30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

ND.nl | Schotte zorgt weer voor trammelant op Curaçao

HomeMediaND.nl | Schotte zorgt weer voor trammelant op Curaçao

Edwin Timmer

Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs op weg naar de rechtbank op Curaçao, waar Schotte vorig jaar werd veroordeeld voor onder meer ambtelijke omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Schotte wacht op de behandeling van het hoger beroep in deze corruptiezaak. | ANP/Prince Victor

In vijf maanden liepen er genoeg parlementariërs in Curaçao over naar de oppositie om het kabinet-Koeiman te torpederen. ‘Omkoping’, beschuldigt Omayra Leeflang de overlopers. ‘Er is mij ook gevraagd wat ik wilde hebben.’

WILLEMSTAD –  Het is opnieuw hommeles op Curaçao. Een groot deel van de eilandbevolking haalde in september opgelucht adem toen de oppositiepartij MFK van Gerrit Schotte nipt de verkiezingen verloor. Maar vijf maanden later is het kabinet van de sociaaldemocraat Hensley Koeiman alweer gevallen.

De voor corruptie veroordeelde ex-premier Schotte vergaarde genoeg steun voor een coup. Schotte wil met zijn nieuwe meerderheid een regering vormen en de ingelaste verkiezingen van 28 april overbodig maken. Binnen zijn kamp bevindt zich onder meer de partij Korsou Di Nos Tur van zakenman Amparo dos Santos.

Maar ook Eduard Braam, die uit de regeringsfractie van de PAR stapte. En ten slotte twee parlementariërs van de partij Pueblo Soberano die vorig weekend, door hun steun in te trekken, het kabinet-Koeiman deden kapseizen. De vraag is echter of gouverneur Lucille George-Wout de afgekondigde stembusgang wel kan stoppen.

Zita Jesus-Leito, demissionair minister (Gezondheid, Milieu en Natuur) en leider van de christendemocratische PAR, meent van niet.

‘Het Koninklijk Besluit is genomen en het hoofdstembureau is al met de voorbereidingen bezig.’

Een vergadering afgelopen dinsdag waarin Schotte moties liet aannemen voor de vorming van een interim-regering, is ‘ongeldig’ verklaard. Een andere vraag is: hoe brokkelde de basis onder de regeringscoalitie zo snel af? Hensley Koeiman, leider van Partido MAN, was amper zeven weken premier. Zijn coalitie steunde op de MAN, de PAR, de Nationale Volkspartij PNP en PS, ooit opgericht door de vermoorde Helmin Wiels. Maar van de meerderheid van twaalf van de 21 zetels in de Curaçaose Staten waren binnen korte tijd slechts negen zetels over. Al in november kreeg de coalitie een eerste knauw toen statenlid en huisarts Eduard Braam uit de PAR-fractie stapte.

Macht

‘Braam was boos, omdat het ministerschap van Volksgezondheid aan hem voorbij ging’,

vertelt PAR-partijleider Jesus-Leito, die zelf de functie opvulde.

‘Er bereikten ons allerlei waarschuwingen tegen hem.’

Zo zou Braam betrokkenheid bij een ontuchtzaak hebben verzwegen, schreven Antilliaanse media.

‘Daarmee werd het twijfelachtig of de arts wel door de screening voor een ministerschap zou komen.’

De ruzie snoepte een eerste stukje van de meerderheid af. Vervolgens trok afgelopen weekend de fractie van Pueblo Soberano haar steun in.

Officieel viel het kabinet over een meningsverschil tussen PS en minister Suzy Camelia-Römer (Verkeer, Vervoer & Ruimtelijke Ordening) rond een nieuw bestemmingsplan.

‘Een voorwendsel’, zegt Omayra Leeflang, fractieleider van Un Korsou Hustu, die niet in de coalitie zat. ‘Het ging niet om die zonering. Die is puur gebruikt om een conflict uit te lokken.’

Waar ging het dan wel om? Macht, meent Leeflang. In haar ogen wilde de oppositie al sinds september maar één ding: de macht terug.

‘Ik denk dat parlementariërs zijn omgekocht’, zegt de politica. ‘Dat is niks vreemds hoor. Ook ik ben benaderd. “Wat wil je hebben?”, luidde de vraag. Maar ik verkoop mijn ziel niet aan de duivel.’

Als het gaat om de PS-fractie van Melvin Cijntje en Sherwin Leonara tekent Leeflang zo uit wie kwetsbaar was. Op 25 mei 2016 werd de zoon van Cijntje opgepakt op verdenking van witwassen en de handel in kilo’s cocaïne. Even overwoog de PS-politicus uit de politiek te stappen, maar ‘Mac’ Cijntje beet door en bleef.

‘Maar de advocaatkosten in zo’n zaak zijn natuurlijk enorm. Terwijl je als vader alles wilt doen voor je kind. Ik kan me voorstellen dat dit een ingang is geweest voor de oppositie’,

zegt Leeflang. In december kreeg Cijntje junior vijf jaar gevangenisstraf. Cijntje reageert niet op telefoon. PS-collega Leonora wel.

‘Onze typische eilandmentaliteit’, reageert hij op de beschuldigingen. ‘Natuurlijk gaan die verhalen rond. Maar het is allemaal onzin.’

Het gaat hem en Cijntje wel degelijk om een verbeterd bestemmingsplan. Aanpassing daarvan door minister Camelia-Römer vertrouwden zij niet.

‘Er staan tientallen investeringsprojecten stil op Curaçao. Dat willen we aanpakken. De rest is roddel en achterklap.’

Rechter

Toch is Leeflang niet de enige die rekening houdt met het kopen, op welke wijze dan ook, van steun door de oppositie. Jesus-Leito heeft geen aanwijzing dat dit in het geval Braam speelde.

‘Maar ik heb het van veel meer parlementariërs gehoord’, zegt de PAR-leider, die het ook opvallend vindt dat in zo korte tijd zoveel politici overstaken ‘naar het andere kamp’. ‘We moeten die geluiden serieus nemen. Ik vind dat het moet worden uitgezocht.’

Als de gouverneur bij haar besluit tot verkiezingen blijft, is de kiezer eind april weer aan zet. Of Schotte gewoon campagne mag voeren, ondanks zijn veroordeling, is de vraag.

Mogelijk dient het hoger beroep in zijn corruptiezaak al voor die tijd. Als de rechter de straf bevestigt, moet de MFK-leider drie jaar de cel in. Ook mag hij zich dan vijf jaar lang niet verkiesbaar stellen voor een politieke functie.

Bron: ND.nl

Dit artikel is geplaatst in

39 reacties

 1. Helaas Pukkie.
  Een Statenlid doet hier zijn werk “zonder last of ruggenspraak”.

  Daarbij, hij/zij kan ook gewoon in de partij blijven en tegendraads gaan stemmen.

  Op je vraag “… trouw blijven aan jouw keuzes. Wie kan daar nou bezwaar tegen hebben?”: iemand met voortschrijdend inzicht

 2. @Allen
  Ik wilde geen preek houden hoor (ga trouwens nooit naar de kerk) maar vind het gewoon pijnlijk hoe we met elkaar op zo’n blog met elkaar omgaan.
  Niet doen, gewoon zorgen dat het beter gaat, zorgen dat de 1/4 van de mensen op het eiland die ver onder de armoedegrens moeten leven, kinderen die nog steeds zonder eten naar school gaan het nu eindelijk een keer beter gaan krijgen. Iedereen verdient een kans. En stem stem stem, geef die griezels geen kans die de mensen hebben bedonderd. Want laten we wel wezen, de 1/4 is er ondanks de people’s party niet op vooruit gegaan.

  Maar goed, een bon siman voor iedereen.

 3. Het overloop / omkoping / zetelroof probleem is snel en afdoende aan te pakken. Betaal de maandelijkse toelage van de Statenleden via de partij waar ze voor zijn gekozen. De penningmeester maakt dan maandelijks geld over aan de zittende leden. Eenmanspartijen krijgen bij vertrek een boete van 50 % wegens verbroken belofte. Stap je tussentijds uit de eigen fractie, of kom je nooit op vergaderingen, dan krijg je geen geld. Helaas , wachten tot na de verkiezingen en trouw blijven aan je keuze. Wie kan daar nu bezwaar tegen hebben?
  Behalve de sjoemelaars dan.

 4. Haha ik lach me altijd een deuk om dit soort kromme domme denken. Altijd de vinger naar iemand anders en als het even kan nederland wijzen. Wordt wakker ! Kom eens van je luie kruk ! Houdt op met simpel uit je nek kletsen ! Ga er zelf eens wat aan doen ! Maak eindelijk je eigen huis eens schoon !

 5. Zo jammer dit. Nu betrekken wij alles en niets die te maken heeft met deze kwestie. If you think being smart is difficult, well try being ignorant.

 6. Aan alle Makamba’s die het hoogste woord hebben in alle ingezonden stukken en commentaar in de media

  De grootste BOEF en PIRAAT van de wereld was Piet Hein en hij is nu een held van Nederland en zijn lied wordt gezongen als tweede na het Wilhelmus.

  Prins Bernard met de Lockheed Affaire.

  Zeemacht, landmacht hebben veel drugs naar Nederland gebracht.

  Nummer 1 producent van Extasy is Nederland.

  Wereld bekend voor Prostitutie Zelfs een toeristisch attractie van gemaakt.

  Nederland tussen de grootste in offshore (belasting ontduiken)

  Geallieerde van de Verenigde Staten met de grootste gokbaas ter wereld als president.

  Chinezen op Curacao zonder pardon afgemaakt.

  Waar zeuren al deze makamba’s nou over.

  Wie heeft DE APARTHEID in Zuid Afrika tot leven gebracht?

  WOW, bij het opsommen merk ik op dat de Makamba’s vrij veel hebben op hun kerfstok.

  Hun laatste staaltje zal zijn, ons leren dat 11 minder is dan 10.

  Nieuwe Nederlandse telling:
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 10.

  Kennen jullie het spreekwoord van DE SPLINTER EN DE BALK.

  Begin schoon schip te houden in je eigen huis en kom DAN terug met al jullie kritiek.

  Janchi Bon Yu Di Koesow

 7. ja, maar dan blijft de vraag waar moeten we nu weer op gaan stemmen?
  er zijn 4 partijen die afvallen, namelijk de echte maffia partijen: MFK/PS/Moses en AMpuro Dos Santos.
  dus de keuze is PNP/PAR/MAN/Leeflang
  mijn belang is om de maffia buiten de regering te houden.
  en dat er een coalitie gevormd kan worden door de minder criminele Politici.

 8. Mijn complimenten aan alle gedreven KKC lezers die reacties insturen. Langzaam maar zeker wordt ingezien dat wij de werkelijkheid anders moeten benaderen. Vloeken en schelden op alles wat mis is helpt niet. Onze eigen partijen hebben teveel steken laten vallen en er lopen teveel profiteurs rond in onze eigen gelederen. Helaas moeten wij toegeven dat onze eigen partijen teveel zelfbelangen erop na houden, geen opbouwend kritiek dulden en al te graag wijzen naar anderen om de eigen afdwalingen te camoufleren. Ik hoop dat deze realistische trend op KKC ook zal overslaan naar de politiek waar een hele grote opruiming moet plaatsvinden, voornamelijk onze eigen partijen, om ons weer hoop te geven, want mijn vertrouwen in het politiek niveau is nihil.

 9. Beste W,

  Je hebt helemaal, voor de volle 100% gelijk!!!
  Anders dan dat mijn naam zou doen vermoeden, ben ik HELEMAAL niet blij met de hele gang van zaken, en ben ik diep teleurgesteld met mijn “eigen” partij die ook naar huis is gestuurd. Klungelige politiek.
  Wij zijn allemaal inderdaad heel emotioneel bezig, en vallen elkaar af en aan alsof wij er persoonlijk bij betrokken zijn. En dat terwijl degenen die debet zijn aan- en verantwoordelijk zijn voor dit wel heel laag niveau van onze volksvertegenwoordigers, lachend rondlopen, en op zijn minst ANG 14.000,= per maand betaald krijgen. Let wel ik zeg niet “verdienen” maar “betaald worden”
  Bete W: BEDANKT voor de HELE wijze woorden. Ook mijn excuses aan allen die ik mocht hebben gekrenkt mijn emotioneel respons.

 10. Als je A zegt moet je B ook aangeven.Met al jouw wijsheid, bij wie moeten wij dan zijn die als specialismen, verkeersexpert, planologie onderzoek en statistiek hebben?

 11. We zijn allemaal teleurgesteld in het zwakke leiderschap van MAN en PAR (Koeiman en Leito) die er in de coalitievorming een puinhoop van hebben gemaakt.

  Maar een stem voor Schotte en de proleet Anparo betekent het sociaal, economisch en moreel faillissement van curacao.

  Wat heeft Schotte ooit buiten de Staten bereikt? Hij was broodjesbezorger en verfverkoper, en beide eigen bedrijfjes waren in no time failliet. Toen werd hij manager in het hotel van zijn criminele corrupte schoonvader, Richard Salas, die brandt intussen in de hel en ontsloeg Schotte al snel wegens fraude.

 12. “Laag bij de grond allemaal dat hatelijke reageren op elkaar.”

  Top @w.
  Helemaal mee eens. Ik geeft toe niet het beste voorbeeld te hebbenen gegeven en bied m’n excuses aan.

 13. Cijntje is nooit pennenlikker bij de douane geweest. Gewoon MTS’r bij DOW, het hok wat hij zo graag bevuild. Hij heeft ook geen enkele opleiding als zogenaamde verkeersexpert. Planologie, onderzoek, statistiek moet je niet bij hem zijn.

 14. @Allen

  Laag bij de grond allemaal dat hatelijke reageren op elkaar. Laten we gewoon met zijn allen er zorg voor dragen en te gaan stemmen zodat we niet hetzelfde gaan krijgen als onder 2 jr S en zijn criminele klup. Het land heeft er nog steeds last van om uit de problemen te komen. Gooi dat niet weg door di criminele zooi van MFK, PS en vetbuik dos Sntos met verstand van 0,0.
  Kom op zeg.

 15. Ook ik ben benaderd. “Wat wil je hebben?”, luidde de vraag. Maar ik verkoop mijn ziel niet aan de duivel.’ ~Omayra Leeflang

  Volgens mij las ik nog ergens dat deze mevrouw een ministerschap wilde om deel te nemen aan Kabinet Koeiman. Haar ziel lag dus reeds te koop, maar men vond het blijkbaar niet interessant genoeg.

 16. @drechi pa bosnan
  De door jou genoemde dansleraar Walroud heeft overigens meer opleiding genoten dan de meerderheid van dat zooitje in de staten. Als iemand van zijn/ haar passie zijn/ haar beroep maakt en daarmee eerlijk zijn/ haar brood verdient, dan zegt dat dus niets over diens opleidingsniveau. Don’t judge a book by its cover.

 17. Denk dat je hier alles mee hebt gezegd Joep wat veel yu di korsou, makamba’s, chino’s, portugezen, libanesen en vele andere nationaliteiten denken maar niet zeggen.

 18. Dank voor de mooie woorden Postman441. Vooral het word “idioot” doet me heel erg goed.
  Namens alle ouders die kinderen hebben die de pech hebben gehad om met een geestelijke handicap geboren te worden, en niet zoals U (een ware genie) met een schijnbaar goed stel hersens ter wereld is gekomen heet ik U heel hartelijk dank.

 19. Fran, je hoeft voor mij niet te bidden hoor: bid maar lekker voor jezelf en je familie. Ik bid zelf wel voor m’n eigen.
  @d Bert: Ben jij helderziende of zo? Hoe weet jij in God’s naam op welke partij ik stem? Maak JIJ dat uit? De pot verwijt meestal de ketel dat hij zwart ziet! Bemoei je aub met je eigen zaken. Ik maak zelf wel uit op wie ik stem, en op wie niet. Mag dat van jou?
  Joep, at least you make sense! At least in your second piece. Het eerste ingezonden stuk ben ook jij helaas wat emotioneel bezig, De twee andere inzenders die ik aanhaal spreken misschien best wel uit de grond van hun hart, maar worden nog emotioneler en zeggen dan dingen die hun niet aangaan, of die ze niet kunnen bewijzen.
  Pfff, moet juist van jou afkomen dat de bevolking hier te dom is om zelf te poepen. Het is een Nederland eigen de overzeesegebieddelen dom te houden. Maar je vergist je: wij zijn lang niet allemaal zo dom als je wel zou denken. Ik wil zeggen dat ondanks je “verheven” aanwezigheid op dit eiland, het gemiddelde IQ best wel goed is.

 20. Geen wonder dat men op internationaal niveau (kan het zelfs bewijzen) denken dat wij op dit eiland allemaal een stel domme YDK zijn. Met zo’n dom commentaar kom je niet verder dan je selfie. Heb zelfs het gevoel dat jouw meerwaarde daarvan afhangt. En als ik d’r verder over nadenk krijg ik zelfs de neiging te denken dat jouw universum praktisch alleen maar uit belkaarten bestaat. Arme ziel.

 21. ” … HOU DAN JE BEK!! …” en aan de rest van jouw innerlijke wirwar van gevoelens is het makkelijk te concluderen dat je de kont likt voor de beste bieder, hierdoor misschien goed “drechá” bent maar toch nog steeds boordevol frustraties zit. I’l pray for you en ga het je zelfs hopelijk beter … 🙂

 22. Als MFK stemmer ben je corrupt (type Stella van Rijn), oerdom (type Ramsay Soemanta) of beiden (type Jacintha Constantia).

  Welk type bent u?

 23. @ Drechi pa Bosnan,

  Omdat 1 of 2 partijen de boel zitten voor te liegen houdt dat niet in dat je dan maar automatisch op nog grotere criminelen moet stemmen of hen moet gaan steunen.
  Wat wij als bevolking aan de ‘dames en heren politici’ (of schuinmarcheerders) duidelijk moeten maken is dat we GEEN van hen terug willen zien bij de volgende verkiezingen.
  Ik vroeg me de vorige keer al af op wie ik in hemelsnaam zou moeten stemmen. 17 partijen en alleen maar criminelen, fraudeurs plus onbenullen. Dat is toch werkelijk van de zotte !
  Is het niveau op dit eiland dusdanig dat we alleen nog maar fout gedrag kunnen laten zien ? Integriteit is hier met een microscoop te zoeken en helaas is het niet alleen bij de ‘polici’ niet aanwezig. Het is werkelijk een genetisch gebeuren hier op Curacao.
  Huiseigenaren die hun verplichtingen niet nakomen, die de borg voor de huur steevast weigeren terug te betalen, drugsbaronnen die hier vrij rondlopen, waarvan iedereen weet dat het drugsbaronnen zijn. Eigenaren van bedrijven die mooi weer lopen te spelen op kosten van hun leveranciers. Overheidsbedrijven die worden gebruikt als stalling voor nietsnutten, met veel te hoge salarissen.
  En ondertussen woont een groot deel van de bevolking in absolute armoede. I.p.v. hen te helpen doet men er hier werkelijk alles aan om ze nog verder down the drain te helpen.
  Maar ondertussen zingt iedereen zijn longen eruit in de vele kerken, die ook nog eens niets meer en niets anders dan oplichtingspraktijken zijn.
  En dan zijn we nog verbaasd dat het eiland niet vooruit komt.
  Let’s face it, onze mentaliteit is niet geschikt om de baas te spelen. Wij zijn alleen geschikt om te volgen, laat anderen, die wel over integriteit beschikken de leiding maar op zich nemen en ja, ik vrees dat we die personen op dit eiland niet zullen vinden, of althans bar weinig.

  Dus MFK of KdNT stemmen ?
  Nooit van mijn leven.

 24. Met een bevolking die te dom is om te poepen, zal helaas alles wel weer goed komen met mfk en consorten. pffff
  Hou ze vooral dom jongens…

 25. Fijn dat jullie zo lekker negatief doen mensen.
  Let wel: Jullie praten nu over een bij benaderingeven groot gedeelte van de bevolking die wel op Schotte en zijn conorten heeft gestemd.
  Is hun stem minder waard dan die van jullie? Nee? HOU DAN JE BEK!!
  Wanneer leert de PAR dan eens een keertje dat liegen en manipuleren niet helpt in dit soort zaken? Het is nu alweer de derde keer in een paar jaren dat het gebeurt. “Fool me once, shame on you” “Fool me twice,shame on ME” “Fool me thrice, ……….” Wat moet ik dan DAARVAN niet vinden.
  En dan die Leeflang die maar geen kleur bekent. Ze kan alle kanten op met haar blanco stemmen, toch? Hou nou eens op, L.O.V.E.!!!!!!!!
  Mc William: die heeft een bek vol van dat de MAN een heel lange geschiedenis heeft in onze samenleving. En de NVP dan, waar je gillend bent weggehold omdat je je eigenwijze zin weer niet kreeg. En Rozendal dan: Is die nietals een rat in het holst van de nacht bij PAIS weg is gelopen om heel opportunistisch haar heil anders tehalen, waarvan akte.
  Wat die Davelaar en die Camelia nu wel niet weer uigespookt hebben!! Haat en laag bij de grondse politieke spelletjes spelen, en daarbij arme meneer Koeiman voor hun karretje hebben gespannen. BAH. Ik ben dus samen met mijn familie NVP-er AF!! En met mij nog vele anderen.
  Lik op stuk mensen. Jullie hebben allemaal boter op jullie kop….
  Succes op 28 April heer omhoog gevallen dansleraar waarvan me de naam niet eens te binnen schiet…. Oh ja: Walroud!!
  Het ga jullie goed

 26. Gini,

  Kun jij mij uitleggen waarom je nog achter deze ordinaire crimineel blijft staan en je nog altijd zijn leugens blijft geloven.
  En voor de goede orde…………….ik woon hier gewoon, dus stem hier ook en heb ook belang bij een integere regering.
  Wanneer jij het niet erg vindt dat jouw belastinggeld in de achterzak van criminelen belandt dan is dat jouw probleem, maar velen op dit eiland hebben daar schoon genoeg van.

 27. @Gini, kan je niet tegen de waarheid, NEP account en dikke Troll van de MFK, probeer snel bij gerrit in ze hol te kruipen, mischien krijg je dan wel een vlaggetje en een campangebord om je kippen nek, om dan op de hoek bij forti, droog brood en water uit te delen voor die mensen die door zijn toedoen ” het stelen en roven met zijn vriend Carollo uit de staats kas” aan de touwtering zitten, omdat meneer de messias zonodig zijn eigen zakken en die van zijn familie en vrienden via de belasting centen van de burger heeft gevuld. Gini veel geluk.

 28. Het gaat er om dat Cijntje geen enkel niveau heeft en het land niets te brengen heeft.

  Idem Schotte: al zijn bedrijfjes gingen failliet, zijn verzekeringsfraude en creditcardfraude en valse aangifte van diefstal en witwassen en corruptie kwamen allemaal uit.

  En hij was nog te dom om de MAVO af te maken, ook omdat zijn diplomafraude ook uit kwam.

  Maar de mondi monkeys lopen nog steeds als lemmingen achter hem aan.

 29. Hij heeft het weer voor elkaar, deze tuin cabouter en bekend staande als grootste, narcist, psychopaat en pathologische beroeps leugenaar van het zuidelijk halfrond. De hele boel in de war gooien ( dat kan hij goed) om als nog binnen twee maanden zo’n twee deling ( of SI of No al niet genoeg is) en haat op het eiland te veroorzaken, ” dat als hij strak zelf 3 jaren – 1 jaar v.i . in het HOK zit en zijn deelnamen aan de verkiezingen op zijn buik kan schrijven a rondasiment van 5 lange jaren” , elke dag zich kan aft..ken als hij de krant leest dat het niet goed gaat met curacrim. Gerrit de Raaf zal in de boeken eindigen als een grote Loser die geveld is door zijn geld verslinding en geld hebberigheid en dictator gedrag, haleluja loofd den heer, en verlos ons zo snel mogelijk van de crimineel Gerrit de Raaf & concorten.

 30. Deze smerige Schotte is al jaren bezig om dit land aan de gokmaffia over te dragen.
  Alle investeerders zullen wegblijven zolang deze honden aan de macht zijn.
  wat een rust zal het geven als dit tuig in de gevangenis gaat….
  ik verheug me er op en de champagne staat klaar.

 31. Bertje,

  Enkel en alleen omdat je Cijntje als een voormalge pennenlikker bij de douane omschrijft maakt jouw stuk helemaal als uit het gat van jouw nek praten. Is hij niet vrijgesteld van dienst bij “openbare werken”?

 32. Moeten we vertrouwen hebben in Cijntje, voormalig pennenlikker bij de douane, die zijn zoon tot groot drugsbaron heeft grootgebracht?

  Hopelijk wordt er bij de verkiezingen met hem en PS afgerekend, net als met de pedofiele zeteldief Braam.

  Om te kotsen hoe deze payasaos het gisteren over de pueblo hadden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties