29 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 17:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Navarro kondigt maatregelen aan tegen criminaliteit

WILLEMSTAD — Cameratoezicht op specifieke locaties, het afsluiten van risicowijken om drugs en wapens op te sporen en beter materiaal voor politieagenten. Dit zijn de maatregelen die Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) op korte termijn wil nemen om de criminaliteitsgolf op het eiland het hoofd te kunnen bieden.

Minister Navarro kondigde ook aan dat de zichtbaarheid van de politie omhoog moet. Het komt volgens hem te vaak voor dat men geen patrouillewagens van de politie op straat ziet.
Minister Navarro kondigde ook aan dat de zichtbaarheid van de politie omhoog moet. Het komt volgens hem te vaak voor dat men geen patrouillewagens van de politie op straat ziet.

Tijdens de begrotingsbehandeling in de Centrale Commissie van de Staten eerder deze week kondigde Navarro al aan met keiharde maatregelen om de onacceptabele situatie van de continue overvallen aan te pakken. De Justitie-minister gebruikte het woord terrorisme om de angst van de bevolking om het slachtoffer te worden van een gewelddadige overval aan te geven.
Zo kan het niet langer, aldus Navarro, die gisteren tijdens de eerste persconferentie van de nieuwe regering een deel van zijn plannen ontvouwde.
De plannen die Navarro in grote lijnen presenteerde hadden veel gemeen met voorstellen uit 2006, die de huidige minister van Justitie indertijd als politiek leider van de politieke partij Forsa Kòrsou lanceerde.
Het afsluiten van wijken voor controles naar drugs en wapens door de politie, leden van het Vrijwilligerskorps Curaçao (VKC) en de uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging (voorheen SKS), was toen een van deze voorstellen.
Navarro benadrukte dat er eerste een analyse gemaakt dient te worden om de verschillende risico’s van een bewuste wijk in kaart te brengen, voordat tot het afsluiten van deze wijk kan worden overgegaan.

Ook de introductie van cameratoezicht in bijvoorbeeld Punda en Otrobanda, werd door de minister aangehaald, als iets wat hij wil gaan introduceren.

“Dit heeft bewezen te werken. Waarom zouden wij het wiel opnieuw moeten proberen uit te vinden?
In het Koninkrijk is hier al ervaring mee.
Bijvoorbeeld op de Kruiskade in Rotterdam.
Als ze zien dat je van plan bent om iets verdachts te gaan doen, staat de politie binnen vijf minuten naast je.”

- Advertentie -

Navarro gaf toe dat een dergelijk project geld zal kosten, maar gaf aan dat Curaçao aanspraak zal kunnen maken op hulp van het Koninkrijk om voor de slechts 140.000 mensen op het eiland een dergelijk toezicht te organiseren.

Navarro kondigde ook aan dat de zichtbaarheid van de politie omhoog moet.
Het komt volgens hem te vaak voor dat men geen patrouillewagens van de politie op straat ziet.
In de avonduren komt het helemaal niet meer voor, aldus de Justitie-minister.
Hij kondigde ook voor het einde van de maand 250 nieuwe kogelvrije vesten voor de politie aan, terwijl hij zich tevens sterk maakte voor extra materiaal om de criminaliteit te kunnen bestrijden.
Hij gaf wel aan dat de overheid de nodige prioriteiten moet stellen om deze investeringen te kunnen doen.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Come on Navarro, It’s been 12 o’clock allready!!

    Order to fix the darn lights in the streets, pick up children who ought to be at school (how can 14 yr old commit robberies during schooltime), why not a TV programm like “Opsporing verzocht” What kind of ridiculous “Staten” do we have now, are they asleep or what!.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Nieuwe premier Curaçao Gilmar Pisas zet relatie op scherp: ’Minder Koninkrijk’

’Nederlandse belastingbetaler draait niet op voor onze bekostiging’ | Edwin Timmer Willemstad - Duwt de nieuwe MFK-regering, die maandag wordt beëdigd, Curaçao opnieuw in politieke chaos en wrevel met...

Column Youp | Ruig van de richel

Begrijp ik nou dat de nieuwe dierenwet in eerste instantie voorschreef dat geen enkel beest de mogelijkheid mag worden ontnomen om natuurlijk gedrag te vertonen? Inmiddels is...

Column Hessels | Haleluja!

Door Armand Hessels In verschillende gelegenheden gaven zowel de regering als de beoogde nieuwe beheerder (Quanten) van het immense industrieterrein te San Nicolaas te kennen dat er halverwege...

PBC | Wie graaft in de grond van Sint-Eustatius vindt geschiedenis

Persbureau Curacao “Als je graaft in de grond van Sint-Eustatius, graaf je geschiedenis”. Sherees Timber is enthousiast over de ontdekking van een 17e eeuwse begraafplaats op het terrein...

NU | Curaçao begint tweede ronde WK-kwalificatie met kleine nederlaag

Curaçao is de play-offs in de tweede ronde van de WK-kwalificatie zaterdag (lokale tijd) begonnen met een 2-1-nederlaag tegen Panama. Dinsdag is de return in Willemstad. De ploeg...

NOS | 17e-eeuwse begraafplaats ontdekt op de voormalige Golden Rock Plantation op Sint- Eustatius

NOS correspondent Dick Drayer  Op Sint-Eustatius hebben archeologen een begraafplaats van tot slaaf gemaakte mensen ontdekt op een voormalige suikerplantage. Zij denken de grootste tot nu toe in...
- Advertentie -