29 C
Willemstad
• donderdag 1 december 2022

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, November 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 28 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Grootste sportsbetting 1xBET uit Curaçao toch failliet

Persbureau Curacao | Dick Drayer DEN HAAG – Het grootste online sportbettingsbedrijf 1xBet/1xCorp wordt waarschijnlijk toch failliet verklaard. Dat valt op te maken uit de conclusie van de...

DKR | Nieuwe dreun voor Curaçaose goksector

Met PG advies | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De online kansspelsector op Curaçao blijft in de hoek waar de klappen vallen. Vandaag heeft de advocaat-generaal bij de...

Democracy now! | Friday, November 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Werknemers bouw als verdachten behandeld’

Van Ravesteijn (BP): Aanpak controles kan anders


Willemstad – Het multidisciplinaire team zou de controles bij bouwplaatsen op een andere manier moeten uitvoeren. Nu worden vaak alle aanwezige arbeidskrachten als verdachten apart gehouden, terwijl meestal maar een klein aantal werkelijk illegaal aan het werk is.

Dat zegt Rudolph van Ravesteijn, directeur Bouw.Partners Curaçao (BP) in gesprek met het Antilliaans Dagblad. Ravesteijn reageert op de controles van een multidisciplinair team bij Sandals donderdag. Op het terrein zijn 300 tot 350 arbeiders aan het werk voor bijna alle bekende aannemers van het eiland. BP is een van die aannemers en bouwer van onder andere het hartvormige zwembad, appartementen, studio’s en utiliteitsgebouwen.

In een persbericht schrijft de politie dat na de controles samen met het ministerie van Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn (SOAW), Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB) en de Sociale verzekeringsbank (SVB), zeventien mannen met verschillende nationaliteiten werden aangehouden, omdat zij niet de vereiste documenten konden laten zien. Zij waren afkomstig uit Ecuador, Colombia, Jamaica en Venezuela. De zeventien werden gearresteerd en meegenomen naar de afdeling Immigratie. Uiteindelijk bleek dat vijf van de zeventien geen enkel document had. Deze vijf zijn door de immigratiemedewerkers geregistreerd en zijn vrijgelaten in afwachting van hun deportatie, aldus het persbericht.

De vijf illegale krachten waren niet werkzaam bij BP waar tachtig procent van de werknemers van Curaçao zelf komen. Maar directeur Van Ravesteijn vindt dat zo’n controle door het multidisciplinaire team met meer machtsvertoon dan noodzakelijk wordt uitgevoerd.

,,Het team racet onaangekondigd het terrein op, alsof iedereen een crimineel is. Alle driehonderd medewerkers die voor de verschillende aannemers werken, werden onder een afdak gezet, alsof zij verdachten waren.” De hele exercitie verloopt veel rustiger en bezorgt minder overlast voor werknemers en bouwbedrijven, als gebruik wordt gemaakt van de lijst met namen en ID-nummers van de aannemers. ,,Dan kan het controleteam samen met de opdrachtgever over de bouw worden rondgeleid”, zegt Van Ravesteijn.

De controle donderdag heeft er bovendien toe geleid dat de bouwwerkzaamheden een halve dag stil hebben gelegen. Dat terwijl met man en macht gewerkt wordt om de nieuwe deadline te halen. Sandals Royal Curaçao maakte op 22 februari bekend dat de opening van het luxe resort is uitgesteld van 14 april naar 1 juni. Dat heeft te maken met wereldwijde materiaaltekorten en vertragingen in het scheepsvervoer. De verstoringen in de keten hebben tot gevolg dat internationale leveranciers geconfronteerd worden met tekorten aan materialen en vertragingen in het vervoer.

Op beelden die zijn verspreid via sociale media is te zien hoe politieagenten achter bouwvakkers aanrennen op het terrein van Sandals. Gisteren heeft minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling (MEO) zijn afkeuring uitgesproken over de wijze waarop de controles donderdag zijn verlopen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. Dat er op illegale gecontroleerd moet worden is normaal, maar sinds de regering Pik Pisas aan de macht is lijkt het erop dat mensen die niet in het straatje van de MFK partij en niet luisteren naar opperbevel PIK, begint het er op te lijken dat de straten van curacrim vol gaan lopen met Gestapo figuren die als je niet luistert direct word gedeporteerd naar het concentratiekamp op klein curacrim en daar weet opperbevelhebber Pik Pisas samen met Holle Bolle Gijs wel raad met deze vakantie figuren, van drie rondjes zwemen om het eiland heen blijft je goed wakker van is de opdracht van PIK.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -