Nieuwe brandweerwagens worden getest

Een van de nieuwe brandweerwagens. Beide wagens staan bij brandweerpost Mundu Nobo.

Een van de nieuwe brandweerwagens. Beide wagens staan bij brandweerpost Mundu Nobo.

WILLEMSTAD — Enkele lokale brandweertechnici hebben gisteren en vandaag een cursus gevolgd bij een speciaal uit de Verenigde Staten (VS) overgekomen expert, over het gebruik van de nieuwe brandweerwagens.
Verder moeten de wagens conform de opleveringsovereenkomst getest worden.
Dit is al door het lokale personeel gebeurd, maar de expert – iemand van de Amerikaanse fabriek – moet dit formeel ook nog doen.
Dit bevestigt brandweercommandant Elvin Regina.

Brandweer Curaçao hoeft dus niet lang meer wachten, voordat het de twee nieuwe brandweerwagens, die afgelopen maart uit de VS zijn gekomen, in gebruik mag nemen.
Volgens Regina heeft het lokale personeel de wagens al gecontroleerd, maar conform de opleveringsovereenkomst moet dit ook nog door de expert gedaan worden.
Zo moet onder meer de waterpomp van de wagens gecontroleerd worden en als uit de tests blijkt dat alles naar behoren functioneert, informeert de commandant de minister van Justitie Nelson Navarro hierover.
Deze moet dan de afdeling Financiën de opdracht geven om het resterende bedrag (50 procent) aan de leverancier over te maken.

Navarro heeft eerder verklaard dat de overheid al 50 procent van de aankoopprijs heeft betaald. Maar omdat hij de brandweerwagen-geschiedenis niet graag herhaald wilde zien, is hij met de leverancier overeengekomen dat het geld pas na de controles overgemaakt zal worden.
Pas dan mogen de wagens door de brandweermannen gebruikt worden.
Die moeten echter eerst zelf lessen volgen bij de brandweertechnici, die hun verkregen kennis aan hen zullen overdragen.
Regina legt uit dat die trainingen nog niet gepland zijn, maar hoogstwaarschijnlijk volgende week zullen starten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *