31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | Tania Kross 25 jaar zangeres

Persbureau Curacao

Tania Kross samen met Ernst Munneke en Randal Corsen | Persbureau Curacao

Halverwege de jaren negentig kwam een dappere, piepjonge Curaçaose met de naam Tania Kross naar Nederland voor een studie Zang aan het conservatorium in Utrecht. Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, geeft Tania Kross samen met Ernst Munneke en Randal Corsen een reeks van exclusieve jubileumrecitals geven.

Tania schoof destijds naast de pianostuderende Ernst Munneke in de collegebanken en de twee sloten elkaar onmiddellijk in het hart.

Hun vriendschap groeide uit tot een internationaal geprezen muzikale samenwerking die nu al 25 jaar duurt. Ze traden over de hele wereld op. Van het Concertgebouw in Amsterdam tot en met Carnegie Hall in New York.

Randal Corsen

Op Curaçao zong Tania in het bandje van haar broer. Zo leerde ze ook de getalenteerde Randal Corsen al vroeg kennen. Ook Randal vertrok in de jaren ‘90 naar Nederland om piano te studeren. Terug op Curaçao groeit hij uit tot het muzikale brein van het eiland.

Hij combineert zijn kennis van jazz en klassiek met zijn liefde voor de Caraïbische muziek en traditionele instrumenten. Voor Tania Kross componeerde hij de opera Katibu di Shon. Sinds Tania weer op Curaçao woont hebben zij hun samenwerking weer opgepakt.

Tania met vleugels is een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao. Ze speelt samen met haar twee muzikale vrienden op zaterdag 25 maart om 20.15 uur in de Variopoolzaal van het theater de Kampanje in Den Helder. In de grote zaal is plek voor 748 gasten.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

3 reacties

  1. Denk dat mensen die niets te eten hebben ook met passen honger hebben. Ben benieuwd hoe het kom dat iemand die niets van politiek weet plotseling op de Nederlandse televisie verschijnt om een tiran als Tromp te verdedigen.

  2. Wat doe je als je hart een moordkuil is geworden? Dit forum gebruiken om alles met kleurtje af te zeiken. Overslaan op Paasdag had ook gekund.

  3. Er was ooit een Nederlandse tv uitzending waarbij deze Tanja Kross de directeur van de CBCS, Emsley Tromp verdedigde. Het zijn waarschijnlijk de duivelse krachten achter de politiek die haar zo ver heeft gekregen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...