29 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 17:46

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoNeurologisch patiënte al bijna een week ‘vast’

Neurologisch patiënte al bijna een week ‘vast’

 

Arkefly: ‘Coulanceperiode voorbij’

WILLEMSTAD — Adonia Malaihollo is neurologisch patiënte. Met haar Curaçaose levenspartner Moreno Fabias bracht ze drie weken op Curaçao door, op aanraden en met toestemming van haar neuroloog van het Erasmus-ziekenhuis. Maar de terugkeer naar Nederland wordt nu bemoeilijkt.

Toen het echtpaar op zaterdag 28 april in het vliegtuig zat om te vertrekken, begonnen de problemen. Fabias:

“Op de heenreis had mijn vrouw last van benauwdheid. De dokter aan boord heeft haar gecontroleerd, maar vond dat ze kon doorvliegen. Adonia heeft toen de reis voortgezet op de stoel van de stewardess, waar het wat ruimer is. We kwamen aan op Curaçao en brachten drie weken vakantie door, want we komen hier regelmatig.”

Arkefly wist van de medische toestand van de vrouw. In een e-mail wordt voor de reis op 30 maart een bevestiging gegeven voor de begeleiding van Adonia op het vliegveld. Op de terugreis was een stewardess in burger aan boord, die het echtpaar van de heenreis kende. Volgens Fabias heeft zij de piloot op de hoogte gebracht van wat er toen was gebeurd. De piloot had vervolgens te kennen gegeven dat het echtpaar kon meevliegen, maar dat als er een tussenlanding gemaakt moest worden, dit voor rekening was van Fabias.

“Ik moest daarvoor een brief ondertekenen, maar dat zou ik helemaal niet kunnen betalen, dus ik weigerde.”

Een dag later kreeg Fabias een doktersverklaring voor zijn vrouw dat ze mocht vliegen. Maar toen hij op 30 april op de luchthaven kwam, werd hij naar zijn zeggen van het kastje naar de muur gestuurd. “Het vliegtuig was al weg, we konden niet mee.”

Dat gebeurde een dag later weer. Op 2 mei toog hij naar het kantoor van Arkefly in Promenade. Daar werd hem te kennen gegeven dat hij en zijn vrouw op 2 mei mee konden, maar ze moesten wel 250 euro per persoon aan wijzigingskosten betalen. En op dat bedrag had hij niet gerekend.

Inmiddels is het 4 mei en heeft Fabias een advocaat in de arm genomen. Ook zal hij contact opnemen met de maatschappij waar hij een reisverzekering heeft afgesloten Coulance Christel van de Reijt, areamanager TUI en Arke- Fly, zegt in een reactie dat de zogenoemde coulanceperiode inmiddels verstreken is. Bovendien zou Adonia ook vlak voor vertrek onwel geworden zijn.

Het beleid van Arkefly is dan om passagiers niet mee te nemen maar een dag later te laten vliegen. Van de Reijt zegt dat het echtpaar de eerstvolgende dagen zonder bijkomende kosten kon meevliegen.

“Wij hadden die stoelen ook bezet gehouden.”

Maar volgens Arkefly vervoegde Fabias zich steeds bij de balie als deze al gesloten was voor inchecken, en zonder bagage. “Inmiddels zijn we bijna een week verder”, zegt de manager. Het waren niet wijzigbare tickets, maar toch wordt de mogelijkheid geboden om mee te vliegen. Alleen moet er dan wel 500 euro betaald worden. In de praktijk is het dan het beste om contact op te nemen met de reisverzekeraar of de zorgverzekeraar, aangezien Adonia medische behandeling nodig heeft in Nederland. Die vergoeden in de regel de gemaakte onkosten, en wellicht zelfs stoelen in een hogere klasse. Al zal de klant het bedrag misschien wel moeten voorschieten.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Vorig artikelUTS lanceert 4G+-netwerk
Volgend artikelEr zijn grenzen

Zoeken

Recente reacties