28 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 05:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Nieuw ziekenhuis

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder in te korten.
Vandaag laten we Arthur Donker aan het woord…………..

Nieuw ziekenhuis

- Advertentie -

We hebben zondag de hele dag regen gehad en in zekere zin was het een zegen, voor mij niet omdat ik net een puist geld heb betaald om mijn tuin schoon te maken en ik weet dat het volgende week weer vol onkruid staat.

Opeens duiken er op Facebook allemaal fotos van Salinja en omgeving die alweer ondergelopen zijn en fotos van autos die tot aan hun bumpers in het water door de plassen rijden.

Het Amstel terrein, waar ze plannen voor hebben om daar het nieuwe ziekenhuis te bouwen is alleen bereikbaar met kano’s of seadoo’s.

Ik snap het niet, ik ben geen deskundige op watergebied, ik laat dat liever over aan de dijkenbouwers in Holland die wereldbekend zijn en zichzelf overal ter wereld hebben bewezen.

- Advertisement -

Het Amstelterrein ligt in een Salinja oftewel wat vroeger een zoutpan was, een gebied wat lager ligt dan de zeespiegel waar men vroeger zeewater naar binnen liet om het dan af te bakenen om daarna door verdamping  van het water de achtergebelven zout te oogsten.

Daarom loopt het elke keer, als het regent onder, van de Coca Cola fabriek tot aan Zuikertuintje is het een grote plas water, dat weet iedereen, althans iedereen behalve de wijze heren die daar middenin een ziekenhuis willen gaan bouwen.

Nou wil je mij niet wijsmaken dat je een ziekenhuis gaat bouwen met een levensduur van 20 jaar maar dat je voor langer gaat plannen want die investering haal je denk ik in 20 jaar nog niet uit.

Maar vergeet de regen, we weten allemaal dat de aarde elk jaar warmer wordt en dat over 20 jaar de zeespiegel dusdanig gerezen zal zijn dat het ziekenhuis permanent onder water zal staan en daar denkt niemand aan?

Of was het weer een deal van onze regering waar iemand weer een berg geld aan verdient heeft, net als de beruchte peninsula midden in het Schottegat, van wie was het, wie heeft het gekocht, wat heeft het gekost, en waarvoor is het gekocht?

Ik blijf lachen op deze klip want dadelijk krijgt een andere politieke partij de schuld want we hebben hele lenige vingers die altijd de andere kant uit kunnen wijzen en nooit naar onszelf want we zijn onschendbaar en krijgen nooit de schuld.

Ik blijf lachen op deze klip want we zien het gebeuren, weten wat het gaat worden en doen er niks aan want we zijn bang om onze mond open te doen omdat we bang zijn voor represailles.

Arthur Donker

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -