Nieuw belastingsysteem creëert politiestaat

GS in de statenWILLEMSTAD — Statenlid Gerrit Schotte (MFK) meent dat een politiestaat gecreëerd zal worden als de regering doorgaat met de plannen van het ministerie van Economische Ontwikkeling om een nieuw belastingsysteem te introduceren.

Advertentie

De parlementariër wijst hierbij op de plannen van het ministerie, om de Nieuwe Belastingorganisatie Curaçao straks te reorganiseren in een zelfstandige bestuurlijk orgaan.
Hij stelde vragen hierover tijdens de begrotingsbehandeling gisteren.
Volgens Schotte zal het nieuwe orgaan een Raad van Toezicht en een directeur krijgen, die straks geen verantwoording verschuldigd is aan de regering.
Om het te kunnen toetsen wil hij een wetsvoorstel zien, waaruit de manier waarop het nieuwe systeem opgericht zal worden blijkt.

Misschien is het wetsvoorstel net als het regeerprogramma op het laatste moment ingediend, maar ik heb het nog niet gezien.”

Verder wil de parlementarier een duidelijke uitleg van de regering krijgen, over hoe het nou mogelijk is dat voor dit jaar 26,5 miljoen gulden is begroot voor deze nieuwe organisatie, terwijl die nog niet eens officieel bestaat.
Tevens is er wederom een substantieel bedrag voor begroot voor volgend jaar.
Het ministerie van Economische Ontwikkelingen moet verder verduidelijken of er inderdaad van de veronderstelling wordt uitgegaan, dat er meer geld in de overheidskas zal binnenstromen door het introduceren van dit nieuwe systeem.

bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *