34 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | “Contract Vanessa Gijsbertha op ongebruikelijke wijze aangegaan”

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | “Contract Vanessa Gijsbertha op ongebruikelijke wijze aangegaan”
(Foto: Vigilante)

Oud-minister van Financien, Kenneth Gijsbertha, heeft vlak voor de verkiezingen een baan voor zijn dochter geregeld. Dat zegt Javier Silvania in een persbericht. Volgens Silvania is het contract met de dochter van zijn voorganger op ‘irreguliere’ wijze tot stand gekomen.

Onlangs spande Vanessa Gijsbertha een rechtszaak aan tegen Silvania. Ze wilde dat hij zijn beschuldigingen over haar introk. De rechter oordeelde dat de minister niet hoefde te rectificeren. Haar vader, oud-minister Kenneth Gijsbertha, heeft zonder degelijke onderbouwing afgezien van de gebruikelijke openbare aanbestedingsprocedure.

Opvallend is dat de overeenkomst een paar dagen voor de verkiezingen van 2021 is gesloten. Ook was de rest van de raad van ministers niet ingelicht. Gijsbertha zou in een drie jaar tijd ruim 850.000 gulden verdienen bij het ministerie van Financiën.

(Foto: Vigilante)

Bron: ParadiseFM

9 reacties

 1. Het probleem is, ik ben ook op zoek naar een verklaring, ik heb de wijsheid niet in pacht. Een ding is zeker als we hier liefdadigheid acties zien dan zijn het de blanken die het initiatief neemt. Of het nou om het redden van schildpadjes of het adopteren van arme kinderen uit Afrika en Haïti gaat zijn het altijd blanken die het doen.

  Heb nooit gehoord van een zwarte rijke echtpaar die arme Afrikaanse kinderen heeft geadopteerd. Laten we naar de rijke Hollywood sterren die niet op een dubbeltje min of meer kijken die kinderen geadopteerd hebben kijken, Angelina Jolie en Brad Pitt, Madonna, Hugh Jackman en Deborra-Lee Furness, Mary-Louise Parker, Sharon Stone, Jillian Michaels, Charlize Theron, Steven Spielberg, Sandra Bullock, de lijst gaat maar door en een ding wat opvalt, geen enkele zwarte Hollywood ster of rijke sporter er tussen, ja ze hebben 40 auto’s en huizen met 59 kamers maar ze geven geen sier om hun rasgenoten..

  Denk dat ik mijn punt gemaakt heb, zwarten geven niet om andere zwarten ook al hebben ze duizenden miljoenen op de bank. Als we dicht bij huis blijven, heeft iemand ooit gehoord dat Chebu Sluis, Paul de Geus, Betrian en Camelia Römer ooit iets van het gemeenschap geld dat hen miljonair heeft gemaakt aan liefdadigheid hebben gegeven?

  Denk dat mijn punt gemaakt heeft, het zal Gijsbertha aan zijn reet roesten dat een betere kandidaat dan zijn dochter voor de functie beschikbaar was.

 2. @ Loes zegt: Claps… wat is dat nu weer racistisch.
  Oplichting diefstal en bedrog ligt aan kleur ?

  Idd, oplichting en diefstal kent geen kleur.

  Maar wat wel cynisch is : Het zijn juist partijen als MAN, MFK,FOL, PS, etc die altijd mekkeren over koloniale uitbuiting, onderdrukking en racisme van mama Hulanda. Maar steeds vaker blijkt dat de grote uitbuiters, onderdrukkers en racisten mensen onze eigen ydk mensen zijn als bv draaideurgraaier KENNETH Gijsbertha c.s. zijn.
  Je eigen dochter nog gauw even een contractje toeschijven van 23.000 per maand is gewoon oplichting, nepotisme, favoritisme, kortom corruptie. Onze pappenheimers in Forti lopen weg met dure pensioenen, contracten en emolumenten. De kleine man moet het met kruimeltjes blijven doen. Niets wordt er voor ze geregeld. Kenneth Gijsbertha, en o.a. zijn dochter horen tot de grote uitbuiters en uitzuigers van Curacao, en ze geven geen sikkepit om hun gekleurde medemens, geen ene moer! Daar schuilt hem de strekking van @EricL m.i. in..
  De hypocrisie van de gekleurde politicus die zogemaand de redder van het volk is, maar feitelijk de nagel aan de kist van de alledaagse burger is.

 3. Claps… wat is dat nu weer racistisch.
  Oplichting diefstal en bedrog ligt aan kleur ?
  Dat is een domme manier van denken.

  Crimineel gedrag is kleurloos.
  Het ligt aan gebrek aan controle regels en kans op vervolging en veroordeling.

  Heeft totaal niks met kleur te maken.

  Dat is waar de kleurgevoelige emotionelen op verkeerd gaan.

  Het ligt niet aan kleur het ligt aan associatie.

  Niemand vindt chinezen dom hebben ze een andere kleur ja.
  Zijn ze ook crimineel ja.
  Hoor je hun brullen over discriminatie… eh nee.
  Is et er ja. Op Curaçao roepen we Chino Chino.
  Wat denk je dat ze van onze kleur groep denken.

  Crimineel ligt aan de kans op mogelijkheid en of je gepakt kan worden of niet.
  Toch ?

  De pakkans is gerelateerd aan positie eductie en intelligentie.
  Niet aan kleur.

 4. Het lijkt alsof negers geen schaamte kennen, de overheid is toch geen familie bedrijf? What the fuck is er met deze hufters, familie leden aan een baan helpen en de rekening naar de belastingbetaler sturen.

 5. Dat komt door de mentaliteit niet door het systeem.
  En er is geen niet corrupte partij omdat het systeem werkt in het voordeel van corrupte partijen.
  Als een niet corrupte partij eigenlijk geen kans maakt is er dan misschien toch wat mis met het systeem?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties