Nieuwe aangifte tegen Schotte

Nieuwe aangifte tegen Schotte

Nieuwe aangifte tegen Schotte

WILLEMSTAD — Er is vanochtend een nieuwe aangifte ingediend bij het Openbaar Ministerie, zowel tegen voormalig premier Gerrit Schotte als zijn partij MFK.

De burger haalde hierbij bepaalde voorwaarden aan, waaraan men moet voldoen om een loterij te organiseren.

 

“Zo is bijvoorbeeld een vergunning c.q. toestemming vereist voor het organiseren van een loterij. Het is mij ter ore gekomen dat Gerrit Schotte noch de MFK de vereiste vergunning c.q toestemming heeft van overheidswege om een loterij te organiseren.”

De aangever stelt verder dat overtredingen van de betreffende regels beschouwd worden als misdrijven, waar gevangenisstraf op staat.

Verder wordt ook de Reforma-campagne in de aangifte genoemd. De aangever schrijft dat ‘met de zeer uitgebreide Reforma-campagne van Schotte zonder twijfel kapitalen zijn gemoeid aan reclame-uitingen en dergelijke en dat dit een verkapte campagne is van MFK, waarop de regeling Landsverordening Financiën Politieke Groeperingen van toepassing is. In verband hiermee verzoekt de aangever het OM, te onderzoeken of Schotte en de MFK zich wel aan de bepalingen van genoemde wet houden.

aangifte tegen Gerrit Schotte wegens illegale loterijen

aangifte tegen Gerrit Schotte wegens illegale loterijen

Bovendien merkt de burger op dat een politieke groepering onder meer verplicht is om de herkomst van haar financiën aan te geven, alsmede om een deugdelijke administratie bij te houden en dat overtreding hiervan strafbare feiten oplevert.

“Mocht blijken dat Schotte en/of de MFK zich niet aan de betreffende regels van de Landsverordening Financiën Politieke Groeperingen houden, dan verzoek ik u om ook met betrekking tot deze feiten tot vervolging over te gaan”, staat verder in de brief.

Woordvoerder Guillano Schoop zegt desgevraagd van deze aangifte te hebben gehoord, nadat diverse persleden hem hierover hebben gebeld, maar heeft zelf officieel geen melding gekregen dat de aangifte is ontvangen door het Openbaar Ministerie.

Het is dus ook nog onduidelijk of ook deze aangifte meegenomen zal worden in het onderzoek Babel of dat er een nieuw onderzoek zal starten.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “Nieuwe aangifte tegen Schotte

 1. Hernandes

  Go Go Go OM

 2. demonstratie pro Schotte op het Wilhelminaplein.
  circa 50 personen.Daarvan de overbekende advocaten,de dS’en,
  familie,partijgenoten en de medewerkers van Vandis en Lovers die vrijaf kregen en dus niet weg durfden te blijven.
  Waar was zijn aanhang die het Reforma-idee hadden ondertekend.
  Volgens S. zo’n 40000 personen ?
  Kortom zonder de genoemde werknemers waren er bij de demonstratie misschien 15 mensen geweest. Het volk heeft hem niet laten vallen, het volk heeft hem nooit geaccepteerd.
  Misschien komt er binnenkort een demonstratie waar het volk in wat grotere getale op af komt maar dan moet men wel goed betaald worden….

 3. Abraham Mossel

  Als deze aangifte op waarheid berust begint het balletje aardig te rollen voor Gerrit de Raaf, en zijn de voetjes warm aan het worden, als het maar geen wedstrijd over hete kolen lopen word, al bestaat die kans er wel, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *