Navarro praat over beveiliging ministers

navarro-09092013DEN HAAG — Minister Nelson Navarro van Justitie kijkt positief terug op zijn overleg met de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging over de beveiliging van bewindslieden op Curaçao. Het overleg was onderdeel van zijn werkbezoek aan Nederland, terwijl hij ook afspraken heeft met de ministers Ronald Plasterk en Ivo Opstelten.

Advertentie

“De moord op Helmin Wiels heeft aangetoond dat beveiliging van politici op Curaçao noodzakelijk is.
De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging helpt bij het opzetten van een zusteroperatie op Curaçao”, aldus Navarro, die gisteren op een bijeenkomst was bij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, Marvelyne Wiels.
De toekomstige Curaçaose beveiligingsdienst zal zich behalve met de persoonlijke beveiliging van bewindslieden ook bezighouden met het maken van risico-analyses. Navarro kreeg onder meer informatie over de organisatie, het profiel van beveiligers en de afweging die voortdurend gemaakt moet worden tussen beveiliging en respect voor de privacy van bewindslieden.
Samenwerking met Nederland staat ook op de agenda voor aanstaande maandag, als Navarro vergadert met minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie.
Specifiek wil Navarro ondersteuning op managementniveau voor de politie en het atrako- team.
Onderwerpen die ongetwijfeld ook ter sprake zullen komen zijn het onderzoek naar de moord op Helmin Wiels en de detentie in Nederland van de vermoedelijke schutter Elvis K.
Gisteren spraken Navarro en Wiels al met minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de Plannen van Aanpak voor de politie, die redelijk op schema liggen, en voor de gevangenis.
Navarro ziet de vertraging in de uitvoering van dat laatste plan als de belangrijkste reden dat de Nederlandse projectleider nog niet ingezet kan worden voor de bouw van een jeugdinrichting, zoals hij verzocht heeft.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *