26 C
Willemstad
• dinsdag 13 april 2021 00:36

Democracy now! | Monday, April 12, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 12 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Na 3,5 jaar eerste scheepswrakken St Maarten gelicht

Na 3,5 jaar worden de eerste scheepswrakken uit de zwaar vervuilde Lagoon van St Maarten gehaald. De overheid van het eiland heeft alle overeenkomsten getekend om het...

Nu.cw | Bonaire opent scholen weer nu docenten zijn gevaccineerd

De kinderopvang en de scholen op Bonaire gaan weer open, zo heeft gezaghebber Edison Rijna zondag bekendgemaakt. Op het eiland zijn nog steeds veel coronabesmettingen. Maar omdat...

DolfijnFM | Drie weken na verkiezingen nog steeds propaganda langs de weg

Drie weken na de verkiezingen zijn er nog steeds vlaggen, borden en andere attributen op straat. Politieke partijen moeten die volgens de regels al na één week...

DolfijnFM | Vervallen rijbewijs en sedula blijven negen maanden langer geldig

Rijbewijs of sedula’s die vervallen zijn tussen 1 december vorig jaar en 1 juni dit jaar, blijven nog negen maanden geldig.   Heb je in die periode examen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenRegioNC | 'Venezuela kan verdachte vliegtuigen van drugshandel neerhalen'

NC | 'Venezuela kan verdachte vliegtuigen van drugshandel neerhalen'

'Venezuela kan verdachte vliegtuigen van drugshandel neerhalen'
‘Venezuela kan verdachte vliegtuigen van drugshandel neerhalen’

CARACAS/ORANJESTAD – Vliegtuigen die zich in de luchtruimte bevinden en die verdacht worden van drugshandel, kunnen door de venezolaanse militaire vliegtuigen neergehaald worden. Deze regelgeving is van kracht sedert het jaar 2011, en de Venezolaanse President Nicolas Maduro heeft een ieder in het jaar 2013 weer van diens bestaan herinnert.

Gelet op de gebeurtenissen van gisteren, waar militaire vliegtuigen F 16 het prive vliegtuigje achtervolgden, is het niet uitgesloten dat dit is genbeurt , en dat het binnen de marges van de wet past.

Pakketten die kennelijk drugs bevatten, alsmede aangetroffen stoffelijk overschot van personen werden gisteren middag aan land gebracht in verband met het te verrichten onderzoek om helderheid te verkrijgen omtrent hetgeen is gebeurd donderdag ochtend. Een prive vliegtuigje was in de Arubaanse wateren neergestort.

Van de persvoorlichter van het Openbaar Ministerie, Ann Angela is vernomen dat het OM het strafrechtelijk onderzoek leidt welke door de politie thans uitgevoerd wordt. In de loop van vanmiddag door middel van een persconferentie zal mogelijk meer informatie beschikbaar zijn rond het ongeluk.

Zij kon geen bevestiging geven van hetgeen ‘aangetroffen’ is. Het betreft immers zeer gevoelige informatie welke in het belang van het strafrechtelijk onderzoek thans nog niet kan worden gedeeld teneinde het lopende strafrechtelijk onderzoek niet te doen stranden.

De arubaanse minister van justitie van Aruba Arthur Dowers bevestigde gisterenmiddag  dat een civiele vliegtuig was neergestort  in de territoriale wateren van Aruba, nadat deze achtervolgd werd door 2 andere Venezolaanse militaire/politie vliegtuigen.

De militaire vliegtuigen die het privé vliegtuigje achtervolgden, bevonden zich echter niet in de territoriale wateren van Aruba. Niet bevestigd kon worden wat er precies is gebeurd met het civiele vliegtuig, dus ook niet of deze neergeschoten werd door de militaire vliegtuigen.

“We kunnen niet gaan speculeren door te zeggen dat er geschoten werd op het neergestorte vliegtuig, want dat is immers niet bevestigd”

zegt Dowers.

“Hetgeen wel bevestigd kan worden is het initieel gegeven informatie hieromtrent, namelijk dat er op gegeven moment een (civiele) vliegtuig uit het radarsysteem is verdwenen”

zegt de Minister vervolgens.

“Ook kan bevestigd worden dat het vliegtuig neergestort is in de territoriale wateren van Aruba, en daarom heeft het radarsysteem van Curacao de radarbeelden hieromtrent”.

Eenmaal dat het vliegtuig neergestort was in de zee, vertrokken eenheden van de Kustwacht y Maritieme Politie van Aruba naar het verneemde plek en hebben aldaar (gedeelte van) het stoffelijk overschot van mensen, alsmede metalen onderdelen mogelijkerwijs afkomstig van het vliegtuig, alsmede enkele pakketen aangetroffen.

Bron: NoticiaCla

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties