32 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 15:07

Laatste reacties

- Advertentie -

Nederland wil 160 jongeren uitzetten

Jaime Cordoba
Jaime Cordoba

Criminele Curaçaose jongeren zouden toch worden teruggestuurd naar hun land van herkomst. Volgens Statenlid Jaime Córdoba gaat het om een project waarbij 160 Curaçaose jongeren die met justitie in aanraking zijn gekomen worden teruggestuurd via de Curaçaose vertegenwoordiging in Den Haag. Daar zou al mee zijn begonnen. Dat zei het Statenlid afgelopen zaterdag in zijn toespraak bij het partijgebouw van Pueblo Soberano. In zijn toespraak leverde het Statenlid ook kritiek op partijgenoot Marvelyne Wiels, die van het project op de hoogte zou zijn, maar noemde haar daarbij niet bij naam.

,,Als iemand die je hebt benoemd om het land Curaçao te vertegenwoordigen, dat achterwege laat en zich inlaat met andere zaken, is dat kwalijk”, aldus Córdoba.

Het Statenlid merkte in dit verband op dat hij zoals men dat altijd van hem vraagt, de dingen helder en bij de naam benoemt.

,,Ik heb de afgelopen week begrepen dat Nederland 160 Curaçaose probleemjongeren die met justitie in aanraking zijn geweest, terug wil sturen naar Curaçao. In eerste instantie werd er niet gesproken over probleemjongeren, er werd gewoon gezegd dat het om 160 jonge Curaçaoënaars ging”, aldus Códoba.

,,Toen de vertegenwoordiging Curaçao bezocht gaf ze uitleg over het project, dat het nodig was om de jongeren naar Curaçao te brengen. De jongeren zouden een enkeltje naar het eiland en een baan op Curaçao aangeboden krijgen. Ik rook gelijk onraad en had het gevoel dat Nederland weer probeerde om ons voor een voldongen feit te plaatsen.”

Maar Nederland had daarbij niet gerekend op de fractie van Pueblo Soberano, zo zei Córdoba. Een fractie die stevig in haar schoenen staat en controle uitoefent. Dat is ook nodig, zo oordeelde de parlementariër want anders plaatsen ze je voor het blok. Het Statenlid zou zijn bezwaren tegen het project tegenover Wiels hebben geuit.

,,Ik heb tegen die persoon gezegd dat ik het niet accepteer, dat het weer een spelletje van Nederland is. Daar steken wij ook een stokje voor.”

- Advertentie -

Aan het begin van zijn toespraak herinnerde de spreker zijn gehoor aan de Wet personenverkeer die Nederland een paar jaar geleden probeerde in te voeren.

,,Wij hebben toen een stevige strijd geleverd en de wet is toen niet meer ingevoerd. Maar Nederland kennende zoeken ze een andere manier als om hun doel te bereiken als je hen eerder dwarsboomde.”

De PVV diende onlangs een initiatiefwetsvoorstel in om Curaçaoënaars, Arubanen en Sint Maartenaren na een veroordeling Nederland uit te zetten. Bij het ontwerpen hebben de opstellers, de Tweede Kamerleden Sietse Fritsma en Machiel de Graaf, aansluiting gezocht bij de reeds bestaande Vreemdelingenwet, waarmee zij willen voorkomen dat hun wetsvoorstel strijdig zou kunnen zijn met internationale verdragen. Gevolmachtigde minister Wiels, en minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. De grote leugenaarswedstrijd is begonnen. De Niewe Wiels is in aantocht. Helaas zijn het simpele zielen die je alles kunt wijsmaken. Fraudeline weet van niets, zoals niemand van iets weet. Behalve die bromsnor dan.
  Maar , prepareer u voor de exit, want Nederland laat het niet meer gebeuren dat de maffia een eiland overneemt. Ook niet met de Reforma staatsgreep.
  De druk zal zo hoog worden dat iedereen weg wil bij een referendum. Einde Koninkrijk met tropische eilanden. I Nederland laten niet veel mensen een traan. Hier kan iedereen zijn paspoort inleveren en omruilen. Succes ermee.

 2. DE greep naar wie de Leider kan worden bij de PS krijgt duidelijke vormen.
  Op het moment zie je een duidelijke scheiding van machten bij de PS.
  Gruppo Asjes en CS liggen goed onder vuur.
  Uiteindelijk zal dit als gevolg hebben, dan er weer baantjes worden vergeven om de roepers van kwaad en afgeven weer in hetzelfde kamp te krijgen.
  maar we moeten eerst de gegevens afwachten, zijn deze 160 jongeren daadwerkelijk ingeschreven in Nederland. Of zijn onze landgenoten gewoon op vakantie daar.

 3. Maar alle politici hier willen toch dat Yu de Korsou terug keren naar hun eiland om het eiland op te bouwen? Krijgen ze hulp van Nederland en dan is het weer niet goed.

 4. Wat een grap zou dat zijn als Cordoba eens gelijk zou hebben. Alles waar men voor het oog van het koninkrijk mordicus op tegen is dat wordt dan dus met behulp van de eigen vertegenwoordiging toch geregeld.

  Enfin, eerst maar weer eens zien wat er al dan niet van klopt, het is weekend geweest en dan is het gebruikelijk dat een een woorden diarree voortkomend uit de partijbijeenkomst van de PS over ons uitgestort wordt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Commotie op Curaçao over salaris directeur Centrale Bank

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In een kort videofragment dat rond gaat op social media op Curaçao wordt gezegd dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en...

PBC | Coronacijfers Curaçao 17 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op vrijdag 17 september zijn er 36 mensen uit isolatie gekomen. Daarnaast zijn er weer 50 mensen positief uit de PCR test gekomen en...

DH | Rigging, sail-making courses in Canada announced by CST

MARIGOT--Non-profit organisation Caribbean Sail Training (CST) announced that the Bosun School of the sail training vessel (STV) Picton Castle in Lunenburg, Nova Scotia, Canada, is organising two...

AntilliaansDagblad | Sleepboot in haven Bonaire gestationeerd

Kralendijk - Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) gaat gebruik maken van sleepboten van Kompania di Tou Kòrsou (KTK) om het scheepvaartverkeer in de wateren rond het eiland...

AntilliaansDagblad | Leerlingenprotest tegen uniformregels op Aruba

Oranjestad - Bijna 1.000 van de 1.400 leerlingen op Colegio Arubano voerden gisteren actie tegen de nieuwe kledingvoorschriften. Ze kwamen allemaal in een wit of rood uniform...

AntilliaansDagblad | Maritieme sector wil ‘samen zakendoen’

Willemstad - ,,Individueel zijn we een druppel; samen zijn we de oceaan! Laten we zakendoen, samen.” Woorden die werden gesproken bij de gelegenheid van de eerste jaarlijkse algemene...
- Advertentie -