28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | ‘Spookaanmaningen’

HomeAuteursIngezondenIngezonden | ‘Spookaanmaningen’
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Elphrim Knoppel aan het woord.

Dinsdag 12 april jongstleden lag er in mijn brievenbus een aanmaning van Aqualectra, gedateerd 31 maart 2022, met het dringend verzoek, om voor 5 april een bedrag van 160,20 gulden over te maken. Zo niet, dan zouden wij in het donker komen te zitten.

Merkwaardig genoeg laat Aqualectra achterwege of het hier om afvalstoffenbelasting, stroom of waterverbruik gaat en om het nog ingewikkelder te maken, ontbreekt er ook de periode waarop het bedrag betrekking heeft. Verleden jaar kreeg ik ook al een ‘spookaanmaning’, met de nodige dreigementen natuurlijk, dat mijn stroomtoevoer zou worden afgesloten.

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik mijn hele Aqualectra-administratie als een gek bij elkaar zocht, geen omissie tegenkwam, om uiteindelijk van een vriendelijk Aqualectra-dame (telefonisch) te horen te krijgen dat ik helemaal geen achterstand heb. Begin december 2021, hetzelfde liedje. Wederom een brief van Aqualectra, dagtekening 26 november, deze keer met een uitstaand bedrag van 410,42 gulden. Dienovereenkomstig besloot ik per 10 december een mail te sturen naar [email protected].

Op 19 december, 1 februari en 12 februari stuurde ik verschillende reminders. Op 19 januari 2022 zelfs een schrijven over dit geval bij de portier achtergelaten voor de directie van Aqualectra, Darick Jonis. En yes, u raadt het al, ik zit nog steeds op een antwoord te wachten. Ik besloot deze keer het zekere voor het onzekere te nemen en in levende lijve naar het gebouw van Aqualectra, te gaan.

Na de gebruikelijke wachttijd van meer dan 20 minuten, werd ik te woord gestaan door een mevrouw met het initiaal O. Mevrouw O. heeft inderdaad de tijd genomen om mij uit te leggen hoe de geboorte van het bedrag van 160,20 gulden is ontstaan. Doorgaans betaal ik in januari afvalstoffenbelasting voor een heel jaar. Mede hierdoor is de software op hol geslagen.

Ik vraag me af of er controle plaatsvindt voordat deze aanmaningen de deur uit gaan. Mevrouw O. was het in ieder geval helemaal eens met mijn klacht en heeft mij de belofte gedaan in het vervolg geen spookaanmaningen te sturen.

Elphrim Knoppel,
Curacao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Of je hebt wel betaald maar op 1 of andere manier is de betaling op een tussenrekening geboekt maar toch worden afgesloten.

    En het sturen van spookfacturen van mensen die blijkbaar 20 jaar geleden op mijn adres stonden ingeschreven (En die mij niet bekend zijn!)

  2. Tja,
    Je kan ook zonder een rekening of een aanmaning ontvangen te hebben in het donker komen te zitten.
    Had je de rekening maar online moeten bekijken…..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties