30 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Nederlandse dragracers naar Curaçao

HomeMediaNederlandse dragracers naar Curaçao

dragracesEen zestal Nederlandse dragracers komt naar Curaçao. Dit op initiatief van Clemson Lourens en met steun van Stichting Autosport Curaçao en het Toeristenbureau Curaçao gaat het zestal deelnemen aan de International Drag Race. Die wordt voor de tweede keer op het eiland gehouden.

Advertentie

Tien jaar terug in 2004 was de eerste keer.
Het grootste dragrace-evenement van het jaar wordt gehouden van 1 tot en met 3 mei. Dat meldt Autosport.nl.
Voor Nederlanders klinkt het misschien vreemd, maar dragracen is op ons eiland mateloos populair en dicht bij het dragrace- mekka Amerika.
Curaçao heeft een lange traditie in de snelste tak van de autosport.
In tegenstelling tot Nederland beschikt Curaçao zelfs over een permanente dragstrip waar, niet geplaagd door de in Nederland zo bekende regen, het hele jaar door gereden kan worden.
In 2004 liet een groepje Nederlandse dragracers hun auto’s richting Curaçao verschepen om daar deel te nemen aan het traditioneel grootste evenement van het jaar dat rond (toen nog) Koninginnedag wordt gehouden.
Nu, tien jaar later, werd het naar het idee van de destijds ook al bij het avontuur betrokken Clemson Lourens, hoog tijd voor een herhaling.

,,Ik opperde het idee bij de president van de Fundashon Autosport Curaçao. Men vond het een goed plan en samen met het Toeristenbureau Curaçao neemt men een deel van de kosten voor zijn rekening”, aldus Lourens, zelf al sinds 1972 bij de dragrace-sport betrokken en, ondanks dat hij inmiddels al heel lang in Nederland woont, volgens Autosport. nl nog steeds een van de promotors van het dragracen op Curaçao.
Het zestal dat het Caribische avontuur aangaat bestaat uit

  1. Ramon van der Weurf met zijn Nostalgia Funny Car,
  2. Kirsten van Croonenborgh met haar Suzy Q ‘70 Plymouth Barracuda,

het voltallige Team Orange Country bestaande uit

  1. Cas van de Mosselaar,
  2. Stevan Reffeltrath en
  3. Arnold Hol en natuurlijk initiatiefnemer
  4. Clemson Lourens zelf.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties