30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Nederland kent satellietbeelden

HomeMediaNederland kent satellietbeelden
Een Russische Buk-raketinstallatie tijdens een vliegshow in 2011 | EPA .
Een Russische Buk-raketinstallatie tijdens een vliegshow in 2011 | EPA .

De satellietbeelden die volgens de Duitse inlichtingendienst laten zien wie verantwoordelijk is voor de aanslag op vlucht MH17, zijn bekend bij de Nederlandse overheid.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat “alle lijnen openstaan om informatie met de Onderzoeksraad en het Openbaar Ministerie te delen. Het is aan hen om na afronding van zorgvuldig onafhankelijk onderzoek daar conclusies aan te verbinden.”

Volgens de woordvoerder is het belangrijk dat de Nederlandse overheid terughoudend is met uitspraken over het onderzoek:

“Het feit dat Nederland internationaal onderzoeksleider is, maakt het des te belangrijker dat er zorgvuldig wordt geopereerd.”

Rebellen
Vanmorgen schreef Der Spiegel dat de Duitse inlichtingendienst satellietbeelden en foto’s heeft die aantonen dat pro-Russische rebellen verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van het Malaysia Airlines-toestel op 17 juli. De rebellen hebben een raket afgevuurd waardoor de Boeing 777 neerstortte.

De uitkomsten van het onderzoek zijn op 8 oktober aan een parlementaire commissie gepresenteerd. Volgens de Duitse inlichtingendienst is er geen twijfel mogelijk: de rebellen hebben voor het neerhalen van het vliegtuig gebruikgemaakt van een Buk-luchtdoelraketsysteem. Dat zouden ze hebben buitgemaakt op een Oekraïense basis.

Schuldvraag
Vlak na het ongeluk bevestigde de Amerikaanse veiligheidsdienst dat MH17 was neergeschoten door een luchtdoelraket, maar over de identiteit van de daders werd niets gezegd.

De Nederlandse onderzoekscommissie gaf in een voorlopig rapport ook geen uitsluitsel over de vraag wie er verantwoordelijk is voor de ramp waarbij 298 mensen om het leven kwamen.

De Oekraïense overheid en pro-Russische separatisten beschuldigen elkaar ervan dat ze achter de aanslag zitten.

Video:

Wie schoot vlucht MH17 neer? Er circuleren zinnige en onzinnige theorieën op internet. Bij de analyse daarvan spelen burgerjournalisten en sociale media een belangrijke rol.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties