25 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

Telegraaf | Amalia op Bonaire: luisteren, poseren en zwaaien als een prinses

Wouter de Winther Het is nog even wennen voor prinses Amalia, maar de eerste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk verloopt volgens plan....

PBC | Raynor Lauffer is Rey di Tumba 2023

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De nieuwe Tumbakoning van Curaçao is Raey Lauffer. Zijn Tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’, waar rook is, is vuur bracht het publiek in...

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe...
- Advertentie -

PBC | Uitbreiding van de Caribische kustwacht: meer bescherming voor de eilanden

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Kustwacht zal groeien en zich ontwikkelen tot een 24/7 opererende instantie. Dit staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied dat minister...

PBC | Intensive care CMC ligt vol, ziekenhuis roept bewoners op voorzichtig te doen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De intensive care van het Curaçao Medical Center ligt vol, net als de Neonatal Intensive Care, waar geen baby’s meer kunnen worden opgenomen. Ook...

NTR | Hoe koningshuisgezind is Bonaire? ‘Onvrede over situatie kan nadelig zijn voor koningshuis’

Marit Severijnse Het koningspaar en kroonprinses Amalia zijn vrijdag gestart met hun bezoek aan de zes Caribische eilanden. Hoe koningshuisgezind is Bonaire eigenlijk? Zes vragen aan cultuur-expert en...

NTR | ‘Laat de koninklijke familie maar de realiteit van Bonaire zien, niet alleen de mooie dingen!’

Nathaly Evertsz & Marit Severijnse Vandaag bezoekt de koninklijke familie Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Veel positiefs hebben inwoners niet aan de koning te vertellen, blijkt bij...
- Advertentie -

Nieuwe aangifte tegen Schotte

Nieuwe aangifte tegen Schotte
Nieuwe aangifte tegen Schotte

WILLEMSTAD — Er is vanochtend een nieuwe aangifte ingediend bij het Openbaar Ministerie, zowel tegen voormalig premier Gerrit Schotte als zijn partij MFK.

De burger haalde hierbij bepaalde voorwaarden aan, waaraan men moet voldoen om een loterij te organiseren.

 

“Zo is bijvoorbeeld een vergunning c.q. toestemming vereist voor het organiseren van een loterij. Het is mij ter ore gekomen dat Gerrit Schotte noch de MFK de vereiste vergunning c.q toestemming heeft van overheidswege om een loterij te organiseren.”

De aangever stelt verder dat overtredingen van de betreffende regels beschouwd worden als misdrijven, waar gevangenisstraf op staat.

Verder wordt ook de Reforma-campagne in de aangifte genoemd. De aangever schrijft dat ‘met de zeer uitgebreide Reforma-campagne van Schotte zonder twijfel kapitalen zijn gemoeid aan reclame-uitingen en dergelijke en dat dit een verkapte campagne is van MFK, waarop de regeling Landsverordening Financiën Politieke Groeperingen van toepassing is. In verband hiermee verzoekt de aangever het OM, te onderzoeken of Schotte en de MFK zich wel aan de bepalingen van genoemde wet houden.

aangifte tegen Gerrit Schotte wegens illegale loterijen
aangifte tegen Gerrit Schotte wegens illegale loterijen

Bovendien merkt de burger op dat een politieke groepering onder meer verplicht is om de herkomst van haar financiën aan te geven, alsmede om een deugdelijke administratie bij te houden en dat overtreding hiervan strafbare feiten oplevert.

“Mocht blijken dat Schotte en/of de MFK zich niet aan de betreffende regels van de Landsverordening Financiën Politieke Groeperingen houden, dan verzoek ik u om ook met betrekking tot deze feiten tot vervolging over te gaan”, staat verder in de brief.

Woordvoerder Guillano Schoop zegt desgevraagd van deze aangifte te hebben gehoord, nadat diverse persleden hem hierover hebben gebeld, maar heeft zelf officieel geen melding gekregen dat de aangifte is ontvangen door het Openbaar Ministerie.

Het is dus ook nog onduidelijk of ook deze aangifte meegenomen zal worden in het onderzoek Babel of dat er een nieuw onderzoek zal starten.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. demonstratie pro Schotte op het Wilhelminaplein.
  circa 50 personen.Daarvan de overbekende advocaten,de dS’en,
  familie,partijgenoten en de medewerkers van Vandis en Lovers die vrijaf kregen en dus niet weg durfden te blijven.
  Waar was zijn aanhang die het Reforma-idee hadden ondertekend.
  Volgens S. zo’n 40000 personen ?
  Kortom zonder de genoemde werknemers waren er bij de demonstratie misschien 15 mensen geweest. Het volk heeft hem niet laten vallen, het volk heeft hem nooit geaccepteerd.
  Misschien komt er binnenkort een demonstratie waar het volk in wat grotere getale op af komt maar dan moet men wel goed betaald worden….

 2. Als deze aangifte op waarheid berust begint het balletje aardig te rollen voor Gerrit de Raaf, en zijn de voetjes warm aan het worden, als het maar geen wedstrijd over hete kolen lopen word, al bestaat die kans er wel, denk ik.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -