27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Nederland viert Dia di Bandera in Capelle

HomeMediaNederland viert Dia di Bandera in Capelle
dia-di-bandera-capelle
Nederland viert Dia di Bandera in Capelle

DEN HAAG — Net als op Curaçao werd Dia di Bandera ook gevierd door Curaçaoënaars in Nederland. Het belangrijkste evenement, waarbij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao was vertegenwoordigd, was dit jaar in de Zuid-Hollandse plaats Capelle aan den IJssel, waar zangeres Izaline Calister een van de belangrijkste publiekstrekkers was.

“Dia di Bandera is een dag waarop je je identiteit gedenkt. Dat is belangrijk want als je in een ander land woont, moet je je blijven herinneren wat je afkomst is”, zei voormalig Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn in een interview met NTR Caribisch Netwerk.

De viering, waarbij een kleine 300 mensen aanwezig waren, werd georganiseerd door de Vereniging Antillianen en Arubanen in Capelle (VAAC).

“Curaçao is zo vaak negatief in het nieuws dat het tijd werd voor wat positieve aandacht”, zei Pasito Stroop, een van de organisatoren.

Het evenement werd daarom ook gebruikt om drie Curaçaose inwoners van Capelle in het zonnetje te zetten, onder wie Ingrid Richardson, die bekendstaat als een ‘wijkmoeder’ voor wie iedereen respect heeft.

Ook in het Event Plaza in Rijswijk werd stilgestaan bij de Dag van de Vlag met optredens van onder andere Cache Deluxe.

Vorig jaar gold het evenement nog als de centrale viering met de aanwezigheid van de gevolmachtigde ministers van Curaçao en St. Maarten. De afwezigheid van officiële sprekers zorgde voor enige verwarring onder de bezoekers.

“Er zijn blijkbaar twee Dia di Bandera’s”, aldus één van de aanwezigen.

Het gebrek aan speeches werd echter goed gemaakt door de aanwezigheid van kraampjes met lekkernijen.

Ook in Rijswijk was er een evement, bezoekers konden kiezen voor snoep, taart of een warme maaltijd.
Een kleine 300 mensen waren aanwezig in Capelle aan den IJssel.
Bron: Amigoe
Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties