30 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...

PBC | Politie neemt ‘fever’-auto in beslag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eigenaar van een van de voertuigen die betrokken was bij een fever-actie bij het benzinestation in Marí Pampoen, heeft gisteren zijn voertuig aan...
- Advertisement -spot_img

Nieuw ziekenhuis

HomeNieuwsNieuw ziekenhuis
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder in te korten.
Vandaag laten we Arthur Donker aan het woord…………..

Nieuw ziekenhuis

We hebben zondag de hele dag regen gehad en in zekere zin was het een zegen, voor mij niet omdat ik net een puist geld heb betaald om mijn tuin schoon te maken en ik weet dat het volgende week weer vol onkruid staat.

Opeens duiken er op Facebook allemaal fotos van Salinja en omgeving die alweer ondergelopen zijn en fotos van autos die tot aan hun bumpers in het water door de plassen rijden.

Het Amstel terrein, waar ze plannen voor hebben om daar het nieuwe ziekenhuis te bouwen is alleen bereikbaar met kano’s of seadoo’s.

Ik snap het niet, ik ben geen deskundige op watergebied, ik laat dat liever over aan de dijkenbouwers in Holland die wereldbekend zijn en zichzelf overal ter wereld hebben bewezen.

Het Amstelterrein ligt in een Salinja oftewel wat vroeger een zoutpan was, een gebied wat lager ligt dan de zeespiegel waar men vroeger zeewater naar binnen liet om het dan af te bakenen om daarna door verdamping  van het water de achtergebelven zout te oogsten.

Daarom loopt het elke keer, als het regent onder, van de Coca Cola fabriek tot aan Zuikertuintje is het een grote plas water, dat weet iedereen, althans iedereen behalve de wijze heren die daar middenin een ziekenhuis willen gaan bouwen.

Nou wil je mij niet wijsmaken dat je een ziekenhuis gaat bouwen met een levensduur van 20 jaar maar dat je voor langer gaat plannen want die investering haal je denk ik in 20 jaar nog niet uit.

Maar vergeet de regen, we weten allemaal dat de aarde elk jaar warmer wordt en dat over 20 jaar de zeespiegel dusdanig gerezen zal zijn dat het ziekenhuis permanent onder water zal staan en daar denkt niemand aan?

Of was het weer een deal van onze regering waar iemand weer een berg geld aan verdient heeft, net als de beruchte peninsula midden in het Schottegat, van wie was het, wie heeft het gekocht, wat heeft het gekost, en waarvoor is het gekocht?

Ik blijf lachen op deze klip want dadelijk krijgt een andere politieke partij de schuld want we hebben hele lenige vingers die altijd de andere kant uit kunnen wijzen en nooit naar onszelf want we zijn onschendbaar en krijgen nooit de schuld.

Ik blijf lachen op deze klip want we zien het gebeuren, weten wat het gaat worden en doen er niks aan want we zijn bang om onze mond open te doen omdat we bang zijn voor represailles.

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties