25.7 C
Willemstad
• donderdag 2 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Nu.cw | Silvania tegen ‘apartheid’ bij belastinginning

Op basis van de positie die iemand bekleedt binnen de overheid of overheids-NV wordt bepaald of er wel of geen belasting wordt geind.

Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) wil een einde maken aan de apartheid en discriminatie die voor komt bij het inningsbeleid van de Belastingdienst. Volgens Silvania wordt er onderscheid gemaakt tussen mensen in het wel of geen belasting betalen, afhankelijk van je functie.

Silvania zei dit tijdens een een Centrale Commissievergadering van de Staten.

Belastingplichtigen worden volgens Silvania niet op dezelfde manier behandeld. Op basis van de positie die iemand bekleedt binnen de overheid of overheids-NV wordt bepaald of er wel of geen belasting wordt geind. Silvania wil hier een einde aan maken. “Deze mensen gaan niet door hetzelfde proces als Ma Yeye”, aldus de minister.

De gewone burger moet een procedure doorlopen om belasting te betalen, maar voor mensen met een hogere functie lijkt het op een ‘friends and familie affaire’. Op deze manier leiden deze mensen een luxe leventje op de kosten van de bevolking, volgens Silvania.

Hij doet een oproep naar de Ma Yeye. “Laat niemand je beet nemen, lees het inningsbeleid zodat je weet wat jouw rechten zijn.”

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Alle regeringen c q. Ministers van Financiën hebben hier aan meegedaan. Alle kabinetten hebben boter op hun hoofd.

  De kardinale vraag moet zijn:

  Wat gaat Javier Silvania doen aan de partijen die bevoordeeld zijn.

  Een groot gedeelte van de zogenaamde ‘Top’ heeft inmiddels ‘kwijtschelding’ en heeft gebruikgemaakt van het ‘ventiel’ door de regeling afkomstig van diezelfde Javier Silvania: 40% invorderingskorting bij aflossing in één keer….zonder enige wettelijke grondslag…Dus 2x bevoordeeld.

  ‘Diefstal loont’.

  Er had vooraf onderzoek moeten plaatsvinden bij de belastingdienst voordat er eventueel een regeling tot stand kwam

  Kunnen deze mensen nu wel aangepakt worden nu de praktijk van F&F in het onderzoek duidelijk is geworden?

  Niet alleen Ma Yèyé die het niet begrijpt maar velen met haar…

  Invorderingskorting middels Richtlijnen, een (juridische) fata morgana?

  https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/curacao/opinie/24074-invorderingskorting-middels-richtlijnen-een-juridische-fata-morgana#.YiZPHX-9Gg8

 2. Dat was dus 3 keer vangen voor de grootgraaiers. ‘n veel te hoog salaris, geen belasting afdrachten, daarbij nog frauderen, vooral geen pottenkijkers aub zoals coho.

 3. De man zegt het. We hebben een apartheid in de uitvoering de wetten.
  Not all animals are equal.
  Hij heeft het nu over belastingen maar het is bij andere overheidsinstanties en entiteiten niet anders.
  Op de andere eilanden is het niet anders smx wil het zelfs officieel maken door een vip pas uit te geven.

 4. Zondag, 6 maart 2022/17:54
  Het kan niet anders dan juist zijn om de misstanden binnen de Belastingdienst te benoemen. Veel beter is het om het publiek digitaal toegang te geven tot hun te betalen belastingen. Een deel van de misstanden plegende “”ambtenaren”” vallen dan vanzelf af.

 5. Deze Minister doet aan politieke zelfmoord. Ga zo door! Nog even en dan mogen we weer het rode potlood gebruiken….

 6. Het blijkt dat alle ministers van financiën die deze man voor zijn gegaan blijkbaar de bevolking bedrogen hebben en ons miljoenen hebben gekost. De managers bij het CBCS die tonnen verdienen en alleen open deuren intrappen, hebben dit ook nooit aangekaart.

  @Knoekoe, “Deze meneer, een van de weinigen die voor het vak heeft gestudeerd waar hij het ministerie van leidt,” Weet niet of dat het is, hoeveel ministers van Justitie die rechten gestudeerd hebben we gehad, die een potje van maakten? Nu hebben we ook een minister van volksgezondheid die medicijnen gestudeerd heeft maar de vrouw lijkt niet te weten dat ze van voren van achteren leeft.

  Intussen weten we dankzij social media iets meer van deze Silvanie, het schijnt dat hij uit een één ouder gezin komt waar zijn moeder op de markt aardappel schilde voor een Chinees restaurant. Kan me voorstellen, in armoede opgroeien en moeten toekijken hoe enkelen de patser uithangen dankzij vriendjespolitiek.

 7. Deze meneer, een van de winigen die voor het vak heeft gestudeerd waar hij het ministerie van leidt, die durft de issues bij het naampje te noemen. Eerst de dochter van 23 duizend per maand, Vanessa Gijsbertha ( en Kenneth Gijsbertha en partner in nepotisme Steven Martina).

  Nu de ongelijkheid en vriendjespolitiek bij de belastinginning! Dat kan ik wel waarderen! Hij stijgt in mijn aanzien!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -