wordt gedaan.

Ongeveer de helft van hen staat vermoedelijk nu op de sanctielijst. Wörsdörfer heeft namelijk begrepen dat er in zijn branche al zeker een handvol meldingen is gedaan naar aanleiding van de deze week tegen Rusland ingestelde sancties. „Met betrekking tot de Russen die op de sanctielijst staan is het makkelijk wat er nu moet gebeuren: alles bevriezen en melden bij de toezichthouder”, aldus de branchevoorman die tot vorig jaar in de Tweede Kamer zat namens de VVD.

Dat er überhaupt nog maar weinig Russische klanten zijn bij de trustkantoren komt omdat de verhoudingen met Rusland een aantal jaar terug al erg zijn veranderd. Ten tijde van de Russische verovering van de Krim waren er bijvoorbeeld nog honderden prominente Russen klant van een trustkantoor hier.

Wörsdörfer denkt dat de Russen die echt iets te verbergen hebben tegenwoordig eerder hun vennootschappen laten beheren door de illegale trustsector. Dat is volgens de HQ-voorzitter al langer een probleem. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat deze Russen naar een trustkantoor in een ander land zijn gestapt.

Wörsdörfer weet ook dat zijn sector vaak wordt geassocieerd met „schimmige belastingstructuren” en „brievenbusfirma’s.” Maar volgens hem is de situatie van een paar jaar terug niet meer te vergelijken met nu. „Wij staan onder streng toezicht”, benadrukt hij. Als niet precies duidelijk is met wie zaken wordt gedaan, dan gaan de HQ-trustkantoren volgens hem niet met iemand in zee.

Bron: Telegraaf

11 reacties

 1. Trollen @Loes en @Tico hebben opnieuw een onderwerp gevonden om onrust te zaaien. Zijn ze bang dat ze de toelage van hun geldschieter kwijtraken?

 2. De Russen in de Donbass republieken ziet die groep rond uit als nazi’s en worden al 8 jaar beschoten. Kinderen vrouwen alles.

  Beniewd hoe Loes het zo zien als Willy Maal ineens en zijn Oostpunt ineens onafhankelijk wil zijn en er gewapende mensen rond laat lopen. Republiek Maal.

 3. @Loes, alweer de spijker op den kop. Prijzen schieten omhoog zonder enerlei geldige reden. Er wordt gerept over “door de angst dat producten schaars worden, gooien we de prijzen omhoog”. En dat lijk van een Ursula maar kwaken over we gaan hard sancties doen. Ja tegen de eigen bevolking van de EU zeker. Rusland zelf lacht hun vierkant uit. Dat hele stront EU stelt niks maar dan ook niks voor. Tijdens de zogenaamde pandemie was het waardeloos, nu is het waardeloos en het zal altijd waardeloos blijven. Het is niks meer dan het afvalputje van gesjeesde politici. Kijk alleen al wat er daar rondloopt. En dan komt er zo een verwend strontjong van een Martin even mensen de les lezen. Man jij pist al in je broek als iemand een fles Vodka voor je neerzet, laat staan als er een rus tegenover je staat. Maar zie hem eens heldhaftig handelen vanuit zijn veilig kamertje.

 4. Je moet je heel goed af vragen wie nu precies de foute partij is.
  Minsk akkoord was er.
  Die Oekraïense regering dat zijn nu niet de meest jofele democratische jongens. Leek meer op een staatsgreep. En plots is de vergruisde aanvoerder een held.

  De Russen in de Donbass republieken ziet die groep rond uit als nazi’s en worden al 8 jaar beschoten. Kinderen vrouwen alles.
  Het westen heeft goudkoorts en denkt aan handel. Gas en graan. Goedkope arbeid.

  De Amerikanen vinden hee we kunnen er een soort Cuba bij krijgen met Guantánamo en de Krim komt geïsoleerd te staan. Joh ho ho. USA draait op wapen industrie en een leger het grootste en duurste ter wereld “de helden”, wat geen dreiging heeft is niks waard. Rusland de agressor. Ja rusland fout fout. Shame.

  Ja raar dat Poetin reageert. Biden is een sukkel en van Trump had hij video en foto.s miss pegant Moskou. Wat hebben ze gelachen daar.

  China heeft wel het laatste woord en die lijkt voor alsnog neutraal Rus pro te blijven de USA is ook terughoudend.
  Europa loopt als een haantje heen en weer te springen. Maar koopt wel massaal Gas in. Shell olie.

  De politiek vindt het geweldig, weer een jofele afleiding, pfew Rutte zal gejuicht hebben en zal denken wat een mazzel de Inflatie van het geld strooien met corona ligt aan Rusland en dat vangen we nu op met hogere accijnzen Lang leve de oorlog. Lang leve de BTW.

  kef kef kef Kef. Wat is het toch weer erg. Ja Koos erg he in de Oekraïne, ja Sjaan heel erg is er nog koffie? Laten we de deuren openzetten voor de Oekraïners. Hebben we nog plek op zolder.
  Als of er al niet genoeg Polen en Hongaren Joegoslaven Tjechen en Bulgaren waren.

  De wapenfabrikanten juichen… De budgetten voor “verdediging” gaan fors om hoog, zelfs Denemarken gaat weer stemmen. En aangezien de meeste producenten in de USA zitten en Nederland de grootste handelaren zijn en ook aardig mee doen. Juicht het Kats huis weer mee.

  Lang leven de Huichel Politiek.

 5. Heb ik gedaan Sate Batata. Het advies was om gewoon ‘onder de kkc mensen te blijven’.

  Ya LaStiwz ik ben er weer.
  Jij toch ook nog steeds als cp/reageerder.

 6. Niet om het een of ander maar het sexistische taalgebruik van Eric vind ik niet kunnen. Maar wel fijn dat er zo’n super op dit foum zit, die eienlijk al jaren niets ander doet dan alles afzeiken. Pabien…

 7. Het blijkt weer hoeveel blunders de zogenaamde wereldleiders blijven maken, we zagen nog hoe die **** Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie bleef herhalen dat Oekraïne onderdeel van Europa is en dat Oekraïne uiteindelijk lid van EU zal worden. Een andere **** is de minister van Defensie Kajsa Ollongren die openlijk op TV vertelt welke wapens Nederland naar Oekraïne stuurt.

  Hetzelfde geld voor deze Martin Worsdorfer, een blonde mannetje dat met een gouden lepel in zijn **** is geboren en niets anders is dan de zoveelste geparfumeerde **** die interessant doen. Vreemd dat niemand die de tegenwoordigheid van geest heeft om te weten dat alle sancties tegen Rusland ons dichterbij een 3de wereldoorlog brengen.

 8. Tering, wat een hypocriet die Martin Worsdorfer van Holland Quaestor. Als hij een vent is, dan zou hij moeten oproepen om alle banden te breken met de centrale banken. Die roepen alleen maar op om het narratief te volgen van de Elite.
  Ga je schamen Martin en kom op voor de steeds maar uitgemolken bevolking die steeds moet betalen voor de mislukte ingrepen van de centrale banken. Van toezicht is er totaal geen sprake. Eerder fasiliteren van jullie achterdochtige plannen.

 9. Grappig. Een ieder staat op zijn achterste poten om het feit dat Joden destijds werden uitgesloten. Ook over het uitsluiten van Afrikanen tijdens de apartheid wordt er flink gemopperd. Termen als discriminatie, nazi etc. vliegen heden ten dage in het rondte over alles en nog wat. Fier staat deugend links te wapperen met zaken als je mag niemand uitsluiten en inclusieviteit. En dan sprong voorwaarts naar maart 2022 (weer is het maart!!!). Met veel gejubel en algemeen goedkeuren wordt er een hele bevolkingsgroep ronduit gediscrimineerd en uitgesloten. Puur op basis van afkomst wordt je weggepest. In een beschaafd land was zo een Martin met zijn vrome kop allang de cel ingesmeten wegens oproep tot haat. Want dat is het gewoon. Maar tja de media heeft bepaald wie goed is en wie fout is. Benieuwd wanneer men russen of mensen die bevriend zijn met russen kaal gaat scheren en hun hoofd rood wordt geverfd, met goedkeuring van de achterbakse laffe regering. En maar roepen over solidariteit. Me reet

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties