31 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024 17:15

Nieuw protest op komst Venezuela

Brandende barricades in de hoofdstad Caracas op vrijdag 21 februari
Brandende barricades in de hoofdstad Caracas op vrijdag 21 februari

Venezuela maakt zich op voor nieuwe massaprotesten. Zowel aanhangers als tegenstanders van president Maduro willen vandaag massaal de straat op. Er wordt gevreesd voor nieuw geweld.

Advertentie

De afgelopen tijd zijn protesten van anti-regeringsbetogers verschillende keren uitgelopen op geweld. Er zouden zeker acht doden zijn gevallen en honderd gewonden. De slachtoffers vielen in beide kampen.

Het protest wordt geleid door studenten. Meer dan honderd van hen zouden zijn vastgezet. De betogers zijn uit op de val van president Maduro. Ze wijzen op de grote economische problemen van het land. De inflatie is hoog en levensmiddelen zijn geregeld nauwelijks te krijgen. Het land kampt ook met veel criminaliteit.

Oppositieleider vast
Maduro, die in april vorig jaar de verkiezingen won van zijn centrum-rechtse rivaal Capriles, zegt dat de betogers worden aangestuurd door de Verenigde Staten. Hij heeft oppositieleider Leopoldo López vastgezet. De regering houdt hem verantwoordelijk voor de onrust en het geweld.

De Amerikaanse minister Kerry van Buitenlandse Zaken heeft zijn zorgen geuit over de ontwikkelingen in Venezuela. Volgens Kerry zijn vreedzame betogers aangevallen door knokploegen van de regering. Ook hekelt hij de detentie van studenten en van oppositieleider López.

Kerry veroordeelt Maduro ook voor zijn maatregelen tegen CNN-journalisten. Die verspreiden volgens Maduro propaganda tegen zijn bewind. CNN-journalisten hebben te verstaan gekregen dat ze het land uit moeten.
bron: NOS.nl

Advertentie

back home

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties