ND | Nieuwe president centrale bank Curaçao

Het gaat voorlopig weer om een tijdelijke aanstelling | ANP

WILLEMSTAD (ANP) – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft een nieuwe president. Bob Traa volgt Leila Matroos-Lasten op, die de functie sinds november 2017 vervulde.

Rond het ambt was eerder veel gedoe. Jarenlang was Emsley Tromp centralebankhoofd op de eilanden. Een paar jaar terug moest hij de post neerleggen vanwege vermeende belastingfraude. Vervolgens kwamen er twee interim-bestuurders die kort na elkaar met pensioen gingen.

Het gaat voorlopig weer om een tijdelijke aanstelling. Dat komt omdat het aan de regeringen van Curaçao en Sint Maarten is om een president aan te wijzen. Maar die hebben het nagelaten om binnen de daarvoor gestelde termijn van drie maanden te reageren op de aanbeveling van Traa door de raad van commissarissen van de centrale bank.

Traa werkte meer dan dertig jaar voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Zijn benoeming moet volgens een persverklaring onder meer bijdragen aan de verdere professionalisering van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.

Bron: Nederlands Dagblad

Een Reactie op “ND | Nieuwe president centrale bank Curaçao

  1. Zo te zien gaat hij zijn mouwen niet opstropen.

    Het al dan niet aanblijven van Zus de Lannooy was een integriteitstest voor Lasten en Jardim. Zij faalden beiden.

    Eens kijken of Traa wel de personeelsfile van Zus de Lannooy durft in te zien. Die file is namelijk leeg, op een vet contract na, ondertekend door haar neef tiran Tromp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *