26 C
Willemstad
• dinsdag 21 maart 2023

Luchtvaartnieuws | Akkoord over onbeperkte vluchten tussen Curaçao en Trinidad & Tobago

WILLEMSTAD – Luchtvaartmaatschappijen uit Curaçao en Trinidad & Tobago kunnen binnenkort onbeperkte commerciële vluchten tussen elkaars eilanden aanbieden. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen over een...

Column Kadushi | Té ongeloofwaardig

Dossier Koninkrijksrelaties “Het eiland is dankzij de bijna altijd schijnende zon, een heerlijk verkoelende passaat en de vijftig tinten blauw gekleurde zee populair bij toeristen die weinig geven...

PBC | Dode na schietpartij bij rotonde Palu Blanku

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een dode en een gewonde door een schietpartij. Dit gebeurde rond 3 uur in de ochtend van 19 maart. Volgens de politie is er...
- Advertentie -

PBC | Politicus Rolando Brison dag na aanhouding weer vrijgelaten

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) op Sint-Maarten heeft bekendgemaakt dat Rolando Brison, een parlementslid dat vrijdag werd gearresteerd op verdenking van het aannemen van steekpenningen...

PBC | Video: Hoe vangt de marine drugs in het Caribisch gebied?

Persbureau Curacao In deze video legt de marine uit hoe drugs worden onderschept in het Caribische gebied. Voor drugssmokkelaars is de Caribische zee de perfecte plek om ongezien...

PBC | Tentoonstelling slavernijverleden van het Rijksmuseum te zien in New York

Persbureau Curacao NEW YORK – Het onderwerp van slavernij is van wereldwijde betekenis. Om die reden heeft de Verenigde Naties (VN) besloten om de tentoonstelling “Slavernij” van het...

Column Youp | Doffe dreun

Lees ik nou dat steeds minder Nederlanders seksueel actief zijn en dat alleen de 70+’ers nog regelmatig vaak van bil gaan? Hebben die oudjes bij die enquête...
- Advertentie -

Nieuwe aangifte tegen Schotte

Nieuwe aangifte tegen Schotte
Nieuwe aangifte tegen Schotte

WILLEMSTAD — Er is vanochtend een nieuwe aangifte ingediend bij het Openbaar Ministerie, zowel tegen voormalig premier Gerrit Schotte als zijn partij MFK.

De burger haalde hierbij bepaalde voorwaarden aan, waaraan men moet voldoen om een loterij te organiseren.

 

“Zo is bijvoorbeeld een vergunning c.q. toestemming vereist voor het organiseren van een loterij. Het is mij ter ore gekomen dat Gerrit Schotte noch de MFK de vereiste vergunning c.q toestemming heeft van overheidswege om een loterij te organiseren.”

De aangever stelt verder dat overtredingen van de betreffende regels beschouwd worden als misdrijven, waar gevangenisstraf op staat.

Verder wordt ook de Reforma-campagne in de aangifte genoemd. De aangever schrijft dat ‘met de zeer uitgebreide Reforma-campagne van Schotte zonder twijfel kapitalen zijn gemoeid aan reclame-uitingen en dergelijke en dat dit een verkapte campagne is van MFK, waarop de regeling Landsverordening Financiën Politieke Groeperingen van toepassing is. In verband hiermee verzoekt de aangever het OM, te onderzoeken of Schotte en de MFK zich wel aan de bepalingen van genoemde wet houden.

aangifte tegen Gerrit Schotte wegens illegale loterijen
aangifte tegen Gerrit Schotte wegens illegale loterijen

Bovendien merkt de burger op dat een politieke groepering onder meer verplicht is om de herkomst van haar financiën aan te geven, alsmede om een deugdelijke administratie bij te houden en dat overtreding hiervan strafbare feiten oplevert.

“Mocht blijken dat Schotte en/of de MFK zich niet aan de betreffende regels van de Landsverordening Financiën Politieke Groeperingen houden, dan verzoek ik u om ook met betrekking tot deze feiten tot vervolging over te gaan”, staat verder in de brief.

Woordvoerder Guillano Schoop zegt desgevraagd van deze aangifte te hebben gehoord, nadat diverse persleden hem hierover hebben gebeld, maar heeft zelf officieel geen melding gekregen dat de aangifte is ontvangen door het Openbaar Ministerie.

Het is dus ook nog onduidelijk of ook deze aangifte meegenomen zal worden in het onderzoek Babel of dat er een nieuw onderzoek zal starten.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. demonstratie pro Schotte op het Wilhelminaplein.
  circa 50 personen.Daarvan de overbekende advocaten,de dS’en,
  familie,partijgenoten en de medewerkers van Vandis en Lovers die vrijaf kregen en dus niet weg durfden te blijven.
  Waar was zijn aanhang die het Reforma-idee hadden ondertekend.
  Volgens S. zo’n 40000 personen ?
  Kortom zonder de genoemde werknemers waren er bij de demonstratie misschien 15 mensen geweest. Het volk heeft hem niet laten vallen, het volk heeft hem nooit geaccepteerd.
  Misschien komt er binnenkort een demonstratie waar het volk in wat grotere getale op af komt maar dan moet men wel goed betaald worden….

 2. Als deze aangifte op waarheid berust begint het balletje aardig te rollen voor Gerrit de Raaf, en zijn de voetjes warm aan het worden, als het maar geen wedstrijd over hete kolen lopen word, al bestaat die kans er wel, denk ik.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -